This version of the page http://uzhgorod.net.ua/news/27203?o=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-18. The original page over time could change.
УЖГОРОД.net.ua - Постійні комісії вивчали матеріали чергової сесії облради
Сьогодні, 18 червня 2008, середа (10:23)

ГОЛОВНА СТОРІНКА

ПОЛІТИКА
СОЦІУМ
ЕКОНОМІКА
КРИМІНАЛ
СПОРТ
КУЛЬТУРА
Н. СИТУАЦІЇ
LIFE
ТЕМИ ТИЖНЯ
УжНУ
Ужміськрада
Е.ОЦІНКА
КІА

ЗНАЙОМСТВА


Переглянути новини за

Червень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Травень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
рікмісяцьдень


Логін:   

Пароль:


Зареєструватись





Етно-велнес готель "УнгварЪскій"
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

 
--> СОЦІУМ від 10.01.08 (19:07)

Постійні комісії вивчали матеріали чергової сесії облради

Сьогодні, 10 січня, згідно з регламентом роботи облради, відбулося спільне засідання 12 постійних комісій обласної ради У скликання


Сьогодні, 10 січня, згідно з регламентом роботи облради, відбулося спільне засідання 12 постійних комісій обласної ради У скликання (постійну комісію з питань бюджету очолює Федір Харута, з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій – Василь Лінтур, з питань транскордонного співробітництва – Елемир Кевсегі, з питань управління майном та приватизації – Іван Йовбак, з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села – Віктор Трикур, з питань законності і правопорядку – Антон Зелінський, з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, нацменшин та інформаційної політики – Ільдіко Орос, з питань охорони здоров’я – Василь Русин, з питань праці, зайнятості та соцзахисту населення – Олег Адамчук, з питань екології та використання природних ресурсів – Орест Туркевич, з питань розвитку туризму та рекреації – Василь Швардак, з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно–територіального устрою – Мирослава Каламуняк).
Зважаючи на важливість питань, які передбачено винести на пленарне засідання 14 сесії облради, депутати вирішили проекти рішень розглянути на спільному засіданні. За співголовуванням Федора Харути та Василя Лінтура депутати обговорили проекти всіх рішень. Серед них – проект рішення про Програму економічного і соціального розвитку області на 2008 р., де з урахуванням загальнодержавних пріоритетів, оцінки конкурентних переваг, обмежень і проблем визначені першочергові цілі розвитку регіону та шляхи їх вирішення. Його представив депутатам, а також інформував про виконання аналогічної програми за 2007 р. начальник головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов.
Відтак постійні комісії обговорили проект рішення про Програму підтримки фермерських господарств області на 2008–2012 рр., яку презентував начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Паук. Мета Програми, як зазначив відтак Іван Федорович, – здешевлення кредитних ресурсів фермерським господарствам області за рахунок коштів обласного бюджету шляхом щорічного відшкодування частини відсоткової ставки за залученими ними короткостроковими, середньостроковими та довгостроковими кредитами, отриманими в комерційних банках та короткостроковими кредитами, отриманими в кредитних спілках, яка не відшкодовується за рахунок коштів державного бюджету, що сприятиме нарощуванню виробництва продукції тваринництва і рослинництва, підвищенню родючості ґрунтів, забезпеченню населення робочими місцями на основі ведення фермерськими господарствами ефективного господарювання.
Інші два проекти рішень – про Програму діяльності Асоціації народних депутатів Закарпаття всіх ланок попередніх скликань на 2008 р, якою передбачено об’єднати зусилля всіх народних обранців краю на створення умов для ефективного використання інтелектуального потенціалу на благо рідного краю, а також Програму підтримки громадських організацій області, які потребують соцзахисту на 2008 р., – представив начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Василь Цебрик. Присутні члени постійних комісій також внесли зміни до Програми розроблення Регіональної схеми інженерного захисту від підтоплення територій міст і селищ Закарпатської області та до Регіональної програми земельної реформи в Закарпатській області на 2006–2012 рр. ( зі змінами від 23 жовтня 2007 р.).
Особливо діловим, активним і принциповим було обговорення проекту рішення „Про обласний бюджет на 2008 р“., прогнозовані показники якого визначені на основі принципів, встановлених Конституцією України, Бюджетним кодексом України, Законом України „Про Державний бюджет України на 2008 р. та про внесення змін до деяких законодавчих актів України“, іншими нормативно–правовими актами. З детальною інформацією щодо того, як і з чим господарюватиме область у ц.р. виступили начальник головного управління ОДА Петро Лазар та голова бюджетної комісії облради Федір Харута, зазначивши, що головне завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2008 р. є створення умов для забезпечення сталого економічного зростання на основі ефективного функціонування реального сектору економіки, підтримка та розвиток пріоритетних сфер діяльності, малого підприємництва, зниження соціально–економічних міжрегіональних диспропорцій та ряд інших. Так, прогнозується, що валова додана вартість зросте проти очікуваного у 2007 р. на 5,0 відс., обсяг виробництва продукції промисловості – на 9,0 відс., середньомісячна заробітна плата працівників, зайнятих в галузях економіки, складе 1210,0 грн., що на 17,0 відс. вище 2007 р.
Депутати внесли ряд пропозицій до даного проекту і вирішили подавати їх у відповідну постійну комісію для вивчення, узагальнення з урахуванням при подальшій роботі. У засіданні постійних комісій взяли участь заступники голови облради – Михайло Мартин і Василь Брензович, а також начальники відповідних управлінь ОДА.
Анна Романенчук




ОБГОВОРИТИ:  Коментарів 0, стор.



Ім'я: Е-mail:
Коментарій:

Загрузка...

Загрузка....


 


Закарпаття повинно бути:
Областю у складі України
Автономією у складі України
Незалежною державою
Увійти до складу Угорщини чи Словаччини
Як начальство скаже так і буде

РЕЗУЛЬТАТИ


завантаження...

Загрузка...


Використання матеріалів УЖГОРОД.net.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на uzhgorod.net.ua. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, що містить посилання на інші джерела в будь-якому вигляді заборонено.
 
Сайт є щоденною інтернет-газетою КАРПАТСЬКОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА (директор - канд.соціолог.наук Шандор Ф.Ф.). Зв’язок: редактор editor@uzhgorod.net.ua, реклама reklama@uzhgorod.net.ua, технічні питання root@uzhgorod.net.ua Запрошуємо авторів до співпраці, якщо у Вас є цікаві новини, то надсилайте їх за адресою editor@uzhgorod.net.ua, найкращі з них будуть винагороджені. Редакція не відповідає за зміст рекламних оголошень, може не поділяти точку зору автора, може відмовити автору публікації, якщо текст не відповідає політиці ресурсу без попереднього узгодження. Дизайн: YOUR.UZHGOROD.NAME. Розробка: ЗІС.
Теми тижня Life Надзвичайні ситуації Культура Спорт Кримінал Економіка Соціум Політика Головна