This version of the page http://uaformat.com/content/view/925/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-19. The original page over time could change.
Український Формат - ''Рок Січ'': фестиваль без компромісів

Новини

  • Музичні вісті
  • Нові релізи
  • Презентації
  • Афіша
  • Різне

Події

  • Фестивалі
  • Концерти
  • Вечірки

Статті

  • Погляд
  • Інтерв'ю
  • Свіжа кров


Вхід для зареєстрованих користувачів:






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація

Нові коментарі

ТІК починає боротьбу...
Гурт ЛЕМБЕРГ БАНДЕРАС давно вже бореться з гомосекством, деп... - Olexandr

ВВ оголошують конкур...
Ми свого не віддамо - А чужого нам не треба: Є в нас Доля,... - lembergbanderas

ТІК починає боротьбу...
Дуже классна пісня!!!! - Катруся

''ТіК'' презентували...

«Dazzle Dreams» вида...
se_yanovskiy@sstc.kiev.ua - Semen

«Dazzle Dreams» вида...
первый украинский синтипоп! супер! кто любит такое музло - ... - Semen

«Dazzle Dreams» вида...
первый украинский синтипоп! супер! кто любит такое музло - ... - Semen

VovaZIL'vova: «Украї...
А де можна скачати таких виконавців,як НавідмінуВід,Клан Кад... - San.ok

Гурт Бажана презенту...
Просто МЕГА!!!!!! кста не подскажете где их песенки ещё можн... - Катюшечка



Підтримай «Український Формат» та розмісти нашу кнопку на своєму сайті!



Код:
''Рок Січ'': фестиваль без компромісів
// Віталій Прудиус   
24.05.2006 12:45
Нещодавно в приміщенні інформагентства "УНІАН" була проведена прес-конференція оргкомітету фестивалю "Рок Січ", на якій було підбито підсумки забави, що відбулась 6-7 травня на Трухановому о-ві у Києві, окреслені плани "січового отамана" Олега Скрипки і його однодумців щодо майбутнього власне фестивалю та підтримки рок-руху в Україні загалом.
Головним підсумком фестивалю стало остаточне переконання як організаторів так і партнерів фестивалю у тому, що український рок вартий руху та підтримки і "Рок Січ", як музичне явище, повинна стати його локомотивом. Фест показав, що подібні події викликають неабиякий попит та резонанс серед глядачів, а отже мають серйозну перспективу розвитку, оскільки є привабливими для коштодавців, наявність яких, власне, є життєво необхідною для будь-якого масштабного заходу.

Наступна "Рок Січ" мислиться оргкомітетом ще більш масштабною подією, зокрема плануються нові сцени (наприклад, фолк-рокова), збільшення аудиторії за рахунок рекламної кампанії по всій Україні тощо. Такі плани змушують організаторів шукати і нове місце для проведення фестивалю, де можна було б розташувати всі його майданчики, збільшену аудиорію глядачів, а також наметове містечко для приїжджих, яке цього року створити не вдалося через шкоду, яку б воно могло завдати екології Труханового острова. До слова, побоювання природоохоронців щодо надзвичайно великого негативного впливу фестивалю на екосистему острову не виправдались: за умов 70-тисячного трафіку відвідувачів на фестивалі впродовж 2 днів було витоптано лише 1,9 га трави та зламано 7 кущів, відновлення яких було проведено одразу ж по закінченню "Рок Січі".

Повертаючись же до планів оргкомітету на наступний рік, то не виключено, що будуть змінені дати проведення фестивалю та місто. Що ж стосується формування складу учасників виключно з рок-команд, що мають україномовний репертуар, то тут організатори займають категоричну позицію і надалі жорстко дотримуватимуться цього принципу:
«Москва - центр російськомовного світу, - вважає Олег Скрипка. - А Київ має стати і вже стає центром україномовної культури. Тому ми будемо й надалі жорстко притримуватися мовного принципу на "Рок-Січі"».
Пан Олег не бачить проблеми у тому, що за таких умов багато талановитих українських музикантів, що співають, наприклад, російською мовою змушені перебиратись у Росію і там осідати, де їх згодом починають вважати цілковито "своїми", а на Батьківщині бачать рідко ("5'Nizza", "Ундервуд", "иДМГ" та ін.). На думку музиканта цей процес є цілком природнім і логічним і в кінцевому результаті має привести до того, що Україна стане "українською", та подолає наслідки пострадянської гуманітарної кризи.
"Любов та повага до своє культури робить людину цивілізованою… Якщо музиканти не люблять свою культуру, не поважають її, не знають мову, то вони будуть просто забуті, от і все… ", - упевнений музикант. Всім виконавцям, що мають іншомовний репертуар, але бажають взяти участь у фестивалі, організатори пропонують створювати спеціальні програми українською або спільні проекти із україномовними ватагами, які б можна було презентувати на "Рок Січі". 

Варто зазначити, що подібна жорстка умова не впливає на кількість бажаючих взяти участь у фесті. Організатори отримали вже дуже багато заявок на наступний рік як з України так і з-за кордону. Безперечно більшість претендентів на участь все ж таки з України, але цікавим є те, що переважають заявки від колективів з південно-східних регіонів (Донецьк, Луганськ, Крим), де українська мова утискається и дискредитується найбільше, принаймні в цьому запевняють організатори фестивалю.

Затійники фесту наголошують, що явище "Рок Січ" не буде з'являтись і виникати лише раз на рік. Вже зараз вони розробляють свої подальші заходи та акції з популяризації та підтримки українського року. Зокрема планується видання серії дисків із записами учасників цьогорічного фестивалю. Поки що невідомо чи це буде подвійний реліз на двох CD із, так би мовити, "обраним" чи три окремих платівки присвячені кожній зі сцен "Рок Січі - 2006": "Баржі", "Вежі" та "Ротонді".
Організатори розповіли, що протягом фестивалю проводились зйомки для майбутнього документального фільму про першу "Рок Січ". Поки що невідомо, хто весь відзнятий матеріал буде обробляти та монтувати у повноцінну стрічку, проте сподіваємось, що поява DVD не змусить себе довго чекати.
З осені цього року оргкомітет планує розпочати проведення акцій із чернетковою назвою "Рок Січ рекомендує" за участю українських рокерів. Не виключено, що ця акція перетвориться у повномасштабний тур містами України, протягом якого окрім популяризації вітчизняної незалежної музики затійниками фесту шукатимуться і варті уваги місцеві таланти, які б з могли достойно представити свою музику на "Рок Січі -2007".

Отже плани в Олега Скрипки та його однодумців масштабні. Але їх ще необхідно втілити у життя. А це, як відомо, процес не з легких. Проте, ще два місяці тому ніхто навіть і уявити не міг, що такий масштабний захід як "Рок Січ" стане можливим, а зараз – це вже нова дійсність української музики.

Віталій Прудиус




Коментарів (4)
1. 25-05-2006 00:30
 
better
Особливо мені сподобалося, було багато панків, неформалів та іншого чудернацького люду, що не кожен день то і зустрінеш! Вообще офігітельно!!!!!!!!!!!! :eek
[ гість ]
 
vi
2. 25-05-2006 19:19
 
better
Так, це тобі не концерт на майдані- там був виключно адекватний люд. Навіть алкоголіки були адекватні :grin
[ гість ]
 
фактично сама
3. 30-05-2006 21:34
 
better
Este festival es una caña mequsta mucho el Rock Sich. Мені дуже приємно чути те що внас в Україні виникає національна Рок музика та культура! Я дякую всім тим кому це небайдуже та піднімає на "ноги"Укр Рок.
[ гість ]
 
Гість
4. 02-06-2006 22:28
 
Удачі, хлопці!
дуже тішить, шо є ше люди в Україні! 
так тримати. 
 
а на рахунок етно музики, то це взагалі обов`язково! 
 
п.с.: а тепер всі в Шешори!!!!
[ гість ]
 
black

Ім’я:
E-mail
Коментар:

Код:*
Підписатись на коментарі до цієї публікації

 
< Попередня   Наступна >
Назад

Інтерв'ю

  • VovaZIL'vova: «Український реп – це більше закономірність, аніж феномен»
  • Теревені із «Ролліксом». Про перший кліп, вихід дебютного альбому та зміни у складі гурту
  • Тартак: «У нас команда! Ми справимось! У крайньому випадку прихильники заспівають»

Останні події

  • Чайка-9. Коли кількість переходить у якість...
  • Esthetic Education презентували ''Werewolf'' у Києві
  • Фестиваль ІншаМузика зруйнував попсові стереотипи

Афіша

  • 9 листопада. Ukrainian DJ Championship: скретч повертається в Україну
  • 29 липня. Київ. Фінальний концерт «Summer Punk Tour 2007»
  • 2-8 серпня. Крим. Фестиваль важкої музики «Red Alert Open Air»
  • 31 липня. Київ. Виступ гуртів «Аварійне небо» та «Коло дій»
  • 27 липня - 18 серпня. «In Air Stereo Tour» гурту Sтереометрія
  • 20-22 липня. «Славське рок-фест»
  • 8 липня. Київ. Виступ гуртів Карна, ЛоVe, Planta

Підписка на новини:




Наші новинні потоки: (?) 






Наші друзі: