This version of the page http://belarus.org.ua/?p=48 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-21. The original page over time could change.
Білорусь, Украіна » Blog Archive » Білорусько-український словник презентували в Мінську

Білорусько-український словник презентували в Мінську

21 лютого ц.р. Посол України в Республіці Білорусь Ігор Ліховий взяв участь у відзначенні Міжнародного Дня рідної мови, організованого Товариством білоруської мови імені Франциска Скорини у Мінську. У рамках відзначення свята було презентовано унікальне, рідкісне видання – «Білорусько-українського словник».

Керівник української дипломатичної місії розповів відомим білоруським громадським діячам, письменникам, науковцям, дипломатам, викладачам і студентам, які вивчають українську мову в Білоруському державному університеті, а також представникам української діаспори про розвиток української мови, українсько-білоруських зв’язків у сфері освіти і культури, про сприяння Посольства українській громаді у вивченні рідної мови.

Знаковою подією Міжнародного Дня рідної мови стала презентація виданого у Києві «Білорусько-українського словника» за редакцією відомого українського науковця ‑ президента Асоціації білорусистів України, члена-кореспондента НАН України, доктора філологічних наук, професора Інституту мовознавства ім. О.Потебні Григорія Півторака. Вихід у світ цього видання, безумовно, сприятиме вивченню як білоруської мови в Україні, так і української ‑ в Білорусі.

http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/newsmfa/detail/322.htm

Leave a Reply