This version of the page http://srk.kiev.ua/?page_id=76 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-18. The original page over time could change.
» Акція до Дня Святого Миколая


Акція до Дня Святого Миколая

Представники молодіжних організацій та об’єднань органів студентського самоврядування, що об’єднали свої зусилля в рамках кампанії спостереження за роботою парламенту “МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!”, принесли депутатам подарунки „від Миколайчика” – солодощі та різки.
Молодь запропонувала парламентаріям обрати самостійно, що їм належить – винагорода чи покарання, адже ми констатуємо, що на сьогоднішній день існує невідповідність коаліційної угоди передвиборчим програмам блоків-учасників коаліції у розділах, що стосуються молоді.
Зокрема, згідно тексту коаліційної угоди передбачено внести зміни до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», щодо визначення та встановлення вікових меж молоді з 18 до 26 років. Це означає, зменшення вікової групи молоді в Україні вдвічі, тобто на 6 млн. виборців!

Крім того, коаліційна угода містить суттєві невідповідності передвиборчим програмам блоків-учасників коаліції, а саме:

- у тексті коаліційної угоди відсутнє положення про „довгострокові кредити на житло під 2-4% річних на 10-30 років”;

- у тексті коаліційної угоди відсутня теза про „підняття стипендій до прожиткового мінімуму»;

- в угоді відсутні положення про реалізацію „Студентського прориву” тощо.

Громадянська кампанія «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!» звернулася до народних депутатів, керівників фракцій, лідерів партій та новосформованого уряду з проханням внести відповідні корективи до тексту коаліційної угоди та врахувати передвиборчі зобов’язання при підготовці програми уряду.
Молодь попереджає народних депутатів України, що невідповідність коаліційної угоди передвиборчим обіцянкам вже зараз може бути розцінена виборцями як спосіб уникнути виконання своїх передвиборчих програм.

19 грудня 2007 року, Київ