This version of the page http://znaete.org.ua/?p=156 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-19. The original page over time could change.
Кла́с Гідро́їдні - Чи ви знаєте, що…?

Кла́с Гідро́їдні

Кла́с Гідро́їдні — група кнідарій, чий життєвий цикл включає медузу з характеристичною ознакою — велумом, та поліпа, що, на відміну від інших кнідарій, ніколи не має внутрішніх перетинок (септ) та вираженої глотки. Життєвий цикл може не мати стадії поліпу або медузи, але обов’язково включає личинку-планулу. Спосіб життя може бути поодиноким (рід Гідра) або колоніальним (рід Обелія), у більшості видів у поліпових стадій формуються колонії; зустрічаються колонії, в яких інтегровані одночасно і поліпи, і медузи (ряд Сифонофори).

Викопні рештки гідроїдних відомі з докембрію; втім, з огляду на малу кількість твердих скелетних структур ці рештки є досить нечисленними та фрагментарними. Останні дослідження будови медузарної нодули (спеціальна структура на поліпі, що утворює молодих медуз шляхом специфічного брунькування) дали результати, що свідчать про наявність у гідроїдних трьох зародкових листків (тобто гідроїдні є тришаровими).

Join the Discussion