перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

Тамара Просяник: В Кременчуці триває протестна акція у міському парку...

додано: 06-05-2008 // // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1210056535.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

"Інформаційний бюлетень", №17 (766), 30 квітня - 7 травня 2008 року.

• Полтавщина • Громадська Дія •

ініційована партією «Вперед Україна», організаціями «Народна Самооборона» та «Антикримінальний вибір». Акцію-пікетування оголошено безстроковим. Молоді люди поставили свої намети біля респектабельного паркану (до речі, подібним парканом обгороджено кілька ділянок в цьому ж таки парку: так місцеві товстосуми окреслили місця майбутніх забудов). Треба сказати, що останнім часом саме Придніпровський парк став об`єктом неабиякої принади місцевих товстосумів, переважно з депутатськими мандатами (а для чого вони, по-вашему йшли у «народні обранці», як не деребанити міську землю собі на користь, щоправда, офіційно це називається – « розбудова міста»).

А робиться це просто, і то незалежно від кольору партійного прапора. За корпоративною домовленістю: сьогодні голосують на сесії за «шкурний» інтерес «біло-блакитних», завтра - за такий же інтерес «помаранчевих»... З огляду на кременчуцькі політичні реалії, мало сказати: за що боролися, на те й напоролися... Про який там аукціон йдеться? Хтось з столичних журналістів гарно з цього приводу висловився : своїм – землю, всім іншим – аукціон...

«НЕ МІНЯЙТЕ ЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ НА «ЗЕЛЕНІ»!

Тривалий час названі організації влаштовували пікетування міськради з гаслом- побажанням до депутатів - «НЕ МІНЯЙТЕ ЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ НА «ЗЕЛЕНІ»!
« Ні – «Біллі» в парку!» Пікетували не так давно й Автозаводський районний суд Кременчука, бо саме в цьому суді суддівська колегія почала розгляд позов трьох організацій: ОБЛАСНОЇ ПРОКУРАТУРИ, партії «ВПЕРЕД УКРАЇНА» та комітету захисту конституційних прав громадян, які вимагають скасувати рішення міської ради, яким було узгоджено місце розташування «Білли» та рішення міськради про виділення земельної ділянки під будівництво цього торгового центру... Розгляд справи в суді не закінчено, наступне засідання призначено на 26 травня. Водночас суд відхилив прохання депутата В. Стасюка щодо винесення рішення про заборону здійснення будь-яких дій на цій ділянці до розгляду справи по суті... Та де там? Між тим, на цій ділянці громадські активісти – протестанти нарахували близько 186 дерев... Себто, є підстави припускати, що їх можуть вирубати й до рішення суду... А тому після засідання суду – 15 квітня активісти вже вище названих організацій постави намети і почали збирати підписи громадян. «Наші намети стоятимуть доти, доки суд не скасує протиправне рішення міської ради, - коментують свої дії ініціатори протестної акції. – Чергування йтиме цілодобово. Ми роздаватимемо агітлистівки, організуємо збір підписів проти будівництва супермаркету на цій парковій ділянці. Можливі провокації... Але ми проситимемо правоохоронців, аби вони також наглядали за порядком».

А сам ініціатор побудови «Білли» - відомий в місті доволі значними земельними «апетитами» нардеп з фракції БЮТ у Верховній Раді України О.Бабаєв так « розкішно» прокоментував ситуацію міським ЗМІ: «Біллу» ніхто не будуватиме, якщо того не дозволять компетентні органи. А якщо дозволять, і дерева будуть знесені, то «Білла» посадить замість одного знесеного дерева – десять. Зрубають сто- посадять тисячу...».

Політична сила, до якої належить О.Бабаєв полюбляє вдаватися до риторики щодо загостреного почуття справедливості (власне, на тому й вийшли у переможці)... Але одна справа риторика, а інша – конкретні дії, які часто йдуть всупереч... Та й про яку справедливість йдеться? Насправді йдеться про комерційний інтерес самого О.Бабаєва, тих, хто за ним стоїть та тих, хто допомагає йому всіма силами і то всупереч закону цей інтерес впровадити в життя. А серед них, можна припустити, є немало: чиновників, правоохоронців тощо. Хіба неправда? От тільки не зрозуміло, навіщо була потрібна Помаранчева революція? Щоб такі «успішні» бізнесмени із загадковими джерелами щодо їхніх капіталів приходили до влади, аби примножувати ті капітали, допомагаючи в цьому саме владними важелями? Адже нічого не змінилося... Ні, неправда, змінилося!

Знехтувано людською надією, вірою, спаразитовано на ній зухвало. А відтак всі ми є сьогодні свідки, як спритні ділки від влади та бізнесу, цинічно топчуть людські сподівання, чавлять їх колесами, поспішаючи якомога більше урвати доки ще є владний важіль... Підтвердженням тому може бути і ситуація навколо міського стадіону «Політехнік», який на правах державної власності належить сьогодні Кременчуцькому

Політехнічному університету і на який сьогодні всерйоз зазіхає той же «шановний нардеп» О.Бабаєв. Мовляв, зробиться там ремонт, буде утримуватися стадіон в належному стані, а тільки віддайте його мені... А чи не занадто, пане Олеже? А що, на правах меценатства слабо допомогти кременчуцькому вузу? А відтак – допомогти студентській молоді? А тільки про яку мораль та совість йдеться? Лицемірство... Якщо там всі такі в БЮТ, то з ким же за справедливість боротися?

Що ж до пікетування, то вони триватитмуть... Пікетувальники закликають мешканців Кременчука не бути байдужими, поставити і свій підпис під порятунком дерев...

Тамара Просяник.


Обговорити цю статтю у форумі

додано: 06-05-2008 // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1210056535.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ НОВИНИ :
[27-06-2008 01:13]
Чемпіонат Європи з футболу: Іспанія-Росія 3:0
[26-06-2008 23:36]
Президент УЄФА Платіні приїде в Україну 3 липня
[26-06-2008 21:43]
12 організацій на захисті зовнішнього оцінювання
[26-06-2008 21:39]
Асоціація велосипедистів зустрілася з заступником голови КМДА
[26-06-2008 20:16]
Неприпустимі громадяни і величний Секретаріат
[26-06-2008 19:53]
Сьогодні у Вінниці пройшла акція «НАТО - Так».
[26-06-2008 19:31]
З днем «Куртулиш Куню» (Свята Спасіння)!
  ПРЯМА ДІЯ :
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
Захистимося від пропаганди людиноненависництва, ксенофобії Д.Табачником!
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською