Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

Проект постанови про слідчу комісію щодо Чорноморського флоту РФ

28-02-2008 14:29 Севастополь // Право // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1204201751.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Проект
вноситься народним депутатом Б.Тарасюком

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України
“Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для з’ясування причин і наслідків перешкоджання Чорноморським флотом Російської Федерації виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань щодо навігаційно–гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в межах національної зони відповідальності”

Відповідно до частини третьої ст. 89 Конституції України (254 к/ 96-ВР) Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для з’ясування причин і наслідків перешкоджання Чорноморським флотом Російської Федерації виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань щодо навігаційно–гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в межах національної зони відповідальності.
2. Тимчасова слідча комісія утворюється з метою:
- проведення аналізу міжнародних зобов’язань України щодо навігаційно–гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в межах національної зони відповідальності, та можливостей їх виконання;
- вивчення двосторонніх угод між Україною та Російською Федерацією від 1997 року про статус і умови тимчасового перебування ЧФ РФ на території України стосовно належності і використання навігаційно–гідрографічного обладнання на чорноморському і азовському узбережжі України;
- з’ясування можливих політичних рішень і заходів Уряду щодо відновлення забезпечення безпеки судноплавства Україною в зоні національної відповідальності;
- напрацювання рекомендацій щодо правового механізму відновлення суверенітету України над навігаційно-гідрографічним обладнанням.
3. Затвердити склад Тимчасової слідчої комісії (додається).
4. Обрати Головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Тарасюка Б.І.
5. Тимчасовій слідчій комісії звітувати перед Верховною Радою України про результати своєї діяльності на черговій сесії не пізніше ніж через три місяці після утворення.
6. Матеріально-технічне, кадрове (у тому числі залучення незалежних експертів), інформаційне та організаційне забезпечення діяльності Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України
13 лютого № 2056.

Можливі пропозиції до Плану роботи Тимчасової слідчої комісії ВР з проблем гідронавігаційних комплексів

1. Створити робочі групи зі складу членів комісії та експертів (експерти – за пропозицією членів комісії):
- з правових питань (аналіз міжнародного і національного законодавства стосовно забезпечення безпеки мореплавства, рішень судів, підзаконних актів, відпрацювання пропозицій щодо правового вирішення проблеми);
- з технічних питань (аналіз потреби у гідронавігацій, можливості гідронавігаційних комплексів, пропозиції щодо можливого використання навігаційних засобів з урахуванням потреб ЧФ РФ);
- з майнових питань (аналіз господарських відносин при використанні гідронавігаційних комплексів, їх використання за призначенням, збереження майна і земельних ділянок у стані, закріпленому нормативними документами видання не пізніше дати підписання Угод про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України).
2. Звернутись до МЗС України з проханням отримати від російської сторони їх оцінку ситуації та пропозиції щодо подальшого використання засобів гідронавігації з огляду на законодавчу заборону їх оренди та рішення українських судів про повернення їх Україні.
3. Звернутись до МЗС України з проханням вирішити по дипломатичних каналах питання відвідування членами комісії маяків та інших гідронавігаційних комплексів та надання комісії характеристик і схем об’єктів й землевідведення, інших нормативних документів складених не пізніше дати підписання Угод.
4. Звернутись до МЗС, Мінюсту, Мінфіну, ФДМ, Мінтрансзв’язку, МО, Держприкордонслужби, інших відомств з проханням надати експертні висновки й свою позицію стосовно міжнародних зобов’язань України по забезпеченню безпеки мореплавства, правового статусу засобів гідронавігації, їх використання за прямим призначенням, збереження майна, потреби в навігаційній інформації і порядку її отримання та пропозицій стосовно правового вирішення ситуації (це можна робити і до створення комісії – у формі депутатських звернень чи запитів).
5. Отримати висновки незалежних експертів (персоналії – за пропозицією членів комісії) стосовно стану та можливих шляхів правового розв’язання ситуації.
6. З отриманням згоди російської сторони у супроводі представників російської сторони та МЗС України здійснити вивчення ситуації на місцях, у т.ч. заслухати аргументи російського персоналу (за їх згодою), оглянути території об’єктів гідронавігації на предмет їх використання за прямим призначенням, незаконного відчуження земель, само забудови, використання майна, житла.
7. Після отримання експертних висновків та довідкової інформації провести серію засідань комісії, де заслухати:
- МЗС, стосовно міжнародних зобов’язань України у сфері безпеки мореплавства, правового статусу об’єктів гідронавігації;
- Мінтрансзв’язку, стосовно можливостей виконувати завдання із забезпечення безпеки мореплавства, потреби в об’єктах гідронавігації, стану цих майнових комплексів і земель, що перебувають в оперативному управлінні відомства, пропозицій;
- ФДМ, стосовно результатів інвентаризації гідронавігаційних об’єктів, їх використання за призначенням;
- Мінюст, щодо правового статусу об’єктів гідронавігації та виконавчого провадження судових рішень стосовно об’єктів гідронавігації, пропозицій;
- МО, Держприкордонслужбу, стосовно потреб у гідронавігаційній інформації;
- Мінфін, щодо фінансового забезпечення виконання Україною міжнародних зобов’язань.

Обговорити цю новину у форумі

28-02-2008 14:29 Право // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1204201751.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Владимир Остров: О национальной гордости малороссов
Анатолий Филатов: «Российский» Крым как наследие большевистского переворота
Жанна Барышникова, «Цензор.НЕТ»: Почти революционно! Возмущенные гурзуфцы снесли ворота "Артека"
Нариман Джелял: Рискнув, пригубим ли мы шампанского?
CENT - официальный сайт поддержки Игоря Коктыша: Балаклавский суд против белорусского диссидента.
  ПРЯМА ДІЯ :
Акція щодо вбитих велосипедистів - субота о 10.30
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською