This version of the page http://www.jobs.ua/articles/12/114/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Роботодавець і пошук роботи | Статьи и советы - работа и карьера
  регистрация
вход в аккаунт
 
 
  ГЛАВНАЯ ПОИСК РАБОТЫ ПОДБОР ПЕРСОНАЛА ИНФОРМАЦИОННЫЕ МАТЕРИАЛЫ ТРЕНИНГИ ОБРАЗОВАНИЕ
Поиск:
работы персонала образование
Пример: менеджер
Работа в Украине :: Статьи и советы :: Работа студентам :: Роботодавець і пошук роботи
   
 
РАБОТА В УКРАИНЕ
 
 
  Работа в Киеве
  Работа в Днепропетровске
  Работа в Донецке
  Работа в Запорожье
  Работа во Львове
  Работа в Одессе
  Работа в Полтаве
  Работа в Севастополе
  Работа в Симферополе
  Работа в Харькове
  Работа в Белой Церкви
  Работа в Виннице
  Работа в Житомире
  Работа в Ивано-Франковске
  Работа в Кировограде
  Работа в Кременчуге
  Работа в Кривом Роге
  Работа в Луганске
  Работа в Луцке
  Работа в Мариуполе
  Работа в Николаеве
  Работа в Ровно
  Работа в Сумах
  Работа в Тернополе
  Работа в Ужгороде
  Работа в Херсоне
  Работа в Хмельницком
  Работа в Черкассах
  Работа в Чернигове
  Работа в Черновцах
  Работа в Ялте
  Работа в Крыму
  Работа в Украине
 
   
  • Currently 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  Скачать pdf-версию

Роботодавець і пошук роботи

 
Куди податись? Хто зацікавиться вами? Від цих питань голова обертом. А якщо ви молоді й недосвідчені — тим більш.

...Ми допоможемо вам зорієнтуватися й оцінити свої шанси. Йтиметься про типи і різновиди роботодавців, беруть на роботу молодь. Що це за компанії, чим вони займаються? Що пропонують? Чого чекають від вас? Читайте.

Підприємства харчування

Людина їла, їсть і буде їсти. Тому кількість ресторанів і кафе неухильно зростає — із потребою у нових кадрах. Робота офіціантами, барменами і хостес — улюблене заняття для студентів і молоді на всіх континентах. У нас те саме.

Майже суцільні плюси: погодинний графік роботи, непогані гроші, можливість швидкого навчання, безплатні обіди тощо. Крім того, багатьох приваблює ще й реальний шанс зробити кар'єру.

Ми попросили розповісти про аспектах співробітництва з молоддю HR-менеджера компанії «РосІнтер» Ольгу БАЦ: «Колектив наших ресторанів — молодіжний. Ми приймаємо на роботу молодь від 18 років. Що їх приваблює? Насамперед, гнучкий графік, адже переважна більшість з них навчається. Чимало і таких, хто найбільш важливим вважає кар’єрне зростання. Ми з радістю надаємо таку можливість. Кожен рік ми відкриваємо нові ресторани — відповідно, зростає потреба у менеджерах. Ми надаємо перевагу внутрішнім кандидатам, а не тим, що прийшли ззовні. Тому серед заступників директорів ресторанів є працівники, которі кілька років тому прийшли працювати помічниками офіціанта, пройшли весь кар’єрний ланцюжок: офіціант, тренер, шеф-лідер — а потім закономірно утвердились у топ-менеджменті.

Кандидати проходять так званий «аудішн» — співбесіду, суміщену з рольовими іграми. Крім того, наші працівники мають бути активними, комунікабельними, доброзичливими і володіти базовим або й розмовним (для роботи в ресторанах з американською кухнею) англійською.

Навчання відбувається в процесі роботи, а оголошення про наборі кандидатів ми розміщуємо в пресі, в мережі Інтернет, на вузівських дошках оголошень і в наших власних буклетах».

Політики залучення молодих кадрів з наступним навчанням і просуванням дотримуються майже всі великі мережі ресторанів і кафе. Про це свідчить, скажімо, той факт, що, наприклад, у ресторанах «Макдональдс» 70% персоналу — студенти, а керівні посади займають люди, що кілька років тому прийшли в ресторани рядовими прафівниками.

Комерційні компанії

Сфера діяльності фірм, що залучають молодь, на диво широка. Це й компанії, пов'язані з високими технологіями. І великі дочірні виробничі підприємства — такі як «Джонсон і Джонсон», «Проктер енд Гембл» тощо. Рекламні агенції, дизайнерські бюро та компанії по роботі з нерухомістю. Комерційні банки і юридичні фірми. Список можна продовжити. У відсотковому співвідношенні кількість молодих працівників скрізь різна — від двох до ста (!) відсотків.

Що ж змушує роботодавця віддати перевагу недосвідченому претендентові перед кандидатом з солідним стажем? Передусім, здібності. Особливо це стосується сфери комп'ютерних технологій — адже щодня на ринку з'являється щось новеньке і, щоб не програти конкурентам, слід постійно бути в курсі.

Ось що розповів директор однієї дуже солідної комп'ютерної компанії, де з ста чоловік найстаршому — 27 років! (а директору взагалі 24). «Базовий капітал на відкриття власної фірми — невеликий — я отримав від своїх батьків. Оскільки ще в вузі вирішив зайнятися комп'ютерними технологіями: розробкою програмного забезпечення, створенням унікальних систем захисту інформації, конструюванням сайтів. Навколо мене швидко зібрався колектив друзів-однокурсників. А потім справи пішли настільки добре, що ми стали набирати додатковий персонал.

Чому саме молодь? У неї незашорене мислення, вона ще не отруєна нудною роботою на злиденних підприємствах, може горіти за справу і просиджувати за комп'ютером ночі. До того ж, сума в $400, пропонована нами як стартова, відразу змітає всі сумніви. Важливо й те, що всі ми, всі сто чоловік, розмовляємо однією мовою і розуміємо з напівслова».

Якщо трохи відволіктися від юнацького максималізму мого співрозмовника, стане очевидно, що ті якості, про які він говорив, приваблюють в молодих людях і зрілих роботодавців.

Державні підприємства

Не слід думати, що держпідприємства — це ті місця, куди молодих аж ніяк не заманиш. Саме ця категорія роботодавців — основний постачальник вакансій на спеціалізованих ярмарках і біржах праці. Саме на держпідприємствах проходять практику тисячі студентів, здобуваючи досвiд, відточуючи майстерність.

Держпідприємства, хоча й не можуть похвалитися високим рівнем зарплат, пропонують щось інше: грунтовний старт для майбутньої кар'єри, розвиток професійних якостей, уміння жити в колективі. І, до речі, не має рації той, хто думає, що робота там рутинна і взагалі — вчорашній день. Невисока зарплата — ще не показник замшілости.

Коментує Людмила Павлова, керівник відділу кадрів і підготовки кадрів Головного міжрегіонального центру Держкомстату Росії: «Наша галузь потребує оновлення, тому ми із задоволенням запрошуємо на роботу молоді кадри. Звісно, великих грошей ми запропонувати не можемо, зате практику в нас молоді спеціалісти проходять чудову. Нам потрібні адміністратори мереж і системні програмісти, проектувальники і HTML-дизайнери — все це професії сучасні, перспективні. Від кандидатів ми чекаємо ретельності, уваги, інтересу до техніки, любові до цифр. У нас укладено контракти з низкою вузів і технікумів; звідти й приходить до нас молодь. До речі приходить дуже охоче — але, на жаль, ми поки що залишаємось «кузнею кадрів». Тих, хто в нас попрацював, з руками відривають банки, комерційні структури, податкова інспекція. Проте нас колишні працівники теж не забувають — часто відвідують кажуть: «Так, зараз нам платять гроші, але серце залишилося тут, у вас».

Фірми-ловушки

На жаль, розглядаючи сучасного роботодавця “в розрізі”, не можна оминути нечисленний, але досить живучий прошарок — недобросовісних роботодавців. Насамперед, це різноманітні MLM-компанії, чи мережевий маркетинг. Майже завжди у оголошеннях вони запрошують «молодих і енергійних», обіцяють великі гроші і швидке зростання. Від вас вимагається внести початковий внесок чи придбати певний товар, або ж привести із собою ще дюжину таких же довірливих претендентів. Робота може бути різною, але у будь-якому разі нелегкою: продавати якісь чудо-креми, міфічні путівки і вілли, умовляти недовірливих громадян чи просто з ранку до ночі пачками розсилати електронні листи. Такі діяльність не принесе нічого, крім розчарування і втрат.

Є й інший різновид несумлінного «співробітництва» з молодими (а тому довірливими) претендентами. Одна моя знайома, студентка останнього курсу архітектурного інституту, увесь час брала участь у різного роду тендерах з проектування чого завгодно — від кав'ярні до аеропорту. Щоразу вона не спала ночей, робила проект і макет, все радісно приймали — і... тиша. Ілюзії з зникли в той момент, коли у кістяку нового ресторанчика поруч із будинком бабусі вона упізнала свій власний проект! Нічого нікому довести не можна, а ідею вкрадено. І тепер знайома на всі привабливі пропозиції відповідає: «Я в тендерах участі не беру!».

Список такого роду «конкурсного відбору» можна продовжити: це і оператори ПК, які, самі того не відаючи, використовуються у якості безплатної робсили при наборі текстів, і web-дизайнери, які згодом з подивом знаходять свої розробки на чужих сайтах тощо.

Будьте уважні і звертайтеся лише до тих роботодавців, яким можна довіряти. Практика показує, що їх все одно значно більше.


Джерело: job-today.ru (http://www.job-today.ru)


Добавить комментарий
Имя: *
E-mail:
Комментарий: *
высылать уведомление об ответах на E-mail.


вернуться к оглавлению
 
 
Другие статьи раздела - Работа студентам
  На какие факультеты стоит обратить внимание выпускникам? (блиц-опрос)
На мой взгляд, одной из самых быстроразвивающихся отраслей в нашей стране является сфера IT. Не смотря на то, что...

Топ-10 профессий для студентов
Большинство студентов с нетерпением ждут окончания пар, когда они, наконец, смогу пойти...

Перша робота? — терпіть!
В інститутах та університетах нас вчили: спочатку ви працюєте на заліковку, потім заліковка працює на вас.

Заробіток для студента
Які ж варіанти застосування своїх талантів з'явились у сучасного вихованця Alma Mater? Ми провели невелике дослідження, опитали працюючих студентів. Відомості про найбільш запитані вакансії для студентів були отримані в одному з кадрових агентств столиці.

Где работать студенту?
Со времен появления студенчества и по сей день для молодых людей, получающих образование, актуален вопрос работы во время учебы. Еще не так давно необходимость подработать появлялась эпизодически, в минуты острых материальных кризисов. Студенты..

Осторожно, студент ищет работу!
Доказано: активность населения растет прямо пропорционально росту температуры. А вместе с активностью вырастают, как правило, и расходы, необходимые на, хоть немного, красивую и интересную жизнь.Вот тут-то студенты, не имеющие постоянной работы, начинают отчаянный поиск работы временной.

Как начать с малого и достигнуть высот? (блиц-опрос)
Пару лет прошло с того момента, а сейчас я уже руководитель отдела по продажам...

Работа студентам - Москва не сразу строилась...
Кому-то деньги нужны для финансовой независимости от родителей, кому-то...

Как понравиться работодателю?
Многие работодатели отмечают, что готовы взять на работу человека и без опыта, если он понравится на собеседовании, проявит стремление обучаться, коммуникативные навыки. Поэтому сегодня вузы обучают студентов не только профильным наукам, но..

У пошуках місця під сонцем
Який найбільший недолік студента з точки зору працедавця? Юний вік? Незакінчена вища освіта? Ні. Найвразливіша точка — відсутність досвіду роботи.

 



 
- Разместить резюме
- Поиск работы
- Примеры резюме

ПОДБОР ПЕРСОНАЛА

- Разместить вакансию
- Подбор персонала
- В помощь HR-специалисту
- Статьи и советы
- Интересно о бизнесе
- Кодекс законов о труде Украины (КЗоТ)
- Законодательство и право
- Классификатор профессий Украины 2007 год
- Кофе-брейк на Jobs.ua
- Тренинги
- Тренинговые компании
- Тренеры
- ВУЗы Украины
- Колледжи, техникумы, училища
- Каталог репетиторов
- Курсы иностранных языков
- Повышение квалификации
- Обучение за рубежом
- MBA образование
- Статистика заработной платы
- Обратная связь
- Карта сайта
- RSS
- F.A.Q.
- Контактная информация
   
 
 
українська версія     русская версия
 

© 2007-2008 ООО «Джобс Украина»
Сайт по трудоустройству в Украине jobs.ua поможет Вам найти работу и сотрудников в Киеве и других городах Украины, найти вакансии и резюме в любой сфере.
Все права защищены в соответствии с действующим законодательством Украины. При использовании материалов сайта www.jobs.ua гиперссылка на данный ресурс обязательна. Администрация может не разделять точку зрения авторов информационных материалов и не несет ответственности за размещаемую пользователями информацию. Надеемся, что поиск работы в Киеве и Украине на jobs.ua будет приятен и удобен для Вас!

Работа в Украине: вакансии, резюме