This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/563.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-22. The original page over time could change.
Миротворчий контингент ГУАМ слугуватиме підвищенню безпеки в зонах інтересів країн-членів об'єднання - І.Плющ - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
19.06.2007
Миротворчий контингент ГУАМ слугуватиме підвищенню безпеки в зонах інтересів країн-членів об'єднання - І.Плющ

Секретар РНБОУ Іван Плющ назвав створення в рамках ОДЕР-ГУАМ миротворчого контингенту черговим кроком у забезпеченні повсякденної співпраці між країнами-членами об'єднання у питаннях, що становлять спільний інтерес.

"Миротворчий контингент братиме участь у миротворчих операціях не тільки у воєнній, а й у правоохоронній сфері. Їх використання відбуватиметься у суворій відповідності до законодавства залучених країн та вимог ООН і ОБСЄ", - наголосив І.Плющ.

Він заявив, що питання створення контингенту обговорено на рівні експертів. Актуальність цього питання пов'язана з необхідністю вирішення конфліктів у регіоні - як недопущення "гарячих", так і зведення нанівець "заморожених". Для цього потрібна участь сил, яким найбільше довіряло би населення країн, що потерпають від конфліктів.

"Миротворчий контингент працюватиме, поважаючи реалізацію національних інтересів у форматі ГУАМ, підтримуватиме безпеку втілення в життя проектів, започаткованих у рамках цієї організації. Результат буде на користь усім жителям залучених країн", - зазначив Секретар РНБОУ.

Прес-служба Президента України

 


Анонси
31.05.2008
3 червня за участю Секретаря РНБО відбудеться презентація книги провідного фахівця німецького фонду „Наука і політика” Р.Лінднера
Інші
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 550/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2008 року «Про надання статусу учасників бойових дій громадянам України, які брали участь у міжнародних миротворчих операціях»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 530/2008
Питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України
Інші
Інтерв’ю та коментарі
21.03.2008
Заява Секретаря РНБОУ Р.Богатирьової щодо забезпечення особистої безпеки миротворців
18.10.2007
Вважаю шкідливою практику публічної постанови політичними партіями ультимативних вимог, які стосуються питань безпеки – заява Секретаря РНБОУ І.Плюща
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші