| Головна | Додати реферат
На сайті 5292 реферати
Поиск цен    Мобилки     КПК    Аудиотехника    Видеотехника    Бытовая    Фотоаппараты    Ноутбуки    Автомагнитолы

Меню


баннерная сеть QLE 240x400

Пошук


Податок з власників транспортних засобів та інших машин і механізмів

Реферати > Бухгалтерський облік, оподаткування > Податок з власників транспортних засобів та інших машин і механізмів

Зміст

  1. Загальні положення
  2. Особливості при визначені об’єктів оподаткування
  3. Транспортні засоби, що не є об'єктами оподаткування
  4. Пільги щодо сплати податку
  5. Особливості нарахування і сплати податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів для юридичних осіб
  6. Порядок заповнення і подання розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів
  7. Список використаних джерел

1. Загальні положення

Податок з власників деяких наземних і водних транспортних засобів, самохідних машин і механізмів запроваджено, як джерело фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних шляхів загального користування та проведення природоохоронних заходів на водоймищах.

Платниками цього податку є підприємства, установи та організації, які є юридичними особами, іноземні юридичні особи, а також громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні транспортні засоби, а об'єктом оподаткування є транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми під відповідним кодом Гармонізованої системи опису та кодування товарів.

Власники транспортних засобів зобов'язані зареєструвати належні їм транспортні засоби протягом десяти діб після їх придбання, одержання або виникнення обставин, що потребують внесення змін у реєстраційні документи.

2. Особливості при визначені об’єктів оподаткування

Об'єктами оподаткування є:

2.1.1.Трактори (колісні) код за Гармонізованою системою опису та кодування товарів (далі - код), крім тих, ще на гусеничному ходу. Поняття "трактори" включає в себе транспортні засоби, призначені в основному для перевезення або буксирування Інших транспортних засобів, пристроїв або вантажів, незалежно від того, чи мають вони пристрої для перевезення інструментів, насіння, добрив та інших вантажів. Щодо тракторів, на яких змонтовані робочі знаряддя, то трактори і робочі промислові знаряддя класифікуються окремо, коли трактор створено спеціально для буксирування або штовхання іншого транспортного засобу або вантажу і як, і сільськогосподарський трактор включає прості пристосування для приведення робочих знарядь у дію (підйом, опускання і та ін.). У такому випадку взаємозамінні робочі знаряддя класифікуються у своїх відповідних позиціях, навіть якщо вони пред'являються разом із трактором 1 незалежно від того підвішені вони на тракторі або ні, у той час як трактор із своїм робочим устаткуванням класифікується в даній позиції;

2.1.2.Автомобілі, призначені для, перевезення не менше 10 осіб, включаючи водія. У даній позиції класифікуються всі автомобілі, які призначені для перевезення десяти і більше чоловік (включаючи водія);

2.1.3; Автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені для перевезення людей. До даної товарної позиції також включаються моторні транспортні засоби різних видів (включаючи автомобілі-амфібії), призначені для перевезення людей. У транспортних засобів даної товарної позиції можуть бути мотори будь-якого типу (двигуни внутрішнього згорання, електромотори, газові турбіни і т. д.). Дана товарна позиція також поширюється на полегшені триколісні транспортні засоби спрощеної конструкції, такі, як:

- обладнані мотоциклетним двигуном і колесами і т. д. і які у силу своєї механічної конструкції мають ознаки звичайних автомобілів, тобто системою керування автомобільного типу або зворотної передачі і диференціалом;

- змонтовані на Т - образному шасі, у якому два задніх колеса мають незалежні приводи від окремих електромоторів з акумуляторним! живленням. Керування такими транспортними засобами, як правило, від одного центрального важеля керування, за допомогою якого водій може заводити, робити прискорення, гальмування, зупиняти і давати задній хід транспортному засобу, так само, як і направляти його вправо або вліво, задаючи диференціальний момент, що крутить, головним колесам або повертаючи переднє колесо. Транспортні засоби, що входять до даної позиції, можуть бути як колісними, так і гусеничними. До даної товарної позиції також включаються:

(1) Автомобілі (наприклад, автомобілі-салони, автомобілі, спортивні і гоночні автомобілі);

(2) Спеціалізовані транспортні засоби, такі, як автомобілі швидкої допомоги, тюремні фургони і катафалки;

(3) Житлові автофургони (туристські автофургони і т. д.), транспортні засоби для перевезення людей, спеціально обладнані під житло (зі спальними, кухонними, туалетними та ін. зручностями);

(4) Транспортні засоби, спеціально призначені для пересування по снігу (наприклад, снігомобілі);

(5) Автомашини для гольфових майданчиків І подібні транспортні засоби.

У даній товарній позиції термін "вантажно - пасажирський автофургон" означає транспортні засоби з максимальною кількістю в дев'ять сидячих місць (включаючи водія), внутрішній простір яких може без конструктивних змін використовуватися для перевезення як людей, так і вантажів. Крім того, в даній позиції класифікуються невеликі гоночні автомобілі (так звані "карти"), що не мають кузова, обладнані поршневим двигуном внутрішнього згорання з іскровим запалюванням і здатні розвивати порівняно високі швидкості.

За умови, що ці транспортні засоби сконструйовані для транспортування людей, до даної товарної позиції також включаються автомобілі подвійного застосування, тобто автомобілі, що можуть перевозити як людей, так і вантажі. Транспортні засоби цього типу відрізняються від транспортних засобів, що перевозять вантажі, того ж розміру, за такими ознаками:

1.За сидінням водія присутні сидіння, що складаються або забираються, або спеціально призначені для сидіння місця та бокові вікна.

2.Можуть бути присутні бокові або задні двері й обробка салону як у

транспортних засобів, що перевозять пасажирів.

2.1.4. - Автомобілі вантажні. До даної товарної позиції включаються:

звичайні вантажівки і фургони (з відкритим, закритим брезентом, закриті і т. д.); автомобілі і фургони усіх видів для доставки вантажів додому, фургони для переїздів із квартири на квартиру; вантажівки з автоматичними розвантажувальними пристосуваннями (вантажівки з перекидним кузовом і т. д.); автомобілі-цистерни (незалежно від того, обладнані вони насосами чи ні); рефрижераторні або термоізольовані вантажівки; багатонастильні вантажівки для перевезення кислоти в ізольованих від ударів контейнерах, балонах із бутаном і т. д.; важкі вантажівки з рамами, що відкидаються, і заглибними похилими трапами для перевезення танків, піднімальних або траншеєкональних машин, електричних трансформаторів і т. д.; вантажівки, спеціально призначені для перевезення свіжого бетону; сміттєзбірники, незалежно від того, обладнані вони навантажувальними, трамбувальними, демфіруючими та ін. пристроями або ні. До даної товарної позиції також включаються:

(1) Самоскиди, тобто транспортні засоби міцної конструкції з перекидним кузовом або з днищем, що відкривається вниз, призначеним для перевезення ґрунту, породи або інших матеріалів.

Ці автомашини, що можуть мати жорстке або шарнірне шасі, як правило, обладнані колесами для руху по бездоріжжю і можуть пересуватися по м'якому ґрунту. До цієї товарної позиції входять, як важкі, так і легкі самоскиди; останні іноді відрізняються наявністю сидіння на два положення, двома сидіннями, спрямованими в протилежні боки; або двома кермами керування, для того щоб цими транспортними засобами можна було управляти водію, що дивиться у напрямку до кузова під час розвантаження.

Перейти на сторінку номер: 1  2  3  4  5  6  7 Версія для друку   Завантажити реферат


музика - диод - скачать шрифт
© Copyright 2005 Refine.org.ua. Page generation 0.017 seconds.