This version of the page http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?id=lab_diagnostics (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-29. The original page over time could change.
ЛНМУ :: Кафедра клінічної лабораторної діагностики ФПДО
ENGLISH
 
Пошук на сайті:

Розширений пошук
  Університет    Навчання    Наука    Абітурієнтам    Культура і соціум  
ЛНМУ » Університет » Підрозділи » Кафедри » Факультет післядипломної освіти » Кафедра клінічної лабораторної діагностики ФПДО

Кафедра клінічної лабораторної діагностики ФПДО


Б. Луцик

АДРЕСА
79010, м. Львів,
вул. І. Миколайчука, 9
тел. +380(322) 597420

ЗАВІДУВАЧ КАФЕДРИ
Лаповець Л.Є., кандидат біологічних наук, доцент

ШТАТ КАФЕДРИ
професор Луцик Б.Д., д.м.н.; доц. Ястремська О.О., к.м.н.; доц. Андрушевська О.Ю., к.біолог.н.; доц. Порохнавець Л.Є., к.м.н.; доц. Лебедь Г.Б., к.біолог.н.; асист. Кокодиняк І.П., к.біолог.н., асист. Максимюк Г.В..
Ст.лаборанти: Долинська Н.В., Муса-Ахунова Л.М.
Клінічні ординатори: Лавро З.Я.
Стажист Фірас Зайдо Мазен (Ліван).

НАУКОВІ НАПРЯМКИ

  • На кафедрі виконано 3 докторських та 12 кандидатських дисертацій.
  • Особливості лабораторної діагностики при хронізації хвороб, що передаються статевим шляхом.
  • Встановлено, що дозоване фізичне навантаження активізує нейроендокринну і імунну систему у хворих на стабільну стенокардію та не спричинює подібного впливу у здорових людей.
  • Імунологічні дослідження при різних хронічних захворюваннях.
  • Виявлено, що маніфестацію клінічних проявів гострої переміжної порфірії зумовлюють ізомери копропорфірину. Уро- та копропорфірини визначаються на кафедрі в добовій сечі пацієнтів.
  • Розроблений високоефективний метод диференційної діагностики механічної та паренхіматозної жовтяниці за даними співвідношення глюкуронідів білірубіну в крові. Одержано патент за метод.
  • Експериментально, на культурі лімфоцитів людини підтверджено, що лікарський препарат  “Протефлазіду”  підвищує продукцію γ -інтерферону та зменшує кількість апоптозозалежних клітин.
  • Опубліковано: “Посібник з лабораторної імунології”, 173с.; “Лабораторна діагностика захворювань, що передаються статевим шляхом”, 176с. Практикум з клінічної лабораторної діагностики, 198с.



НАВЧАЛЬНА-МЕТОДИЧНА РОБОТА

  • Кафедра заснована в 1982 році, займається підготовкою спеціалістів з клінічної лабораторної діагностики, клінічної біохімії, лабораторної імунології.
  • Форми навчального процесу: цикли спеціалізації, передатестаційні цикли, тематичне удосконалення, однорічна інтернатура.
  • Навчання по темі “Лабораторна і функціональна діагностика”  студентів ІІІ курсу із спеціальності “Клінічна фармація”, ІУ курсу спеціальності “Фармація”.



ЛІКАРСЬКА РОБОТА
Кафедра знаходиться на базі комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Лікарня є багатопрофільною, а саме профіль відділень: терапевтичний, хірургічний, кардіологічний, офтальмологічний, гінекологічний, стоматологічний, відділення реаніматології та анестезіології, неврологічний, клініко-діагностична лабораторія, відділення переливання крові. Загальна кількість ліжок в стаціонарі – 1000.
На кафедрі є необхідне обладнання для забезпечення ефективного функціонування та проведення консультативних досліджень по біохімічних, імунологічних, гемостазіологічних, цитологічних методах. На кафедрі є імуноферментний аналізатор(Star-Fax-303), біохімічний аналізатор(Star-Fax-1904), люмінесцентний мікроскоп, спектрофотометри, прилад для візуалізації мікропрепаратів.


НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА ЛІТЕРАТУРА


Тематичні плани  (   149 K )
Останнє оновлення: 28/05/2008