This version of the page http://www.blitzavto.com.ua/news/1_48/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-28. The original page over time could change.
    | ГЛАВНАЯ | АВТОСПОРТ | ТУР ПО АВТОСАЛОНУ | ИНТЕРНЕТ-МАГАЗИН | КРЕДИТ | СЕРВИС | ЗАПЧАСТИ | ФОРУМ | ВАКАНСИИ | КОНТАКТЫ | 537-20-56, 501-80-97  

CHEVROLET Aveo
CHEVROLET Aveo New
CHEVROLET Lacetti
CHEVROLET Evanda
CHEVROLET Epica
CHEVROLET Tacuma
CHEVROLET Captiva
CHEVROLET NIVA

OPEL Corsa
OPEL Astra Classic 
OPEL Astra H
OPEL Meriva
OPEL Signum
OPEL Tigra
OPEL Vectra
OPEL Vivaro
OPEL Zafira

DAEWOO Lanos
DAEWOO Lanos pick-up
DAEWOO Sens

Lanos T150
Славута
Таврия
Таврия Пикап
Таврия грузопассажирская


Подскажите по кредиту:)!
LiNkiNe_[UA], сегодня, 01:11. Ответов: 11.

Lacetti hatch 2.0
mapupa, сегодня, 00:21. Ответов: 21.

Lacetti 1.8 CDX Седан
mapupa, сегодня, 00:05. Ответов: 2.

Авео Хетч - кондиционер есть?
LiNkiNe_[UA], 27 Jun 2008. Ответов: 4.

АКЦИОННЫЕ условия кредитования от ООО «П...
a-rm, 27 Jun 2008. Ответов: 8.

дополнительное оборудование
einst, 27 Jun 2008. Ответов: 25.

Опель Корса ОПС и Опель Астра ОПС
VovaXXX, 27 Jun 2008. Ответов: 4.

каптива дизель?
what3va, 27 Jun 2008. Ответов: 1.

вопрос
Drapchik, 27 Jun 2008. Ответов: 6.

Организация БТЛ и PR акций,маркетинговое...
UkrPromo2, 27 Jun 2008. Ответов: 0.

В данный момент находятся на форуме: 19
Зарегистрированных: 0 | Гостей: 19

Начало Новости Тест Драйв Таврии и Славуты


 

 «Таврія» - автомобіль мрія...

 

Це могло б і не звучати як знущання. Якби від початку розробки до впровадження у виробництво «Таврії» не пройшло більше 20 років і якби вона не випускалася близько ще 20 років без жодних істотних змін (ну хіба що постійний мешканець підкапотного простору, старий-добрий  МЕМЗ став інжекторним, але цим завдячуємо не добрій волі конструкторів і власників АвтоЗАЗу, а загальносвітовим процесам). Втім, і силу-силенну малоприємних епітетів на кшталт «табуретка», «конструктор для дорослих» і т.д. і т.п. цей автомобіль, як на мене, заслуговує хіба частково.

Випереджаючи можливі закиди, зауважу, я знаю що кажу (пишу), бо сам їздив спершу кілька років на старезній «Таврії», а зараз їжджу на «Славуті», яку придбав у салоні «з нуля». Це з одного боку. З іншого, порівнювати мені теж є з чим.  Інший край моєї автомобільної шкали позначений тест-драйвом Bentley Continental GTC. Таке.

Що вам дасть автомобіль «Таврія», якщо ви його придбаєте? Найперше, радість того, що вона (машина, у багатьох - перша) тепер у вас є. (Трохи далі я напишу кілька слів про те, що треба робити, аби ця радість дочасно не потьмяніла.) Також «Таврія» дасть вам і вашій родині,  якщо вона не дуже велика, можливість доїхати туди і тоді, куди і коли треба. Так само вона подарує вам, якщо ви того захочете достатній простір для технічної творчості (це можна розглядати і як мінус, але більше, як на мене плюс). Що для мене у «Таврії» - справжня знахідка, то це її кліренс та прохідність. Практично з будь-яких снігових кучугур чи багнюки «Таврія», при певних навичках, вигрібається «на ура», особливо якщо ви не поскупилися на якусь більш-менш пристойну гуму. Що ж до родини, то коли мої діти були геть малими, я свідомо купував «Таврію», а не, скажімо, «Славуту», аби бути впевненим, що котрийсь із вундеркіндів не відчинить двері посеред дороги, позаяк другої пари пасажирських дверей у «Таврії» таки немаJ.

Якщо у вас є невеликий бізнес і вам треба частенько щось і кудись возити без зайвого пафосу і витрат - то ваш вибір так само однозначно «Таврія». Щойно ви склали задні сидіння в рівень з підлогою - ви отримуєте достатньо місткий «сарайчик».

Чого вам «Таврія» не дасть? Вона не дасть вам зайвого простору, особливо у комплектації «люкс» та «іномарочного» комфорту у салоні. Якщо ваші зріст і вага немаленькі - не женіться за «розкошами люксаJ» і візьміть «стандарт» (він хоч і вбогенький, але ж «з лиця води не пити») і виграєте кілька зайвих сантиметрів для ніг і того, що вище пояса (не плутати з тим, що нижче). Щоправда підрульові перемикачі у «стандарті» ну просто безбожно короткі, порівняно з «люксом». У салоні у «Таврії» шумно - але якщо ви не боїтеся зайвого шуму - спробуйте (без фанатизму і після обкатки!) «покрутити» її двигун на високих обертах. Він приємно вас здивує, при правильному виборі передач. Система обігріву і обдуву лобового скла вимагає до себе пристосуватися, але працює, що приємно, досить ефективно, принаймні на нових машинах.

Їсть «Таврія» дійсно мало, а на трасі то й дуже мало. «Біжить», як для такого автомобільчика, цілком пристойно, хоча «ганятися за максималкою» на ній я б не радив, рівень безпеки «Таврії» все ж таки низький. Запорука безпеки вас і ваших пасажирів у цьому автомобілі - ваш здоровий глузд. Навантажити її можна теж непогано, але як там у мультику: «Животину не тирань!..»

Річ у тім, що «Таврія» дійсно може служити вам вірою і правдою багато років і не вимагати катастрофічних для бюджету, скажімо, молодої сім'ї чи маленької фірмочки витрат. Головне не доводити дешевизну до ідіотизму. Прості і очевидні, на перший погляд, речі, про які багато хто після виїзду за ворота автосалону чомусь забуває, забувати, насправді, не варто. Наприклад: заправка на перевірених АЗС бензину з октановим числом не нижче, ніж вказано в паспорті, вчасна заміна масла і фільтрів (причому не на «нонейм» з бочки у гаражі у дядя Васі, а на щось пристойне), якісно зроблений антикор - все це  подовжить життя Вашого автомобіля.

Буває, що з «Таврією» трохи не пощастить. Вилазять якісь «дитячі хвороби» на, буквально, перших тисячах кілометрів. У переважній більшості випадків все це «лікується» і не дуже складно. Та й гарантію ніхто не відміняв. У будь-якому разі, якщо ви вже зупинили свій вибір на «Таврії» - йдіть у той салон, де машини зберігаються у належних умовах, де на майданчику є багато машин різної комплектації і кольорів, а відтак у вас є вибір і вимагайте якісної передпродажної підготовки.

             

                Славута

Все, що було написаною мною про «Таврію», можна на 90% написати й про «Славуту». Втім «Славута» має свої плюси на яких варто зупинитися. Якщо ваша сім'я росте - друга пара дверей буде незайвою. Якщо ви частенько возите якісь вантажі - у «Славути» набагато нижча, так звана, «погрузочна висота» - не так треба рвати пупа, аби щось у неї закинути. Той же холодильник, наприклад. Втім, якщо для вас важлива така характеристика, як жорсткість кузова, то у «Славки» вона нижча ніж у «Таврії». Мотори для «Славути» бувають з об'ємом 1.2 та 1.3, що після моєї «Тавриди» з движком 1.1 було сприйнято як неабиякий приріст потужності і динамікиJ. Дуже допомагає у «таврославутах» обігрів заднього скла. Я б вибирав машину ту, де він є. Взимку і восени незамінна річ, я б сказав.

Ну і нарешті. У власників «таврославут» є свій Інтернет-форум http://www.tavria.org.ua/ і, маю зазначити, він мені дуже допоміг «набиратися розуму» в процесі експлуатації цих автомобілів і не повторювати чужих помилок.

Станьте для вашої «Таврії» чи «Славути» дбайливим господарем. Вона обов'язково відповість вам взаємністю і подарує радість подолання, можливо, перших тисяч кілометрів у вашому житті.

Будьте обережні за кермом.

 

 З вами був Роман Коляда.

 

 

 


Архив Новости

2008 - Март Май Июнь
2007 - Апрель Май Июль Август Октябрь Декабрь
| Главная | Автоспорт | Тур по автосалону | Интернет-магазин | Кредит | Сервис | Запчасти | Форум | Вакансии | Контакты |

Chevrolet Epica & Captiva клуб автолюбителей