This version of the page http://observer.sd.org.ua/news.php?id=10295 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-20. The original page over time could change.
:: Українське козацтво: від раціоналізації держави до Третього Гетьманату ::

П`ятниця, 20 червня 2008 року, київський час - 23:40  

 НОВИНИ  ПОЛІТОЛОГІЯ  КУЛЬТУРА  РЕЛІГІЯ  НАУКА  БIЗНЕС  БЕЗПЕКА  ТЕХНОЛОГIЇ  СПОРТ

 СВІТ ЗА ТИЖДЕНЬ  НОВА РАСА  НЕЗВІДАНЕ  НЕВІДОМА РОСІЯ  ЦІКАВЕ  ЗНАЙОМЕ  АРХIВ

 Етномережа «Спільна Дія»  Проект «СЕНСАР»  Клуб знайомств  Форум

 
 

Пошук

 

  Розсилка новин



Cтрічка RSS 2.0
 

 

 

       НАУКА Й ОСВІТА

© Ігор КАГАНЕЦЬ, Інститут метафізичних досліджень Перехід-IV

Українське козацтво: від раціоналізації держави до Третього Гетьманату

19:52 26.09.2006

Доповідь на круглому столі «Сутність і основні завдання сучасного українського козацтва» (Київ, Український військово-козацький інститут, 23 вересня 2006 р.)


МІСІЯ КОЗАЦТВА — ЗАХИСТ НАРОДУ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВОПОРЯДКУ

Місія організації — це сенс її існування, це її функція в системі. В нашому випадку системою є український народ, а козацтво — це його підсистема. Фундаментальним принципом ефективного розвитку народного організму є його структурування на 4 підсистеми, які в арійській традиції називаються варнами:

1) брахмани (від формули «Б-ра-х-ма», тобто «Бог-неба-і-землі») — це ті, які освячують, просвітлюють і зцілюють свій народ, дають йому істинні світогляд і знання про лад-правопорядок;

2) кшатрії (від кореня «кес-кас-кос» — меч, тобто «мечники») — це ті, які захищають свій народ і дають йому правову державу, забезпечують правильний лад-правопорядок;

3) бізнесмени (від кореня «бусі-весі-вайші» — справа, діло) — це господарі, організатори виробництва товарів і послуг;

4) спеціалісти (від кореня «спец» — особливий, відособлений, вузький) — це фахівці у конкретній діяльності, які займаються не організацією, а кваліфікованим виконанням роботи у визначеній галузі.

Слово «козаки» («косаки») однокореневе зі словом «кшатрії» і позначає людей, які за своєю природою і призначенням є воїнами та державними організаторами. Захист народу і забезпечення правопорядку — це головна функція козацтва; всі інші функції, в тому числі виробництво та торгівля, є вторинними і допоміжними для виконання головної функції — захисту народу і забезпечення правопорядку.

ГОЛОВНА МЕТА — ФОРМУВАННЯ ТРЕТЬОГО ГЕТЬМАНАТУ

Мета організації — це конкретний стан, якого вона прагне досягнути. На нинішньому етапі головною метою козацтва є формування української держави, яка відповідає Божим і природним законам, українській Традиції і сучасним досягненням науки управління, дає українському народу безпеку і вільний простір для самореалізації. Таку державу ми називаємо Третім Гетьманатом. Українське козацтво є фундатором Першого (1648—1764) і Другого (1918) Українського Гетьманатів. З прийняттям Президентом України у 2005 році Гетьманської булави започатковано правовий процес становлення Третього Українського Гетьманату. Створення держави Третього Гетьманату — це і є головною метою сучасного козацтва.

Для того, щоб побудувати новий будинок, потрібен ясний проект і кваліфіковані будівельники. Для того, щоб побудувати нову державу, потрібне ясне бачення держави і сильний народ, який прагне цієї держави. Звідси випливає три головні напрямки роботи: 1) розробка Конституції Третього Гетьманату; 2) популяризація державної моделі Третього Гетьманату; 3) формування мережі клубів Арійської Стрілецької Асоціації.

Конституція Третього Гетьманату

Держава — це форма самоорганізації народу. Конституція держави — це як статут акціонерного товариства чи громадської організації. Тому в ній мають бути чітко прописані мета держави, відповідальність Гетьмана та інших учасників цього суспільного договору, керівні органи та їх формування, контролюючі органи, порядок звітності тощо. Головна ідея: Третій Гетьманат — це конституційна виборна монархія на чолі з Гетьманом. Верховна Рада — це дорадчо-експертний представницький орган з правом ініціації дострокового переобрання (імпічменту) Гетьмана. Конституція з чітко прописаною метою держави приймається Установчими зборами і підтверджується всенародним референдумом. Гетьман і Верховна Рада спільно розробляють і постійно уточнюють національну стратегію досягнення конституційної мети. Гетьман несе персональну відповідальність за досягнення цієї мети — власним майном і власною свободою. Робота державних структур контролюється незалежним контролюючим органом, голова якого обирається всенародно. Населення озброєне за прикладом Швейцарії і організоване в систему народної самооборони — 100 полків арійського козацтва.

Популяризація державної моделі Третього Гетьманату

Українці матимуть таку державу, яку захочуть. Щоб побудувати Третій Гетьманат, треба щоб українці його захотіли. Для цього їх спершу треба ознайомити з українською традицією народовладдя починаючи від народження арійської раси в районі 55 ст. до н. е. Ця традиція знайшла своє втілення в багатьох українських державах, в тому числі Київської Русі та Українських Гетьманатів. Тому оновлення традиції народовладдя буде водночас потужним чинником пробудження родової пам’яті та відновлення зв’язку з енергетикою сотень поколінь наших предків.

Популяризація моделі Третього Гетьманату повинна привести до її розвитку і вдосконалення. Для цього вона має супроводжуватись загальнонародним обговоренням і колективним пошуком оптимальних форм з врахуванням сучасних умов і цивілізаційних тенденцій. Адже Третій Гетьманат — це не архаїка, а постіндустріальна держава майбутнього з високою конкурентоспроможністю в глобалізованому світі третього тисячоліття. А сучасні козаки — це не історично-військовий клуб, а фізично та інтелектуально розвинені українці, спроможні перемагати в тотальній війні на всіх її рівнях — фізичному, правовому, духовно-інформаційному.

Формування мережі клубів Арійської Стрілецької Асоціації

Демократія можлива лише тоді, коли населення здатне себе захистити — духовно, інформаційно, економічно, юридично, фізично. Тобто існує тісний зв’язок між культурою демократії і культурою зброї. Підтвердженням тези про взаємозв’язок між демократією і озброєнням населення є Швейцарія, яку безумовно можна вважати наочним зразком демократичного устрою. Ця країна займає перше місце в Європі за кількістю зброї на душу населення, бо ледь чи не в кожній сім’ї є або пістолет, або гвинтівка з оптичним прицілом. За давньою національною традицією, кожний дорослий швейцарець є оборонцем країни і зобов’язаний володіти щонайменше однією одиницею бойової вогнепальної зброї.

Хто ходить без меча, то від нього загине. Беззахисна людина провокує агресора, натомість навіть потенційна можливість жорсткого опору є стримуючим і умиротворюючим чинником. Ця істина підтверджена об’єктивною статистикою країн Європи та Північної Америки. В Україні вона набуває особливої актуальності після того, як замість гасла «Бандитам — тюрми!» було реалізоване протилежне «Бандитам — владу!»

З другого боку, відродження в українських чоловіків фундаментального архетипу воїна дозволить піднести самоповагу українського народу, почати його духовне та фізичне оздоровлення, дати йому сили для здійснення переходу до гетьманського устрою (див. статтю «Продай одежу й купи меч!»)

Для відродження в Україні культури зброї потрібна організація, яку ми називаємо Арійською Стрілецькою Асоціацією (АСА). Чому арійською? Тому, що Україна є батьківщиною аріїв — давньої спільноти шляхетних, культурних, відважних і технологічно оснащених людей. А озброєна людина повинна бути культурною, шляхетною і дуже ввічливою, особливо якщо спілкуєшся з такою ж самою озброєною людиною. Крім того, усвідомлення себе сонячним арієм надає додаткової сили, самоповаги й життєвої стійкості. Згадайте перлину індоарійської літератури — «Божественну пісню» («Бгаґавад-ґіту»): «Той, хто в нещасті здригнувся душею, — не воїн. Арієць такий лиш ганьби і зневаги достоїн».

Головні функції АСА: 1) розвиток стрілецького спорту, який є олімпійським видом спорту; 2) патріотичне виховання; 3) боротьба з пропагандою агресивності та жорстокості в ЗМІ; 4) боротьба з алкоголізацією та наркотизацією населення; 5) розробка і лобіювання закону про право носіння громадянами України, починаючи з козацтва, короткоствольної вогнепальної зброї.

ПЕРШИЙ КРОК — РАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВИ

Фундаментальні перетворення треба робити поступово, поетапно. Перетворення України треба починати з виправлення найбільш брутальних деформацій нинішньої системи управління. Це системне оздоровлення ми називаємо «раціоналізацією держави». Ідея ґрунтується на аксіомі, що для нормального розвитку будь-якої організації потрібна ясно сформульована мета, повноважний і відповідальний керівник, стимули керівникові для досягнення мети та незалежний контролюючий орган. У нинішній системі державного устрою немає ЖОДНОГО з цих чотирьох базових організаційних елементів.

По-перше, Зміни, внесені Верховною Радою в Конституцію згідно із Законом N 2222-IV (2222-15) від 08.12.2004, суттєво зменшують повноваження Президента, через що Україна вже не має повноважного, а отже — відповідального керівника. Ще гірше те, що згаданий закон руйнує конституційне поле України — він змінює конституційний лад з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку, а таке рішення можна приймати лише на всенародному референдумі — згідно зі 5-ю статтею Конституції: «Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами». Те, що називають «політреформою», насправді є сепаратною змовою владної верхівки задля збереження своїх привілеїв.

По-друге, в Конституції України нічого не сказано про мету державної влади, а оскільки немає мети, то неможливо оцінити, ефективна ця влада чи ні.

По-третє, Конституція не передбачає заохочення Президента до ефективної діяльності та його персональної відповідальності за результати свого правління.

По-четверте, в Україні немає жодного незалежного контролюючого органу, а це призводить до безконтрольності, безкарності та неефективності державної влади.

Пропозиція раціоналізації держави була обговорена і схвалена 19 серпня 2006 р. на засіданні Політологічної секції IV Всесвітнього форуму українців, яка ухвалила резолюцію №1: «Підтримати проект раціоналізації держави, що передбачає внесення до Конституції України положень про:

1) мету державної влади — збільшення кількості корінного населення України та зростання якості його життя, що визначається Індексом людського розвитку ООН;

2) матеріальне заохочення повноважного і відповідального Президента держави та його персональну відповідальність за досягнення цієї мети згідно з окремою юридичною угодою між Народом України і Президентом України;

3) всенародне обрання голови Рахункової палати та його персональну відповідальність за роботу цього головного незалежного контролюючого органу держави;

4) скасування антиконституційного закону України № 2222-IV “Про внесення змін до Конституції” від 8.12.2004, що змінив суспільно-політичний устрій держави без всенародного референдуму всупереч статті 5 Конституції України».


Наступного дня — 20 серпня 2006 р. — цю резолюцію підтримали загальні збори IV Всесвітнього форуму українців. Тому раціоналізація держави — це прояв волі світового українства.

ВИСНОВОК

1. Козацтво — це підсистема (варна) українського народного організму, функцією якої є правильна державна організація українського народу та його захист. Тому зусилля козацтва повинні концентруватися передусім на сфері правопорядку і захисту населення.

2. Головна мета сучасного козацтва — формування української держави Третього Гетьманату.

3. Головні напрямки: 1) розробка Конституції Третього Гетьманату; 2) пропаганда гетьманського устрою; 3) створення Арійської Стрілецької Асоціації.

4. Підтримка проекту раціоналізації держави, що передбачає скасування антиконституційної політреформи і внесення змін до Конституції щодо мети держави, відповідальності президента та створення в державі незалежного контролюючого органу.

--------------------------------------
В тему:

Стихійне покозачення населення України

Продай одежу й купи меч!

Резолюція Політологічної секції IV Всесвітнього форуму українців

Раціоналізація держави

Бі-Бі-Сі про перехід до Третього гетьманату

Час змінювати Систему

Глобальна криза і Великий перехід






   

 

 

   Останні публікації

19:50 12-06-2008
Чим ширша вакцинація, тим більша смертність

11:14 12-06-2008
Підвищення емоційно-трудового потенціалу – найважливіша умова економічного успіху суспільства. Рукопис статті.

16:13 11-06-2008
Куріння маріхуани руйнує мозок

14:29 08-06-2008
Суперечності між медичною наукою і політикою вакцинації

20:14 06-06-2008
Люди почали носити взуття 40 тисяч років тому

21:15 04-06-2008
Щеплення – величезні гроші на масштабній брехні

18:15 04-06-2008
Щеплення мають робити лише за медичними показами і за письмової згоди батьків

11:01 28-05-2008
Загальна еволюція

20:40 20-05-2008
Вагітність зміцнює жіночий організм на все життя

12:16 13-05-2008
Генетично модифіковані споживачі

08:59 03-05-2008
Все більше американських дітей непритомніють після щеплень

12:26 25-04-2008
ВІДКРИТТЯ АТЛАНТИДИ! Знайдено кам'яні кола, які на 7 тис. років давніші за Стоунхендж

13:01 23-04-2008
Чому корисно займатися музикою

11:27 17-04-2008
Помер автор теорії хаосу і концепції "ефекту метелика" Едвард Лоренц

19:41 12-04-2008
Науковці: на місці Стоунгенджу міг бути оздоровчий центр

19:46 11-04-2008
Запаси питної води у світі скорочуються

16:49 08-04-2008
Згорнутий часопростір

20:35 07-04-2008
Хто на Сінгапур?

19:01 07-04-2008
Урбанізація=смерть! Забудова=геноцид!

20:27 03-04-2008
Чи діждемось українського монарха?

 

 

 

:: новини :: етномережа :: політологія :: релігія :: культура :: наука :: бiзнес :: безпека :: технологiї :: клуб знайомств :: спорт ::
:: свiт за тиждень :: незвiдане :: цiкаве :: знайоме :: форум :: наші банери :: архiв :: пошук :: надiслати листа :: нагору ::

© 2000-2008, НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ 

Copyright © 1999-2005, Перехід-IV.  Всі права застережено.
Розробка сервера - інтернет-студія ГАРМОНІЯ