This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/694.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-22. The original page over time could change.
С. Гавриш: «Після засідання РНБО ми будемо мати стабільний уряд» - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
28.05.2008
С. Гавриш: «Після засідання РНБО ми будемо мати стабільний уряд»

«Ми не маємо жодного наміру ставити питання про відставку уряду на засіданні РНБО», - про це повідомив перший заступник Секретаря РНБО України Степан Гавриш.

За його словами це питання не перебуває в компетенції Радбезу - «це питання належить до компетенції Президента України або Верховної Ради України, Президента». С. Гавриш зауважив, що зрештою «уряд теж може зробити свій вибір, але, наскільки я почув слова прем'єр-міністра, вона такий вибір робити не буде». 

«Отже, - підсумував він, - після засідання РНБО ми будемо мати стабільний уряд - Рада національної безпеки і оборони лише запропонує Кабінету Міністрів низку пропозицій, доручень, щоб уряд міг більш активно працювати».

Степан Гавриш нагадав, що найближче засідання РНБО відбудеться 30 травня, де буде розглянуто широкий пакет питань.

Перший заступник Секретаря РНБО вітає зусилля уряду, спрямовані на подолання кризових явищ в українській економіці. Водночас, Степан Гавриш вважає, що уряду варто вирішити три внутрішні проблеми: «політизація державного управління, що негативно впливає на економіку»; «соціальна нестабільність, що яскраво проілюстрували для парламентсько-урядової коаліції вибори у Києві» і слабке прагнення до реформ з боку Кабінету Міністрів.

Степан Гавриш вважає, що парламентсько-урядова коаліція на чолі із прем'єр-міністром України повинна об'єднатися навколо щорічного послання Президента України до Верховної Ради України, оприлюдненої минулого тижня. Оскільки цей документ на разі найбільш повно відповідає викликам національній безпеці.

Перший заступник Секретаря РНБО закликає уряд «дати чіткі сигнали щодо свого стратегічного позиціонування. І, найперше, це стосується позиції щодо членства у Північноатлантичному альянсі».


Анонси
31.05.2008
3 червня за участю Секретаря РНБО відбудеться презентація книги провідного фахівця німецького фонду „Наука і політика” Р.Лінднера
Інші
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 550/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2008 року «Про надання статусу учасників бойових дій громадянам України, які брали участь у міжнародних миротворчих операціях»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 530/2008
Питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України
Інші
Інтерв’ю та коментарі
21.03.2008
Заява Секретаря РНБОУ Р.Богатирьової щодо забезпечення особистої безпеки миротворців
18.10.2007
Вважаю шкідливою практику публічної постанови політичними партіями ультимативних вимог, які стосуються питань безпеки – заява Секретаря РНБОУ І.Плюща
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші