This version of the page http://orthodoxy.org.ua/node/15875 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-18. The original page over time could change.
КОНOТОП. Пасха красна | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Українська Православна Церква    

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > Церква і молодь  






Опитування



Наш банер


 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua











КОНOТОП. Пасха красна

  30 квітня 2008



Пасха - головне християнське свято, яке ознаменовує торжество життя над смертю. Воскресіння Христове традиційно святкується найдовше з усіх християнських свят, найрадісніше і з особливим емоційним піднесенням. Достойно відзначити Великдень у Духовно-просвітницькому центрі монастиря Глинська пустинь готувалися заздалегідь. Цілий місяць вихованці хорового класу (керівник Катерина Кобзар) вчили нові пісні, а на уроках писанкарства (керівник Світлана Грибан) учні і студенти опановували традиційні українські орнаменти. До того ж з благословення намісника монастиря Глинська пустинь архієпископа Луки було оголошено відкритий конкурс дитячих робіт, присвячених Великодню.

І ось на другий день після Пасхи на Світлій Седмиці у Духовно-просвітницькому центрі відбулось святкове відкриття виставки. І кожна робота свідчила про іскорку любові у дитячих серцях, будь то складна за технікою ікона з бісеру чи простий малюнок кольоровими олівцями. На виставці під назвою «Пасха красна» представлені найрізноманітніші роботи: писанки, вишивки, малюнки, картини з солоного тісна, композиції з гілочок і квітів, оригінальні вітальні листівки, малюнки. А хто не мав талантів до рукоділля - писали твори про Великдень. Поряд з роботами глухівських школярів - роботи вихованців Шалигинської школи-інтернату.

Прийшла весна - пора чудес,

Співа земля - Христос Воскрес!

Співає пташка без словес:

Воістину Христос Воскрес! - такими словами розпочали діти святкову програму. До присутніх звернувся керівник Духовно-просвітницького центру отець Олександр (Чурочкін), який привітав дітей і їх батьків зі святом.

Дитячі голоси старанно виводили тропарь «Христос Воскресе», пісні «По стежині до храму», «Писанка», «В храмі», а гості дякували оплесками. Програму продовжив тематичний фільм, після чого священник благословив гостей на спільну трапезу. На столах чекали традиційні великодні крашанки, паски, цукерки.

Як справедливо відзначили присутні, так пізнавально і з особливим піднесеним духовним настроєм діти Глухова ще ніколи не зустрічали Великдень. Відвідати виставку можна до 15 травня, а потім у міському Палаці культури відбудеться церемонія нагородження переможців і учасників виставки.

Оксана Коваленко, Глухів