This version of the page http://www.center.gov.ua/ua/243.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-23. The original page over time could change.
Органи виконавчої влади - Центр сприяння інституційному розвитку державної служби
 

Словник термінів


Архів новин

Реєстрація

 

Надіслати повідомлення

Пошук

Розширений пошук >>


укр | eng

Органи виконавчої влади

Довідка
На головну / Функціональне обстеження

В Україні функціонує розгалужена система органів виконавчої влади, яка іноді характеризується не досить чітким розподілом повноважень і відповідальності, а також їх незбалансованістю. Це призводить до зниження ефективності їх діяльності, громіздкості структур, що знижує спроможність Уряду щодо вироблення державної політики та реалізації державних програм.

Спираючись на усталену практику розвинених країн світу та враховуючи український досвід, функціональне обстеження як важливий інструмент адміністративної реформи стало основою для моніторингу структури органів виконавчої влади в Україні та відповідності її повноваженням, покладеним на них законодавством, і урядовим пріоритетам.

Протягом 2005-2007 років здійснено ряд пілотних проектів, апробовано різні підходи до проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади, при цьому вибір типу і методів обстеження залежали від цілей, спроможності, ресурсних пропозицій та політичної волі Уряду:

· липень 2005 року. – розроблено та затверджено Порядок проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади, затверджений наказом Головдержслужби  від 29.07.2005 № 189, зареєстрований в Мін’юсті  України 17.08.2005 за № 901/11181)

· березень – серпень 2006 року – завершено пілотне функціональне обстеження Мінекономіки та Мінтрансзв’язку

· липень – серпень 2006 року – завершено функціональне обстеження МОН, Мінекономіки, Мінпромполітики та Держінвестицій у сферах наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності, трансферу технологій та охорони інтелектуальної власності

· серпень – жовтень 2006 року – збір первинної документальної інформації, необхідної для проведення обстеження міністерств України

· жовтень – грудень 2006 року – завершено перший етап функціонального обстеження (нормативний аналіз) 62 державних та республіканських органів влади Автономної Республіки Крим

· січень – березень 2007 року – завершено функціональне обстеження 16 міністерств України

· березень – липень 2007 року – завершено функціональне обстеження 29 центральних органів виконавчої влади України

· березень – травень 2007 року – завершено вибіркове  функціональне обстеження 5 обласних державних адміністрацій (Житомирської, Дніпропетровської, Чернівецької Івано-Франківської, Кіровоградської)

· липень – серпень 2007 року – завершено пілотне обстеження 78 місцевих органів виконавчої влади у Дніпропетровській області

· червень 2007 року – триває функціональне обстеження 30 республіканських органів виконавчої влади у АР Крим

· серпень 2007 року – триває функціональне обстеження Київської міської та районних у м. Києві держадміністрацій

· жовтень 2007 року – триває функціональне обстеження місцевих органів виконавчої влади у Київській області




Дивіться також
  • Центральні органи виконавчої влади
  • Місцеві органи виконавчої влади
  • Органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим



Вгору

 Система управління

інформацією з питань

         адаптації

    законодавства:

 

 

Публічні обговорення: 

 

 

    Найближчі події:

 

 

    Нові публікації:

 

 

 

 Зміна

 організа-

 ційних

 структур

 

Стратегічні документи:

 

 

Корисні посилання:

 



Підписатися на Новини

Підписатися 

. 


Оновлено 20.06.2008

© 2005, Центр сприяння інституційному розвитку державної служби