This version of the page http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?id=53 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-23. The original page over time could change.
ЛНМУ :: Міжнародний відділ і факультет іноземних студентів
ENGLISH
 
Пошук на сайті:

Розширений пошук
  Університет    Навчання    Наука    Абітурієнтам    Культура і соціум  
ЛНМУ » Університет » Підрозділи » Міжнародний відділ і факультет іноземних студентів

Міжнародний відділ і факультет іноземних студентів


Є. Варивода

АДРЕСА
79010 м. Львів, вул. Пекарська, 69
тел. +380(322) 767818, 755927,757541
акс +380(322) 767818
email: varyvoda(at)meduniv.lviv.ua



В.О. ПРОРЕКТОРА З МІЖНАРОДНИХ ЗВ'ЯЗКІВ, ДЕКАН ПО РОБОТІ З ІНОЗЕМНИМИ СТУДЕНТАМИ
Варивода Євген Степанович
, кандидат медичних наук, доцент кафедри факультетської хірургії

ЗАСТУПНИКИ ДЕКАНА
Смолькова Олена Віталіївна, кандидат медичних наук, доцент кафедри гістології та ембріології
Веде листування та координує міжнародні зв'язки Університету стосовно підготовки студентів і післядипломної освіти, координує питання зарахування іноземних громадян на навчання. Відповідає на запити про підтвердження документів про навчання, що видаються за межі України англійською мовою.

Серветник Марта Ігорівна, кандидат медичних наук, доцент кафедри патологічної анатомії
Координує навчання студентів-іноземців медичного факультету

Гисик Марта Володимирівна, асистент кафедри терапевтичної стоматології
Координує навчання студентів стоматологічного, фармацевтичного факультетів і слухачів підготовчого відділення

Йонда Михайло Євгенович, кандидат медичних наук, доцент кафедри загальної гігієни
Координує питання поселення та проживання студентів у гуртожитках, здійснює контроль за дисципліною та переміщенням іноземних студентів, відповідає за післядипломне навчання іноземних громадян

Дубровська Мар'яна Володимирівна, старший інспектор деканату іноземних студентів
Координує питання паспортного режиму та реєстрації, веде облік оплати студентами за навчання, здійснює контроль за обов'язковим медичним страхуванням іноземних студентів
 

ПЕРСОНАЛ ВІДДІЛУ
Старші інспектори: Кусяк Світлана Орестівна, Яцук Мар'яна Вікторівна, Вітряна Світлана Ігорівна,Прецель Наталія Михайлівна


Навчання іноземних студентів в Університеті розпочалося у 1961 р. З того часу понад 2000 громадян Європи, Азії, Африки та Америки здобули освіту та успішно працюють лікарями у багатьох країнах світу. 330 іноземних громадян пройшло в Університеті післядипломну підготовку і 70 його іноземних випускників здобули звання професора.

У 2005–2006 навчальному році на медичному, стоматологічному та фармацевтичному факультетах навчаються або проходять післядипломну спеціалізацію 463 іноземних громадян (медичний — 264, стоматологічний — 74, фармацевтичний — 76, підготовче відділення – 15, заочна фармація — 3, клінічна ординатура — 31 осіб) з 41 країн світу. Географія країн, з яких прибули на навчання до Університету іноземці, найрізноманітніша: Австрія, Бангладеш, Бенін, Болгарія, Гана, Гвінея, Греція, Данія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Ірак, Іран, Іспанія, Йорданія, Камерун, Канада, Кенія, Кіпр, Ліван, Лівія, Маврикій, Малайзія, Марокко, Нігерія, Німеччина, Норвегія, Пакистан, Палестина, Перу, Польща, Росія, Саудівська Аравія, Сирія, Судан, США, Тайвань, Танзанія, Туніс, Туреччина, Швеція.

Чинниками, що сприяють збільшенню притоку іноземних студентів, є високий стандарт освіти, яку іноземці мають змогу отримати в Університеті, а також покращення умов побуту і відпочинку в гуртожитках та інфраструктурі міста. Ріст кількості іноземних студентів можна розцінити як своєрідний показник стабільності в Університеті, високого світового рейтингу отриманих іноземцями фахових знань. За кількістю іноземних студентів Університет стабільно посідає перше місце серед вищих закладів освіти міста Львова. Викладання медицини, стоматології та фармації для іноземців здійснюється трьома мовами — українською, англійською або російською. Навчання англійською мовою впроваджено у 1997 році. Сьогодні близько 200 іноземних студентів навчаються англійською мовою. На підготовчому відділенні студенти вивчають українську мову. Окрім мовної підготовки, слухачі підготовчого відділення мають можливість покращити свою базову освіту з біології, хімії та фізики. Після успішного складання випускних іспитів слухачі підготовчого відділення отримують державні сертифікати та можуть бути зараховані на перший курс обраного ними факультету Львівського національного медичного університету, як і будь-якого іншого навчального закладу України.

Для залучення іноземних студентів на навчання в Університеті широко використовуються можливості Інтернету та електронної пошти. Випускники Університету, які зараз живуть і працюють за кордоном, демонструють високий рівень отриманої ними у Львові фахової підготовки, що, у свою чергу, сприяє зростанню кількості іноземних студентів. Проводиться робота з рекламування Університету з фірмами-посередниками в: Малайзії, Індії, Йорданії, Лівані, Марокко, Ірані, Пакистані, Польщі, Болгарії, США та ін.

Упродовж останніх двох років при посередництві міжнародного відділу Університету відбувся обмін студентами для проходження літньої практики в клініках Кракова, Вроцлава, Познані. Міжнародна діяльність Університету спрямована на подальшу інтеграцію в європейські, світові медичні та освітні сфери з метою вивчення та впровадження передового досвіду в галузі вищої медичної освіти, розвитку наукових досліджень, пропаганди досягнень Університету у світі. Університет тісно співпрацює з різноманітними організаціями в Польщі, Малазії, Йорданії, Індії, Ірані, Болгарії, Греції, Перу, Пакистана та ін. Вчені Університету працюють над виконанням  спільних наукових тем з провідними науковими та навчальними медичними закладами Німеччини, Угорщини, США, Канади, Австралії, Великої Британії, Нідерландів, Франції, Швеції, Польщі, Бельгії.

Останнє оновлення: 03/04/2006