This version of the page http://eu.prostir.ua/calendar/3680.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-18. The original page over time could change.
У день Європи харків`яни обговорюють основні європейські цінності - права і свободи людини
Останні публікації
Яап де Хооп Схеффер: Вы нужны мне
Від риторики до дій Як забезпечити позитивну динаміку?
Володимир Огризко: Після Бухареста питання ПДЧ набуває технічного характеру
Стенограма спільної прес-конференції Президента України та Генерального секретаря НАТО
Вільям ТЕЙЛОР: Україні потрібен період стабільностi
Останні веб-ресурси
Весняний день для Європи
Громадський портал Сivicportal
EastChance
Українсько-Європейський дорадчий центр з питань законодавства (UEPLAC) - Етап IV
Західна аналітична група
Головна / Анонси
Додати
07-05-2007

Політичний діалог Україна-ЄС | Права людини | Харків

У день Європи харків`яни обговорюють основні європейські цінності - права і свободи людини

Тамара Трацевич, голова Ради Центру прав людини "Древо життя", голова комісії з європейської і євроатлантичної інтеграції Громадської ради ХОДА, член Координаційної ради Громадської ліги Україна-НАТО

Центр прав людини "Древо життя", Харківська жіноча організація "Крона", Харківська обласна державна адміністрація запрошують 16 травня, в переддень святкування Дня Європи, взяти участь у роботі круглого столу "План дій Україна - Європейський Союз: людина, її права і свободи".

П`ятий рік поспіль Україна з більшим ентузіазмом і гордістю, ніж будь-яка країна ЄС, відзначає День Європи як втілення спільних цінностей усіх націй нашого континенту. Це свято - ще одна нагода нагадати іншим і підтвердити, що українці - європейська нація. В цей день ми шануємо нашу спільну історію і наше спільне майбутнє, спільні цінності, які вже мають назву "європейські", і головною з яких є Людина, її права і свободи.

Підтримуючи прагнення українців до демократичних перетворень, 21 лютого 2005 року підписано План дій Україна - ЄС, що має "інтенсифікувати політичні, безпекові, економічні та культурні відносини" та "сприятиме розробці та реалізації стратегій і заходів, спрямованих на забезпечення економічного зростання та соціального зближення, зростання життєвого рівня та захисту навколишього середовища, забезпечуючи тим самим досягнення довгострокової цілі сталого розвитку". А Державною програмою інформування громадськості з питань європейської інтеграції на 2004-2007 роки передбачено, що громадськість має знати про перебіг цих процесів.

"Відповідно до міжнародних зобов,язань України та її стратегічної мети щодо подальшої європейської інтеграції Україна продовжуватиме внутрішні перетворення на основі зміцнення демократії, верховенства права, поваги до прав людини". Ці питання мають неабияке значення не лише в контексті інтеграції України до ЄС, але і в контексті співробітництва з Євроатлантичним Альянсом, виконання Україною зобов,язань, що випливають з членства в Раді Європи. Зрештою, розбудова демократії та посилення захисту прав людини - це зобов,язання, яке виконується не стільки для міжнародних організацій, скільки для громадян самої України.

Предметом обговорення на круглому столі "План дій Україна - Європейський Союз: людина, її права і свободи", що проводиться за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", будуть статті "забезпечення рівноправності" (розділ 2.1.,ст.9) та "забезпечення поваги до прав профспілок та основних стандартів праці" (розділ 2.1., ст.11) Плану дій Україна-ЄС.

Зважаючи на обмежену кількість учасників, просимо бажаючих взяти участь в роботі круглого столу до 12 травня 2007р. подати заявку на адресу: life_tree@vil.com.ua за формою:
1) ПІБ учасника -
2) Місце роботи або навчання -
3) Посада -
4) Адреса електронної пошти -
5) Контактні телефони -
6) Мотивація участі (до 50 слів) -
7) Форма участі - виступ (в першій чи другій сесії) або участь в дискусії (необхідне підкреслити)
8) Назва виступу -
9) Тези виступу в рамцях запропонованої тематики (1000 слів, шрифт 12, Times New Roman) направити окремим файлом
10) Необхідне для виступу обладнання - мультимедійний проектор, фліп-чат, інше.

Запрошення з зазначенням місця проведення круглого столу та остаточною програмою будуть направлені учасникам електронною поштою 14 травня 2007р.

Довідки за телефоном 8(057)343-07-07.

Програма

Версія для друку
Анонси
18-06-2008  Конференція "Що діється на кордонах Європейського Союзу"
05-06-2008  Міжнародна конференція «Політична трансформація НАТО та стратегія подальшого розширення. Виклики та перспективи для України»
03-06-2008  Академія демократії в Україні
додати    більше анонсів
Ініціативи
  • Мережа проєвропейських організацій України
  • Всеукраїнський консорціум центрів європейської інформації
  • Українська асоціація Європейських студій
  • Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції
  • Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
  • Мережева програма Схід-Схід Інституту Відкритого Суспільства
  • Мережа представників Програми "Молодь в дії"
  • Українська мережа європейських клубів
Проекти








 
© 2008 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua