This version of the page http://www.newsru.ua/finance/06mar2008/zajve.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: Уряд України не платитиме зайвого за газ ]]>
]]>
РУС
УКР
NEWSru.ua // Економіка // Четвер, 6 березня 2008 р.

Уряд України не платитиме зайвого за газ

час публікації: 6 березня 2008 р., 21:33
останнє оновлення: 7 березня 2008 р., 09:21

Україна наприкінці 2007 року та у січні 2008 року не споживала російський газ, тому підстав платити 314 доларів замість 179 за тисячу кубометрів - немає, заявила в Брюсселі прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Під час візиту вона зустрілася з держсекретарем США Кондолізою Райс.

"Ми не допустимо, щоб певний об'єм природного газу, який був проекспортований "РосУкреЕерго" в 2007 та 2008 році з ресурсів середньоазіатського газу в балансі газу був замінений російським за ціною не 179, а 314 дол", - заявила Тимошенко на брифінгу в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Ми російського газу не споживали. Споживали виключно середньоазіатський газ, який був задекларований на початку 2008 року і в кінці 2007 за ціною 179 дол за тисячу кубометрів", - відзначила прем'єр.

Також вона ще раз підкреслила, що немає ніякої необхідності в створенні будь-яких спільних підприємств для постачань газу до України і продажу його споживачам усередині країни, оскільки одне з цих СП "тінізує газовий ринок, друге - позбавляє НАК "Нафтогаз" внутрішнього ринку природного газу".

Також вона сказала, що почати розв'язувати газові проблеми Україні дала можливість підтримка Європи і США. Тимошенко підкреслила, що обговорювала з держсекретарем США Кондолізою Райс як головну тему енергетичної безпеки України.

"Сьогодні Україна шукає в світі підтримку для того, щоб, по-перше, здійснювати проекти диверсифікації, а, по-друге, щоб бути захищеною в світі експертними колами, політичними колами від будь-якої енергетичний залежності", - підкреслила Тимошенко.

За її словами, європейська підтримка, і підтримка США дала можливість почати розв'язувати газову нестабільність, яку для України передали в спадок колишні представники влади.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко надіслала президенту Віктору Ющенку офіційний лист, у якому висловила свою незгоду з деякими пунктами газових домовленостей глав Росії та України, досягнутих під час перебування Ющенка у Москві.

За її словами, Кабінет міністрів не може погодитися з деякими умовами цих домовленостей, а саме:

- закупівля в першому кварталі 2008 року російського природного газу за ціною 315,6 доларів США за тисячу кубометрів газу з попередньою передоплатою;

- заміна одного посередника іншим шляхом створення спільного підприємства (СП-2) для реалізації всього імпортованого та газу власного видобутку на внутрішньому ринку України;

- відсторонення НАК "Нафтогаз України" від можливості балансування та розподілу газу на внутрішньому ринку України шляхом укладання угод та постачання газу СП-1 (імпортером газу) та СП-2.

На думку прем'єра, "реалізація цих умов, на переконання уряду, керівництва НАК "Нафтогаз України" та незалежних експертів, призведе до збереження корупційних схем та зловживань, банкрутства НАК "Нафтогаз України" і буде суперечити національним інтересам.

Посилання по темі :


Балога: Тимошенко перекладає "з хворої голови на здорову"
// NEWSru.ua // Економіка // 6 березня 2008 р.


Пропрезидентський НУ-НС звинувачує Тимошенко в спробі "осідлати газову трубу"
// NEWSru.ua // Економіка // 6 березня 2008 р.


НКРЕ може видати "Газпрому" ліцензію на постачання газу на внутрішній ринок України
// NEWSru.ua // Економіка // 6 березня 2008 р.


Тимошенко висловила президентові свою незгоду з його газовими домовленостями
// NEWSru.ua // Економіка // 6 березня 2008 р.


"Газова війна": залишається третя домовленість і спірних 200 млн доларів
// NEWSru.ua // Економіка // 5 березня 2008 р.


 
Залишити коментар
Для того, щоб залишити коментар будь ласка, введіть логін і пароль. Якщо у вас ще немає логіна і пароля, ви можете зареєструватись. Якщо ви забули свій пароль, ми можемо нагадати ваш пароль

Логін

Пароль




META
Завантаження ...

Загрузка...
Остання новина NEWSru.ua – 12:19
В Мадриді поранено 90 людей у бійці вболівальників із поліцією
// Спорт

гЮЦПСГЙЮ...

]]>
]]>
Понеділок, 30 червня 2008 р.  

Остання новина – 12:19


Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове

Прайс-лист на розмiщення баннерної реклами
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ

© NEWSru.ua 2007-2008