This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=218 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-17. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  10.12.2007 17:51:56 Володимир
  Інше
  Повідомте коли ходить поїзд Дебальцево-Ковель, або що означає "за вказівкою", та чим ще можна дістатися з Донецька до Рівного?
  Відповідь: Шановний Володимиру! Термін «за вказівкою» означає, що поїзд може бути призначений за даним розкладом, при наявності вагонів і інших технічних умов. У даний час для призначення поїзда на залізниці немає вільних вагонів. Призначення поїзда за рахунок зменшення кількості поїздів на інших напрямках недоцільно з- за недостатнього пасажиропотоку на даному напрямку. До станції Рівне з Донецька прямих поїздів немає. До зазначеної станції можна доїхати з пересадженням по Києву, або поїздом 133/134 Луганськ-Львів з посадкою по станції Микитівка, далі з пересадкою по станції Здолбунів на приміські поїзди до станції Рівне. Найбільш детальну інформацію Ви можете отримати у довідкових бюро вокзалів.

  10.12.2007 17:33:27 Игорь
  Пропозиції
  Уважаемые работники Укр.Зал. почему бы не зделать для школьников и студентов проезд на зимних каникулах безплатным!!!? если вы уже думали над этим вопросом и что то решили, напишите мне о результатах вашего решения, или выложите на сайте информацию по этому вопросу. 2007/2008 г.
  Відповідь: У 2008 році продовжується благодійна акція по безкоштовному перевезенню дітей за рахунок залізниць чотирьох категорій, а саме: - дітей-сиріт , що залишились без піклування батьків; - дітей-інвалідів всіх категорій; - дітей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання ними службових обов’язків; - дітей загиблих шахтарів. Проведення акції по безкоштовному перевезенню дітей на новорічні канікули 2007-2008 роках Укрзалізницею не планується

  10.12.2007 15:39:56 Алла
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Чи можна придбати квиток на поїзд №68 Варшава - Київ з Варшави до Києва у сервіс-касі попереднього продажу м. Полтава? Мені відмовлено в придбанні даного квитка, по причині "такі квитки взагалі не продаються в Україні, тільки у Варшаві"
  Відповідь: Згідно діючого міждержавного тарифу “Восток - Запад” проїзні квитки оформлюються при здійсненні поїздки “туди - назад” на зворотній шлях з відкритою датою, тобто квиток на зворотній шлях треба придбати на станції відправлення (ст. Варшава). У випадку оформлення квитка тільки на зворотній шлях, проїзні квитки оформлюються тільки за ручною технологією роботи. На момент замовлення квитка проїзний документ не оформлюється, для цього необхідний період часу на замовлення місця до країни відправлення. В разі відсутності вільних місць, пасажиру буде запропонована поїздка на іншу дату.

  10.12.2007 11:35:11 Володимир
  Зміни графіка руху
  Прочитал на сайте о том, что вводится новый вагон на направление Ясынувата-Прага-Донецк, уже потирал руки чтобы купить билет, но сегодня при попытке купить билет на указанный маршрут в кассе сказали, что рейс был отмененю Вопрос: Зачем давать на сайте объявление 6 декабря о запуске вагона Прага-Донецк, если состоянием на 10 декабря данный рейс отменен, как я понимаю, Укрзализныцей?
  Відповідь: Безпересадковий вагон №36/356 Ясинувата - Прага - Донецьк перший раз відправився з Ясинуватої 13/12-07 далі буде курсувати цілорічно по відправленню з Ясинуватої по четвергах прибуттю до Донецька по вівторках.

  10.12.2007 11:00:56 Катерина
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Доброго дня! Цікавлять вагони класу люкс, які можна винаймати на весь час слідування, в яких є ванна кімната, спальня, їдальня і т.д. Дякую заздалегідь!
  Відповідь: На залізницях України існують вагони - салони. В яких є окрема спальня, робочий кабінет, кухня, зал для проведення банкетів або засідань, аудіо- відеоапаратура. За бажанням пасажир має змогу замовити даний вагон. Вартість буде залежити від маршруту, кількості днів та послуг.

  10.12.2007 10:06:28 Вячеслав
  Інше
  К кому из работников железной дороги, возможно обратиться по поводу аренды площадки участка под выгрузку щебня и песка в городе Харьков?
  Відповідь: З приводу місця для вивантаження та зберігання піску та щебню Вам слід звернутися до Харківської філії державного підприємства " Український державний центр транспортного обслуговування Ліски". Телефон: заступник директора-729-12-29 відділ договорів- 760-12-26.

  10.12.2007 08:55:52
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Чи має право "провідник" плацкартного вагону, пропускати пасажирів без квитків і місць відповідно? Такі пасажири розміщуються на місцях, поряд із сплячими пасажирами, які оплатили своє окреме місце і створюють багато незручностей. Окремим пасажирам доводиться нервуватись, проганяючи таких небажаних гостей, які щей порушують спокій постійними розмовами. Чи маю я право поскаржитись на таку діяльність в потягові конкретного напрямку?
  Відповідь: Посадка пасажирів у вагон будь - якої категорії допускається виключно при нявності проїзних документів. Пасажир має право залишити письмові претензії, скарги, подяки у Книзі скарг та пропозицій, яка знаходиться у штабному вагоні, або усно звернутись до начальника паоїзда під час обходу вагонів (графік обходу розміщається в кожному вагоні)

  10.12.2007 08:05:31 Михаил
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  У нас, в Запорожье, ввели новую вазможность оплаты билетов по кредитным картам. Хорошая услуга, но... Необходимо вывесить объявления о том, что НАДО СООБЩАТЬ ЗАРАНЕЕ о том что оплата по карте,- в противном случае кассир просто не может принять карту к оплате, так как билеты пробиты по наличному.
  Відповідь: Шановний Михайло! Для запобігання конфліктних ситуацій при проведенні розрахунків з пасажирами при безготівковій оплаті проїзду, всі квиткові касири вокзалу Запоріжжя-1 проінструктовані про необхідність з'ясування у пасажира перед оформленням проїзду про бажаний порядок здійснення розрахунків. Необхідно відмітити, що в усіх випадках квитковий касир повинна забезпечити оформлення проїзду пасажира.

  10.12.2007 08:05:16 Михаил
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  У нас, в Запорожье, ввели новую вазможность оплаты билетов по кредитным картам. Хорошая услуга, но... Необходимо вывесить объявления о том, что НАДО СООБЩАТЬ ЗАРАНЕЕ о том что оплата по карте,- в противном случае кассир просто не может принять карту к оплате, так как билеты пробиты по наличному.
  Відповідь: Шановний Михайло! Для запобігання конфліктних ситуацій при проведенні розрахунків з пасажирами при безготівковій оплаті проїзду, всі квиткові касири вокзалу Запоріжжя-1 проінструктовані про необхідність з'ясування у пасажира перед оформленням проїзду про бажаний порядок здійснення розрахунків. Необхідно відмітити, що в усіх випадках квитковий касир повинна забезпечити оформлення проїзду пасажира.

  10.12.2007 03:28:44 Максим
  Обслуговування у приміських поїздах
  Чому один закон про тютюнокуріння (у електропоїздах підвищеного комфорту) протирічить іншому? Так, у НАКАЗі МІНІСТЕРСТВА ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ"ЯЗКУ УКРАЇНИ 27.12.2006 N 1196 Розділ 7. Перевезення пасажирів написано, що: "Паління в електро- і дизель-поїздах підвищеного комфорту дозволяється у тамбурі вагона, через який не здійснюється посадка-висадка пасажирів. Місця для паління повинні обладнуватися двома попільничками, виготовленими з негорючих матеріалів, та закриватися кришками. Паління в інших місцях вагона забороняється." А в іншому, більш "загальному" законі УКРАЇНИ "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров"я населення" Стаття 13. Обмеження щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів написано, що: "Забороняється куріння тютюнових виробів на робочих місцях та в громадських місцях, за винятком спеціально для цього відведених місць. Власник або уповноважені ним особи, чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов"язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров"ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання. Законом можуть встановлюватися й інші обмеження щодо місць вживання тютюнових виробів. У громадських місцях для осіб, які не курять, відводиться не менше ніж 50 відсотків площі цих громадських місць, розміщеної так, щоб тютюновий дим не поширювався на цю територію. ( Частина третя статті 13 набирає чинності з 1 липня 2006 року згідно з пунктом 1 статті 21 цього Закону )" Я хотів би звернути увагу, що так звані "місця для паління" не містять попереджувальної та застережної інформації, не облаштовані витяжними системами, а дим поширюються у вагон так само, як ніби виходить через щілини назовні. Крім того, потік пасажирів у бар і назад, а також у туалети сприяє поширенню диму всередину вагону. Отже, підвищений комфорт, можуть відчути лише курці, яких "обділили" одним тамбуром для паління.
  Відповідь: Випадки порушень громадянами “Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України” в частині паління в приміських поїздах мають масовий характер. З метою зменшення кількості випадків таких порушень на залізницях проведена наступна робота: у вагонах електро та дизель - поїздів розміщені попереджувальні надписи про заборону паління та виписки з відповідних законодавчих актів України, по внурішньовагонній системі оповіщення пасажирів здійснюються об’яви про заборону паління. Порушники встановленого порядку у приміських поїздах піддаються штрафу при проведенні рейдів-перевірок, які здійснюються відповідними працівниками апарату залізниць. Також з метою недопущення випадків правопорушень організовано супровід приміських поїздів нарядами міліції. Однак, хочу зауважити, що дане становище склалося з причини низького рівня дисципліни та загальної культури пасажирів і подолання негативних проявів без активної позиції громадян неможливе. Висловлюємо Вам свою подяку за небайдуже ставлення до проблем якості обслуговування пасажирів, та запевняємо, що робота по покращенню якості перевезень пасажирів у приміському сполученні буде проводитись і надалі.
1... 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ...564