This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=203 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-17. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  27.12.2007 08:17:05 Денис
  Зміни графіка руху
  Возможно ли введение дополнительного поезда 326 Киев Луганск на 29.12.07., т.к. на это число уже как месяц нет свободных мест до Луганска. Если поезд будет введен можно ли увеличить квоту продажи билетов до Луганска и сократить на проходящие станции. На промежуточные станции можно добраться другими поездами, а до Луганска только прямым.
  Відповідь: Повідомляємо, що рішення про відміну поїзда № 326/325 Київ- Луганськ належить Донецькій залізниці, тому що цей поїзд формування Донецької залізниці. Додатково повідомляємо, що на період новорічних перевезень. в тому числі на 29 грудня, додатково призначено поїзд № 576/524 сполученням Донецьк-Київ-Донецьк, крім того призначено поїзд № 572/326 Луганськ-Київ-Луганськ відправленням з Києва 28, 30 грудня. За більш детальною інформацією звертайтесь до довідкового бюро за тел.: 503-70-05

  26.12.2007 22:23:38 Андрій
  Обслуговування у приміських поїздах
  Чому у порушення чинного законодавства України учасникам бойових дій не надається право безкоштовного проїзду приміським поїздом Київ-Роток(експрес)?
  Відповідь: Згідно Додатку №2 до „Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України” учасники бойових дій мають право безплатного проїзду залізничним транспортом в приміських електропоїздах (крім електропоїздів підвищеного комфорту) незалежно від відстані та місця проживання. Право пільгового проїзду в електропоїздах підвищеного комфорту в пільговий період з 1 жовтня по 15 травня зі знижкою 50%, мають наступні категорії громадян: Інваліди Великої Вітчизняної війни І, ІІ груп; супровідник інваліда Великої Вітчизняної війни І групи (не більше одного); інваліди Великої Вітчизняної війни ІІІ групи та прирівняні до них особи, інваліди війни І, ІІ груп, інваліди війни ІІІ групи, супровідники інвалідів війни І групи (не більше одного супровідника); військовослужбовці, які стали інвалідами внаслідок бойових дій; учасники бойових дій і прирівняні до них особи; батьки військовослужбовців, які загинули, померли або пропали безвісти під час проходження служби; інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда або дитину-інваліда); жертви нацистських переслідувань; інваліди I і II груп.

  26.12.2007 20:42:14 Вячеслав
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Мы с сотрудником брали билеты из Сум в Киев и обратно. К сожалению, взятые мной билеты были утеряны, но по номерам билетов, взятым моим сотрудником можно было определить дату, порядковый номер билета в базе и сам регистр. номер билета. Кроме того, было ориентировочно ясно даже номер места в вагоне. Вот собственно вопрос - можно ли в таком случае восстановить утерянные билеты? Ведь имея дату, время, № поездов и оринтировочно места и фактически порядковый номер билета это сделать технически возможно. Надеюсь на ответ :) спасибо.
  Відповідь: Шановний В'ячеславе Івановичу! Інформуємо, що згідно з п.2.50. Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України "загублені проїзні документи не поновлюються".

  26.12.2007 19:47:18 Peter
  Зміни графіка руху
  Dear Sirs, where is it possible to get the timings of trains diverted from 12-06 until 12-07 via Lozova instead of Krasnij Liman? Best regards and a happy New year 2008 and Merry Christmas from Slovenia, Peter Arko
  Відповідь: Dear Sir! Please, define more exactly the direction of trains. It’s not clear where from & when. Our best regards & happy New year from Ukraine.

  26.12.2007 17:40:56 Денис
  Інше
  Я являюсь руководителем крупной строительной компании в нашем регионе. Работаю, как и с частными, так и с бюджетными организациями. Очень заинтересован в совместной работе с Вами. То есть выходить на тендер, принимать заказы по выполнению капитальных строительных работ любой сложности. А также проектирование и дизайн-визуализация. Буду рад с вами сотрудничать.
  Відповідь: Шановний Денисе Олеговичу! У зв’язку з тим, що ДП „Придніпровська залізниця” є державним підприємством, закупівля товарів, робіт та послуг залізницею здійснюється виключно за тендерними процедурами відповідно до вимог Закону України „Про закупівлю товарів робіт і послуг за державні кошти”. Інформація про закупівлі, які готуються до проведення залізницею публікується у таких виданнях: 1.Інформаційний бюлетень тендерної палати України. 2.Спеціалізований друкований засіб масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження. 3.У відповідних міжнародних виданнях та інформаційних системах у мережі Internet англійською мовою (якщо це передбачено Законом) 4.В мережі Інтернет на сайті www.zakupivli.com Ви маєте право прийняти участь у будь-який тендерній процедурі, де замовником є ДП „Придніпровська залізниця”, подавши заяву на участь відповідно до вимог діючого законодавства.

  26.12.2007 16:08:11 Марина
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Маю зауваження щодо роботи кас продажу абонементних квитків на приміскі електропоїзди. Сьогодні 25.12.07 вранці 0 8.40 я хотілу купити абонементний квиток Тарасівка-Київ, то в обох касах не було сдачі зі 100 грн(квиток коштує 47 грн), причому я була третя у черзі і двом попереднім пасажирам квитки продали. Я поспішала на роботу і не мала часу бігати по вокзалу і міняти гроші, хоча я впевнена що мені зранку всі б відмовили у розміні грошей. В обідню перерву з 14 до 15 я пішла знову, дуже я зраділа, обидві каси не працюють. В одній (№2)планова перерва, це я розумію, а в іншій (№1) табличка з надписом "касса не работает". У довідці мені відповіли, що має працювати одна каса, а адміністртор кас каже, що мабудь щось не працює або касир захворіла (хоча зранку я бачила двох касирів). А що важко пересісти касиру у сусідню касу? Правди не дошукатися. Дуже гарний сервіс! Хотілося б ваші коментарі з цього приводу. Дякую.
  Відповідь: Для детального розгляду Вашої заяви та надання обгрунтованої відповіді Вам потрібно письмово звернутись на адресу галузевої служби приміських пасажирських перевезень Управління Південно- Західної залізниці за адресою: 01034, м. Київ, вул. Лисенка 6. де вказати станцію на яких Ви хотіли придбати абонементний квиток.

  26.12.2007 11:12:37 Олекса
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Щось не дуже видно які-небудь ознаки рейдів по боротьбы з перекуповуванням квитків. Перекупники як діяли так і діють без перешкод. На симферопольський та севастопольський напрямки на передноворічні дні (29, 30 грудня) у суботу 22 грудня було повно квитків, а в понеділок - майже не залишилось. Оце так ви з перекупуваннями боретесь?
  Відповідь: Питання щодо "Перекупників" відносяться до компетенції органів внутрішніх справ

  26.12.2007 11:02:40 Наталя
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Доброго дня! 16.12.07 я на вокзалі у Львові мала намір купити білет на 12 січня 2008 року зі станції Полтава-Київська до станції Львів на поїзд №13 Харків-Ужгород в купейний вагон. Мені відмовили, аргументуючи це тим, що купейний білет на даний потяг можна купити лише в Харкові, тобто на прохідні станції їх не виділяють. Мене це надзвичайно неприємно здивувало - це що в нас вже поїзди приватизовані чи персональні? На якій підставі мені - людині, яка має бажання і можливість їхати з Полтави до Львова згаданим поїздом в купейному вагоні - відмовляють і не надають таку послугу? Прошу пояснення! Дякую. Примітка* Питання залишається й досі без відповіді хоча було поставлене 17 грудня.
  Відповідь: В зазначеному поїзді передбачені місця, які можливо оформити також з проміжних станцій. Приносимо вибачення за спричинені незручності при користуванні послугами залізничного транспорту.

  26.12.2007 10:58:54 Сергей
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Случайно порвал билет на поезд (аккуратно, на две части). Что мне теперь с ним делать? (Склеить, заменить, в случае замены - сколько это будет стоить).
  Відповідь: Склей аккуратно скотчем с обратной стороны и вперед

  26.12.2007 00:06:29 Антон
  Інше
  Доброго времени суток. Мне нужно было попасть в город Ростов на Дону (Россия). Продали билеты на 18 поезд. И сказали что название станции в городе - Первомайск. Проблема в том, что в Ростове не могут понять что это за станция. Можно выяснить как станция называется в Ростове? Или мне просто продали совершенно не то, что я просил?
  Відповідь: Согласно теллеграмы Российской железной дороги в связи с ремонтом моста через реку Дон, поезда №18, №26 курсируют до станции Первомайская (пригород Ростова) без захода в Ростов-Главный. Проездной документ продан Вам верно.
1... 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ...564