This version of the page http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?id=314&L=0 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-29. The original page over time could change.
ЛНМУ :: Ботанічний сад
ENGLISH
 
Пошук на сайті:

Розширений пошук
  Університет    Навчання    Наука    Абітурієнтам    Культура і соціум  
ЛНМУ » Університет » Підрозділи » Ботанічний сад

Ботанічний сад

АДРЕСА
79010 м. Львів,
вул. Пекарська, 73
тел. +380(322) 768835, 757622, 786456


Історія ботанічного саду кафедри фармакогнозії і ботаніки пов’язана з іменем Тадеуша Вільчинського (1888-1980 рр) – професора ботаніки, під керівництвом якого у 1929-1930 рр. було засновано сад лікарських рослин. У 1964 р. колекційні ділянки лікарських рослин й дендропарк оголошено пам’ятками природи і залучено до природно-заповідного фонду.
Територіально ботанічний сад складається з двох земельних ділянок, загальною площею 1,5га, на яких розміщені навчальний корпус ботаніки, оранжерея субтропічних і тропічних рослин, основні колекційні фонди рослин.
Ботанічний сад є навчальною базою, науково-дослідною, основною базою навчальної практики студентів фармацевтичного факультету. Згадані колекційні фонди рослин використовуються в навчальному процесі для студентів фармацевтичного факультету, співробітниками кафедри фармакогнозії і ботаніки для проведення науково-дослідних робіт з виявлення вмісту біологічно активних речовин, ведеться пошук нових перспективних видів рослин, що можуть застосовуватися в лікарській практиці.
Основними завданнями ботанічного саду є збереження, вивчення, відтворення в умовах культури лікарських і інших корисних рослин флори регіону і світу для ефективного використання в навчальному процесі, проведення навчальної та освітньо-виховної роботи у галузі охорони природи, раціонального використання ресурсів лікарських рослин, агрокультури лікарських рослин. Основний напрям наукової діяльності ботанічного саду – інтродукція та акліматизація рослин. Крім інтродукції важливим науковим напрямом є вивчення і охорона раритетного фітогенофонду та раціональне використання ресурсів нашого краю. Досвід роботи ботанічного саду, багатство видового складу рослин дозволяють вивчати способи розмноження, особливості розвитку і вегетації лікарських рослин в умовах Поділля і Опілля.
Ботанічний сад бере участь у міжнародному співробітництві з актуальних проблем збереження біорізноманіття, розвитку ботанічних садів, в обміні науковою інформацією, проведенні спільних експедицій.

Останнє оновлення: 06/04/2006