This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/579.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-22. The original page over time could change.
Відбулося третє засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
30.07.2007
Відбулося третє засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

26 липня 2007 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія).

Головував на засіданні перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Голова Комісії Турчинов О.В.

На початку засідання члени Комісії проаналізували стан реалізації рішень і рекомендацій, прийнятих на двох попередніх її засіданнях.

Комісія розглянула питання про стан і перспективи військово-технічного співробітництва України з державами-членами НАТО. Схвалено низку заходів, спрямованих на активізацію такого співробітництва. В цьому ж контексті було обговорено досвід держав Східної Європи з реформування національних оборонно-промислових комплексів. Особлива увага була приділена аналізу впливу відповідних реформ на стан ВТС згаданих держав з іншими країнами.

Також розглядались конкретні питання військово-технічного співробітництва України з низкою держав Азії та Африки.

Крім того, Комісія заслухала інформацію та схвалила пропозиції заступника Міністра оборони України Терещенка В.І. щодо діяльності Спільної українсько-угорської комісії з питань військово-технічного співробітництва та Спільної українсько-турецької комісії з питань співробітництва в галузі оборонної промисловості.

Було також проаналізовано результати участі делегацій України у Пленарному засіданні міжнародного режиму експортного контролю "Австралійська група", що відбулося 4 - 8 червня ц.р. у м. Париж (Франція), та у черговому засіданні українсько-американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, що відбулося у Києві 26 - 27 червня ц.р. За результатами Комісія ухвалила низку рекомендацій для відповідних міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Комісія розглянула пропозиції Держекспортконтролю щодо надання дозвільних документів суб'єктам здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання на проведення ними відповідних переговорів і експортно-імпортних операцій.

Учасники засідання обговорили питання щодо заходів з подальшого вдосконалення нормативно-правової бази з метою попередження та припинення можливої протиправної діяльності з боку фізичних та юридичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність з розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової техніки, військової зброї та боєприпасів для неї.

Члени Комісії підтримали низку змін до проектів Кабінету Міністрів України, які спрямовані на удосконалення військово-технічного співробітництва з іноземними державами та державного експортного контролю.

Комісія також ухвалила План діяльності на ІІ півріччя 2007 року.


Анонси
31.05.2008
3 червня за участю Секретаря РНБО відбудеться презентація книги провідного фахівця німецького фонду „Наука і політика” Р.Лінднера
Інші
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 550/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 травня 2008 року «Про надання статусу учасників бойових дій громадянам України, які брали участь у міжнародних миротворчих операціях»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 530/2008
Питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України
Інші
Інтерв’ю та коментарі
21.03.2008
Заява Секретаря РНБОУ Р.Богатирьової щодо забезпечення особистої безпеки миротворців
18.10.2007
Вважаю шкідливою практику публічної постанови політичними партіями ультимативних вимог, які стосуються питань безпеки – заява Секретаря РНБОУ І.Плюща
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші