This version of the page http://rep-ua.com/show/?id=352 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-27. The original page over time could change.
За кількістю вбивств запорізький маніяк може перевищити найстрашніших попередників :: І-РЕПОРТЕР
БЕЗ КУПЮРУ СВІТІЛЮДИНА І СУСПІЛЬСТВО ПОЛІТАНЕКДОТФОТОСПАЛАХФОРУМПАРКАНРЕДАКЦІЯ


НОВИНИ
10 серпня, 03:44    
 
За кількістю вбивств запорізький маніяк може перевищити найстрашніших попередників
 

Міліція не виключає, що за кількістю вбивств запорізький маніяк може перевищити російського Чикатила. Про це УНІАН повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль.

Відповідаючи на питання, чи не виключає міліція, що затриманий днями за підозрою у скоєнні низки серійних вбивств на сексуальному грунті, мешканець міста Пологи Запорізької області, за кількістю вбивств може перевершити російського серійного вбивцю Чикатила, Москаль відповів: "Я думаю, що все треба зібрати до купи, тому що, ви розумієте, що пройшло дуже багато часу – зібрати все (його злочини – ред.) за 23 роки".

Продовжуючи цю тему, заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що спочатку співробітники міліції вважали, що затриманий ними за підозрою у скоєнні серійних вбивств 52-річний чоловік скоїв 30 вбивств людей. "30 – це ми так думали. Ми уже тільки по наших справах нарахували десь 43. Але ми не думали, що географія (скоєння злочинів – ред.) зараз розширюється. Крим, Харківська область, місто Дніпропетровськ і, мабуть, інші. Все, що він розказує, треба перевіряти, але підтвердився один факт – станція Лозова… Ми підняли - дійсно, 4 вбивства було", - сказав заступник міністра внутрішніх справ.

За словами Москаля, затриманий за підозрою у скоєнні серійних вбивств зазначає, що він скоював злочини щодо неповнолітніх дівчат – 7, 8, 9 років і більше.

На питання УНІАН, чи зізнався він лише в одному вбивстві, як це було сказано у первинних інформаціях, Москаль відповів, що "все нормально розказує! Йому, що в одному, що в двох, що в десяти (вбивствах – ред.) зізнатися…".

Відповідаючи на питання, чи є психічно нормальною ця людина, заступник міністра сказав, що це має визначити психіатрична експертиза, яка поки що не призначена через те, що робота слідчих з затриманим тільки розпочалася. Але при цьому він додав: "А як ви думаєте, чи психічно нормальний скоює такі злочини? Це хай йому дає оцінку психіатрична експертиза".

У той же час Москаль спростував інформацію про те, що співробітники міліції Запорізької області затримували колись цю людину. За його словам, вказана особа, проживаючи в місті Пологи, співмешкала з однією із жінок, але це було не лише в зазначеному місті, а й у інших регіонах, де цей чоловік жив, скоював злочини, а побачивши, що коло навколо нього звужується, шукав собі нове місце проживання.

Москаль також повідомив, що підозрюваний працював у Пологах на різних роботах, "характеризувався позитивно і ніяких приводів в міліцію не мав".

За його словами, найбільш активні розшуки серійного вбивці розпочалися в цьому році. Як зазначив Молскаль, останнє вбивство, що інкримінується підозрюваному, було скоєно в Пологах в листопаді минулого року а почерк вбивств "був однаковий, починаючи з 1983 року".

6 серпня на прес-конференції Москаль повідомив, що у Запорізькій області затримано підозрюваного у вбивстві 30 неповнолітніх дівчат. Вбивства почалися у 1983-му і тривали дотепер, сказав він.

За словами Москаля, підозрюваний приїхав із Кемеровської області Росії до міста Павлоград на Дніпропетровщині. З 1983 року в області було кілька випадків зникнення і вбивств дівчат. Розслідування справи було на контролі ЦК КПРС, але вбивцю тоді не знайшли. Пізніше підозрюваний переїхав до Запорізької області, де теж почали зникати дівчата.

Москаль повідомив, що справу розслідує прокуратура. Затриманий дає свідчення, зокрема, він зізнався, що кілька днів тому вбив 10-літню дівчинку.

Вчора, 8 серпня, в. о. начальника УМВС України в Запорізькій області Віктор Ольховський заявив, що правоохоронці не можуть назвати точну кількість жертв 53-річного чоловіка, якого працівники запорізької міліції затримали за підозрою у скоєнні ряду вбивств і згвалтувань. За його словами, зараз можна говорити про причетність затриманого до скоєння 6 убивств, 2 згвалтувань на території Запорізької області та одного вбивства у Дніпропетровській області. Що ж до загальної кількості злочинів, скоєних останнім, то з наявної оперативної інформації можна зробити висновок, що вона перевищує три десятки вбивств і згвалтувань.

За словами Ольховського, зловмисник був тричі одружений, має власних дітей. Колишні дружини, з якими вже встигли поспілкуватися працівники міліції, характеризують чоловіка вкрай негативно: як агресивну особу, схильну до вживання алкоголю та сексуального насилля.

У 2000 році чоловік перебрався до Запорізької області та оселився у райцентрі Пологи, де працював різноробочим. Перше вбивство у Пологах затриманий скоїв, орієнтовно, в листопаді 2003 року. З того часу в районі постійно працювала посилена слідчо-оперативна група, яку очолював один із заступників управління карного розшуку області. Однак, зважаючи на те, що упродовж майже року (з листопада 2004 року) в райцентрі не було скоєно жодного схожого за почерком злочину, у правоохоронців з'явилася версія про те, що злочинець виїхав з регіону. Однак, злочинець знову нагадав про себе. Після реєстрації нових аналогічних злочинів у серпні цього року на їх розкриття був зорієнтований весь особовий склад запорізького гарнізону міліції. Щодоби до оперативних і розшукових заходах задіювалося понад 600 працівників міліції. Нещодавно завдяки тому, що одна з жертв убивці залишилася живою, вдалося скласти його фоторобот. А за кілька діб працівники міліції встановили особу підозрюваного і затримали його.

Ольховський також розповів, що всі злочини, які були скоєні підозрюваним на території Запорізької області, процесуально закріплені. Відпрацьовується причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів у Дніпропетровській, Харківській і Полтавській областях, а також в Автономній республіці Крим. Відповідну інформацію буде також надіслано до Росії, оскільки не виключено, що й там знайдуться сліди аналогічних злочинів.

Із затриманим продовжують працювати запорізькі правоохоронці, а в подальшому буде прийматися рішення про перевезення затриманого до інших регіонів України для встановлення всіх епізодів скоєних ним злочинів.


І-Репортер         обговорити на форумі      





Літо на барикадах!!!  Про що політики не говорили




ОСТАННІ НОВИНИ:
   
  • 18:30   Тимошенко в шахті (5 фото)
  • 17:40   Карла Бруні випускає сольний альбом на 10 днів раніше терміну
  • 17:15   На Дніпропетровщині тістечка стали причиною спалаху сальмонельозу
  • 16:57   28 червня з нагоди 12-ї річниці Конституції України в деяких містах відбудуться святкові феєрверки
  • 16:34   Гроші для викупу українців у сомалійських піратів загубилися в банку?
  • 16:26   Щороку в українських СІЗО помирає 130-135 осіб
  • 16:19   ПР презентує свій проект змін Конституції
  • 16:16   Тимошенко пішла в баню
  • 15:00   До Ющенка збирається приїхати президент Туреччини
  • 14:45   Київ вивчає можливість відкриття пунктів прокату велосипедів в 2009




    НОВИНИ ПАРТНЕРІВ
       






     
    Загрузка...


    Загрузка...

    Загрузка...

    Загрузка...

    Загрузка...

    Работа и карьера
    Загрузка...
    Загрузка...
    Гороскопы
    Загрузка...

    РЕКЛАМА

       
    © 2005 "Інтернет РЕПОРТЕР" передрук матерiалiв за умови посилання на http://rep-ua.com 
    |  Редакція  |  Реклама на сайті  |  Веб-майстер  |