Студентське життя :: Студентські вибори 14.12.05

Вперше за історію університету відбудуться прямі вибори голови студентського парламенту. Але не всього університета, а лише – факультета кібернетики. В четвер, 15 грудня.

     Все почалось у жовтні, коли на факультеті з’явився Маніфест. Декілька десятків папірців приклеїлись до сірих стін факультету яркожовтими наклейками. Автори Маніфесту звинувачували існуючий студентський парламент у бездіяльності, а його активістів – у кар’єризмі. Щоб змінити ситуацію, вимагали чесних виборів за участю кожного студента факультету.

     Ця пропозиція означала «виведення із тіні» діяльності студпарламенту та кардинальну зміну його функцій. Адже не є секретом, що більшість органів студентського самоврядування існують самі для себе, а в гіршому випадку – для адміністрації вузу чи факультету.

     Ні, все було не погано. То був той випадок, коли навіть половина студентства факультету знала про існування парламенту, а якась частина відала, що він робить. Але все одно знайшлися мрійники, які прочитали закон та побачили, що насправді мають робити органи студентського самоврядування, проаналізували реальність та вирішили змінити дійсність. Поставили за мету зробити студентський парламент органом, відповідальним перед усім студентством факультета за свою роботу.

     Перший етап цієї роботи – прямі вибори голови студентського парламенту, де голосувати зможе кожен студент факультету, вже близько. Але для цього було потрібно не дати старому парламенту провести перевибори за закритою системою та написати нове положення. І от – 15 грудня, у четвер, буде день виборів. Вже працює виборча комісія.

     Голосувати зможе кожен студент, час – з 8.00 до 16.00. У холі факультету встановлять спеціальні урни. Факультет заклеїли агітацією, п’ятихвилинна промова кандидатів під кінець великих лекцій вже не дивує. Кандидатів всього троє: Тетяна Макальська («кандидат від влади»), Андрій Сідляренко («опозиціонер») та Богдан Яковенко («віртуальний»). Віртуальний, бо ніколи не брав участь у студентському самоврядуванні та не ставить за мету «реструктуризацію СП», навіть не згадує СП у своїй передвиборчій програмі. А хоче він лише поліпшення життя всіх студентів-кібернетиків: зниження цін у буфеті та кофейному автоматі, безкоштовного інтернету в гуртожитку.

     Вибори студентського самоврядування – річ звичайна. Так само, як і вибори в Радянському Союзі. Аналогія навіть за системами: через делегатів, конференції, з мінімумом публічності. Дійсні ж демократичні вибори є лише у двох чи трьох вузах України. В нашому не було ніколи. Цього четверга на факультеті кібернетики будуть перші прямі вибори в історії університету. Виборча комісія запрошує стати незалежними спостерігачами та проконтролювати її роботу.

     Її контакти: houthe@ukr.net; 8 066 411 81 58.

 

Стаття надрукована також у студентській інформаційній газеті УНІВЕР, №1 від 13 грудня 2005 р.



  Версія для друку Антон Полєзніков
 Оцінка: (3.08) Кількість коментарів: 11
<<:
Можливість оцінювати статтю доступна лише зареєстрованим читачам ;)
:>>
  Додати коментар

Назвіться*:
E-mail:
-> повторіть надпис*:
  Критик: ssuhanov 00:13 19.01.06
2 Len4ik: "Мне кажется "агитация" была слишком. А заклеенные агитационными листовками другие объявления, а тем более афиши, просто возмутили."
Я клеїв особисто. Клеїв лише на порожні місця. Слішком ілі нєт - рєзультат наліцо: агітація спрацювала.

2 Ющенко: "ТОМУ ЩО Сідляренко!!! "
Після бійки...
  Критик: Len4ik 08:15 21.12.05
Мне кажется "агитация" была слишком. А заклеенные агитационными листовками другие объявления, а тем более афиши, просто возмутили.
  Критик: Scream3 07:46 20.12.05
2 Ющенко: Навіть за законами України дозволена агітація, як за так і проти кандидата. Чорний PR- це інша справа. Але в передвиборчих перегонах жоден з кандидатів не використовував брудні технології:)
  Критик: Ющенко 16:54 17.12.05
" ВК, розглядала скаргу, яку подав Комітет спостерігачів „Студентські вибори”, що стосувалася факту використання анти агітації одного кандидата проти іншого. Було прийнято рішення про взяття скарги до уваги. Кандидата не зняли з перегонів." - ТОМУ ЩО Сідляренко!!!
  Критик: Спиноза 16:51 17.12.05
Цікаво, а чому аж 119 чоловік не підтримали жодного кандидата? Це все ті, хто мав голосувати за Бодю?
  Критик: 3F 00:02 17.12.05
смішно, чесслово)
  Критик: ядерщік 18:33 16.12.05
після трьох пар на ядерці слова "Було зареєстровано три кандидата" сприймаються так: передвиборча комісія хоить по кібфаку з детекторами кандидатського випромінювання і шукають, детектують, реєструють...

пробачте за сюр
  Критик: КУБИК 18:20 16.12.05
http://www.kubik-news.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=view&

Нарешті. Нарешті факультет кібернетики має свого легітимно обраного голову Студентського Парламенту. Уперше, на нашому факультеті, пройшли справді чесні, прямі вибори. Хочу відмітити, що ми – третя структурна одиниця вузу в Україні, де відбуваються прямі вибори голови органів студентського самоврядування.
Передвиборча кампанія уцілому пройшла без серйозних порушень. Було зареєстровано три кандидата – Яковенко БОГДАН, Сідляренко АНДРІЙ, Макальска ТЕТЯНА.
За півтори години до засідання ВК 14 грудня, Яковенко БОГДАН подав заяву, на зняття його кандидатури, за власним бажанням. На цьому ж засіданні, ВК, розглядала скаргу, яку подав Комітет спостерігачів „Студентські вибори”, що стосувалася факту використання анти агітації одного кандидата проти іншого. Було прийнято рішення про взяття скарги до уваги. Кандидата не зняли з перегонів.
Отже – офіційні результати.
Всього проголосувало 445 студентів та аспірантів факультету.
З них свої голоси у підтримку Макальскої ТЕТЯНИ віддали 133, що складає 30% від загальної кількості проголосувавших. 186 голосів отримав Сідляренко АНДРІЙ, це майже 41 відсоток. Не підтримали жодного кандидата 119 – 26,1. 8 бюлетенів визнали недійсними. При чому усі вісім знаходились у скриньці, в яку кидали свою бюлетені студенти 1,2,3 курсів. Студенти старших курсів та аспіранти виявились більш охайнимиJ.
Результат – голова Студентського Парламенту факультету кібернетики – Сідляренко АНДРІЙ.
Редакція КУБИКа вітає АНДРІЯ з перемогою. Бажає йому здоров і наснаги.
  Критик: VVB 08:34 16.12.05
Аппазіція перемогла ))
  Критик: VVB 17:22 15.12.05
Будуть в 18-00
  Критик: INAMORATO! 18:44 14.12.05
чекаєм на результати ))





Вхід
Невірний логін/пароль
Логін:
Пароль:
Реєстрація...
Не пам'ятаю пароль
Запам'ятати логін

Випадкова стаття
Почему девушкам нельзя пить кофе или 5 глотков™
Опубліковано: 05.06.04
Автор: Масса Том Чеперский
Оцінка: (4.35)
 Обговорення
 14.08.06 soulsacrifice
Оце веселуха!!! СССупеРРР
 20.10.05 Libra
Без хеппиэнда, но жизнерадостно :))
 02.09.05 INAMORATO!
2 Coccinella: ага. Который деньги выдаёт ))
 21.08.05 Coccinella
прям как о биофаковском автомате)
 05.06.04 op
Блискуче! Вері, вері ГУД!
Решта коментарів >>

Завантаження...




Украинская Баннерная Сеть