This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=166 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-17. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  08.02.2008 15:46:25 Леонід
  Обслуговування у приміських поїздах
  В котре звертаюся до вас, і в котре ви не реагуєте, навіть не публікуєте мої запитання. Ми Люди, що сплачуємо за прїзд в електропотязі обурені поведінкою працівників залізниці. Чому ми з вашої мовчазної, повної зневаги до Людей, продовжуєте безкоштовно возити бидло, іншого слова для осіб, що зневажають суспільство в якому живуть віднайти склдадно. Вимагаємо навети порядок у електропотягах. Досить принижувати нашу Людську гідність.
  Відповідь: Як Вам вже повідомлялось, в поїздах приміського сполучення працюють провідники-касири, які здійснюють перевірку наявності квитків у пасажирів та продаж квитків через касові апарати згідно існуючих тарифів. При виявленні порушень з боку провідників Ви можете звернутися до керівництва залізниці на адресу: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6, з письмовою заявою, вказавши дату, номер електропоїзда, та приклавши копію квитка. З метою недопущення безквиткового проїзду пасажирів в приміському сполученні на залізниці проводиться ряд заходів: станції обладнуються турнікетними системами, встановлюються огорожі, на станціях та зупинкових пунктах працюють посадочні бригади з числа працівників залізниці, які здійснюють перевірку наявності та дійсності квитків у пасажирів. Але, не зважаючи на це, значній частині несвідомих пасажирів вдається здійснити проїзд без оплати. В зв’язку з цим найближчим часом для недопущення безквиткового проїзду пасажирів, підтримання громадського порядку в поїздах приміського сполучення планується укладання договору з приватним охоронним підприємством.

  08.02.2008 14:26:34 Олексій
  Інше
  Доброго Вам здоров’я! Є таке запитання. За наказом Міністерства охорони здоров"я України від 21 травня 2007 року N 246 до роботи на висоті(*** Роботами на висоті слід уважати всі роботи, які виконуються на висоті 1,5 м від поверхні ґрунту, покриття або робочого настилу, над якими здійснюються роботи з монтажних пристосувань чи безпосередньо з елементів конструкції, обладнання, машин, механізмів при їх установці, експлуатації, монтажу) не допускаються працівники з артеріальною гіпертензією. Чи вважається робота локомотивних бригад, слюсарів по ремонту рухомого складу безпосередньо на локомотиві – роботою на висоті?
  Відповідь: Шановний Олексію ! На ваше звернення повідомляємо, що при вирішенні питань попередніх та періодичних медичних оглядів працівників певних категорій, які необхідно проводити відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 №246, "роботами на висоті слід уважати всі роботи, які виконуються на висоті 1,5 м від поверхні грунту, покриття або робочого настилу, над якими здійснюються роботи з елементів конструкції, обладнання, машин, механізмів при їх установці, експлуатації, монтажу". Керуючись цим визначенням, можна сказати, що робота локомотивної бригади в кабіні локомотива не відноситься до робіт, які виконуються на висоті. Але роботи, які виконуються на даху локомотива, або на капоті локомотива капотного типу, роботи по протиранню лобового скла локомотива з спеціальних підніжок, розташованих на висоті 1,5 м від поверхні грунту, відносяться до робіт на висоті. Для цих робіт артеріальна гіпертензія є протипоказаною. Протипоказаною є артеріальна гіпертензія не тільки для робіт на висоті, але і для робіт, пов’язаних з підійманням на висоту.

  08.02.2008 11:51:39 Петро
  Інше
  Чи застосовується у міждержавному тарифу у сполученні Україна-Росія,Україна-Білорусь "Коефіцієнт гнучкого коригування" аналогічний до того, що застосовується у внутрішньоросійському сполученні(тобто коли ціна квитка залежить від дати поїздки )? Якщо так, то де ці коефіцієнти можно побачити? Велике прохання надати відповідь по суті, а не "Вартість квитків у міжнародному сполученні залежить від багатьох чинників, у тому числі від поточного курсу валют (швейцарського франку), а також від коефіцієнту індексації до базових ставок міждержавного пасажирського тарифу. За довідками звертайтесь в кассу або по телефонну довідку."
  Відповідь: Шановний Петро Сергійовичу ! У міждержавному сполученні застосовуються коефіцієнти гнучкого регулювання тарифів на проїзд залізничним транспортом по території країн Росії, Білорусі, Латвії та ін. Кожна країна встановлює коефіцієнти гнучкого регулювання тільки по своїй території. На даний час у сполученні Київ - Москва для купейних вагонів діють коефіцієнти УЗ - 1,99 ;, РЖД - 3,11. Всі чинні нормативно - правові акти щодо встановлення рівня тарифів розміщуються попередньо для оприлюднення на офіційному сайті Мінтрансзвязку mtu.gov. ua. Після прийняття та введення в дію і накази, постанови та всі чинні нормативня акти розміщуються Мінюстом в програмі ЛІГА ЗАКОН. /

  08.02.2008 11:51:05 Болгова
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Подскажите, пожалуйста, куда я могу направить жалобу на работу проводника Харьковской бригады?
  Відповідь: Шановна Оксана! Своє звернення необхідно направити на ім’я начальника Південної залізниці Остапчука Віктора Миколайовича за адресою: 61052, м. Харків, вул. Червоноармійська, 7.

  08.02.2008 11:19:00 Александр
  Подяки
  Хочу поблагодарить весь коллектив украинских железных дорог за постоянную заботу о нас, пассажирах, и упорную работу по улучшению имиджа железной дороги как вида транспорта. Сегодня, сдавая билеты, был в очередной раз приятно удивлен проявлением вышеупомянутой заботы - оказывается, с некоторых пор, при сдаче билета при отмене поездки прийдется потерять 21 грн с каждого билета (до 50% стоимости билета). И это при сдаче за сутки и более до отправления. Вопросы: 1. Чем обоснована такая потеря пассажиром в деньгах при возврате билета ? 2. Если эту сумму рассматривать как штрафные санкции, то почему они применяются в одностороннем порядке ? Например, при опоздании поезда, пассажиры не получают компенсацию за некачественную услугу. Заранее спасибо за ответы. Вынужденно ваш клиент, Шепелявый А.
  Відповідь: Шановний Олександр! Відповідно до п.19.11 „Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України”, „...Якщо пасажир відмовляється від поїздки з особистих причин не пізніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда, то йому виплачується повна вартість квитка і плацкарти, якщо ж менше як за 6 годин до відправлення поїзду, але не більше як через 3 години після його відправлення, - виплачується тільки вартість квитка, а вартість плацкарти не виплачується. Якщо вартість проїзних документів після вирахування є рівною або меншою від ціни на послуги з повернення плати за невикористаний проїзний документ, то плата за послуги з повернення не стягується.” Крім того п.19.14 даних правил передбачено наступне: „У всіх випадках повернення проїзних документів пасажир, крім випадків, що сталися з вини залізниці, вносить плату за послуги (комісійний збір). Кошти, сплачені за послуги, пов'язані з резервуванням місць і продажем проїзних документів, не повертаються за винятком випадків, коли повернення здійснюється з вини залізниці. У разі повернення проїзних документів з вини залізниці пасажиру повертаються в повному обсязі кошти, сплачені ним під час придбання проїзного документа, у тому числі за послуги, пов'язані з резервуванням місць.”

  08.02.2008 10:48:08 Семен
  Зміни графіка руху
  Что заставляет человека пользоваться тем или иным видом транспорта?Ответ на поверхности-надежность,стабильность,удобство.В аспекте этих критериев,как железнодорожник со стажем,сравниваю работу совкового МПС с нашей УЗ.Увы не в пользу последней.Попытаюсь пояснить.Надежность-"об чем речь Киса"(как говорил О.Бендер).О какой надежности можно говорить в наших пассажирских перевозках-локомотивы,вагоны,ж.д. пути...как говориться есть куда вложить деньги.А вот для достижения стабильности и создания удобства требуется подбать про клиента(всего лишь),а саме-прекратить дергать(без того издерганный)пассажиропоток отменой,изменением расписания и маршрута следования пассажирских(особенно пригородных)поездов.Пример.Поезда 601/602 и 603/604 Котовск-Помошная(сейчас может уже номер поменяли)что на Одесской ж.д. для большинства станций ,поселков и сел,расположенных на участке их следования,-это единственная связь между домом и работой(учебой),детьми и родителями...И эту "натоптанную" дорожку руководство дороги постоянно пытаеться испакостить.За последние несколько лет какие только эксперименты не ставили с этими поездами-снимали из обращения то один,то другой,затем пускали обратно;то снимали оба и пускали электричку;количество вагонов в составе увеличивали-уменьшали;расписание движения меняется по два раза на год.Вот вроде ни-шатко ни-валко наладилось, электорат потихоньку успокоился;(вагонов-бы добавить хоть по одному,хоть в студенческие дни-пятница,воскресенье)нет-же, покой нам только сниться-опять в коридорах управления дороги зреет новый заговор против потребителя,а саме-снять из обращения эти поезда и пустить электричку(заметьте-коммерческую, как-будто мы сейчас ездим бесплатно) с неудобным графиком .И опять людей трясёт и лихорадит-менять место работы,место учёбы,вид транспорта.Кому это надо???Ведь ж.д. являеться в какойто мере сферой услуг,а пассажир потребителем-так относитесь к нам как к потребителям-надежно,стабильно,удобно во благо людей , а не функционеров-управленцев!!!Поверте аукнется.
  Відповідь: З 01.02.2008 року для приведення у відповідність обліку приміських поїздів, телеграфною вказівкою залізниці від 21.01.2008 №Н/436А поїзди місцевого сполучення №602/601 та №604/603 сполученням Котовськ-Помічна переведені в категорію приміських поїздів, при цьому змінена їх нумерація на №6602/6601 та №6604/6603 зі збереженням курсування даних поїздів діючим розкладом без зміни вартості проїзду. У зв’язку з недостатньою кількістю на залізниці моторвагонного рухомого складу, заміна поїздів №6602/6601 та №6604/6603 сполученням Котовськ-Помічна на електропоїзди у найближчий час не планується.

  08.02.2008 10:29:46 Геннади
  Інше
  Необходимо попасть из Киева в г. Советская Гавань (Хабаровский край). Подскажите.
  Відповідь: До г. Советская Гавань прямого железнодорожного сообщения нет. Поездом №350 (прицепной вагон Киев-Владивосток) Вы можете доехать до станции Хабаровск, а дальше самолетом.

  08.02.2008 09:56:30 Надія
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Підкажіть скільки коштуватиме квиток на поїдз Сімферополь-Рига якщо сідати у Києві?
  Відповідь: Шановна Надія! З вашого питання незрозуміло в якому напрямку та в якому типі вагону Ви бажаєте їхати. Будь ласка в наступний раз ставте питання в коректній формі.

  08.02.2008 09:38:17 Наталя
  Інше
  Хочу поїхати в Париж,але таким сполученням:Львів-Прага.Прага-Париж.Або Львів-Варшава.Варшава-Париж.Як краще це зробити.І чи взагалі є таке сполучення?Дякую. P.S.І де можна взнати ціну на квиток?
  Відповідь: Шановна Наталія! Пряме сполучення між Києвом та Парижем відсутнє. А щодо питання, як краще вам зробити, радимо завітати на сайти залізниць Польщі, Словакії, Чехії, Австрії та Франції.

  08.02.2008 09:22:44 Андрій
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Скажіть, будь-ласка, чи можу я доїхати до Сараєво (Боснія)?Якщо немає прямого сполучення, то через яку країну це краще зробити?
  Відповідь: Шановний Андрію Анатолійовичу! Повідомляємо, що до Сараєво можна доїхати з Києва поїздом № 15 у безпересадочному вагоні Київ-Бєлград з пересадкою у Бєлграді (курсує щоденно, відправлення з Києва о 9 год. 53 хвил., час у путі 34 год. 50 хвил., прибуття у Бєлград о 20 год. 43 хвил.), поїздом № 15 у безпересадочному вагоні Київ-Загреб з пересадкою у Загребі (курсує по четвергах, відправлення з Києва о 9 год. 53 хвил., час у путі 36 год. 29 хвил., прибуття у Загреб о 22 год. 22 хвил.).
1... 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 ...564