Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
ПРЯМА ДІЯ 
• Кампанії
• Звернення
• Повідомити про порушення прав людини
• Поради правозахисників
• Блог
• Питання правозахиснику
Змінити / підписатися на розсилку
 
Реєстрація »»
Вхід »»
Фонд захисту жертв порушень прав людини
Щорічні доповіді про права людини
Україна в документах ООН з прав людини
Міжнародні інструменти та доповіді з прав людини
Рішення Європейського суду з прав людини
Надати допомогу УГСПЛ

версія для мобільника
helsinki.org.ua/wap










Регіональні аспекти прав людини в Україні

Проект спрямовано на вироблення частини державної політики в сфері прав людини з метою об’єднання країни та подолання її поділу на схід чи захід. Дослідження, окрім аналізу фактів порушень прав людини та основних свобод, міститиме рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій та донорських інституцій з метою покращити ситуацію. Проект розпочався у листопаді і триватиме до червня 2006 року.

З питань співпраці за даним проектом просимо звертатися до Володимира Яворського, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

  • Докладніше про проект
  • Експерти проекту
  • Методологія проекту

Проект здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії

Новини за темою проекту:


14.08.2006
Янукович не змінить статус російської мови  »»
Лідер Партії регіонів, прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що в сьогоднішніх умовах надання російській мові статусу другої державної в Україні здійснити нереально.
03.08.2006  | коментарі: 1
Концепція державної мовної політики  »»
Національна комісія зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права 11 липня на своєму пленарному засіданні затвердила проект Державної мовної політики. У Концепції були враховані коментарі та зауваження УГСПЛ, розроблені в рамках проекту „Дослідження регіональних особливостей дотримання прав людини”, що здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії.Пропонуємо вам до обговорення повний текст Концепції.
03.08.2006
У Харкові зарплата росте, а в Луганську росте її заборгованість  »»
У Харківській області зберігається стійка динаміка зростання заробітної плати: середньомісячна заробітна плата штатного працівника у січні–червні поточного року дорівнювала 901 грн., що на 32,2 % більше, ніж у відповідному періоді 2005 року. Про це повідомила Прес-служба Харківської ОДА.
01.08.2006
Центр соціальних досліджень "Софія": Розкол України  »»
Центром соціальних досліджень "Софія" з 3 по 11 липня 2006 р. було проведене опитування дорослого населення України. Загалом було опитано 2022 респонденти. Вибірка опитування за статтю, віком, регіоном проживання та типом поселення репрезентує населення України віком від 18 років і старше. Метод опитування - стандартизоване інтерв'ю ("віч-на-віч") за місцем проживання респондента (на дому).
20.07.2006
Конкурс досліджень про особливості дотримання прав людини в вашому регіоні  »»
Українська Гельсінська спілка з прав людини реалізує проект „Регіональні аспекти дотримання прав людини в Україні”. Проект реалізується за фінансової підтримки Швейцарського агентства розвитку та співпраці Посольства Швейцарії в Україні. УГСПЛ оголошує конкурс досліджень про особливості дотримання прав і свобод в вашому регіоні в 2005-2006 роках. Кінцева дата надсилання досліджень – 15 серпня 2006 року.
19.07.2006  | коментарі: 4
Україну хочуть розділити на Західну та Східну. Почався збір підписів  »»
Активісти Євразійської спілки молоді 16 липня коло Верховної Ради почали збір підписів за проведення референдума по «розмежуванню» західної та східної частин України.
18.07.2006
Схід і Захід України об’єднує незадоволення Ющенком  »»
Найбільше українців покладають відповідальність за політичну кризу в державі на президента Віктора Ющенка.
10.07.2006
У Луцьку вчинено напад на тележурналістів, застосовано проти них силу і пошкоджено відеокамеру  »»
7 липня близько 11.00 знімальну групу приватної телекомпанії «Аверс» з Луцька затримали під час виконання професійних обов’язків на території ринку «Пассаж». При цьому директор ВКФ «Домінанта», що є власником цього ринку, Леонід Джулинський застосовував силу до оператора телекомпанії Віктора Легеньковського та під час сутички пошкодив відеокамеру.
07.07.2006
Валерій Хмелько, (професор НаУКМА, президент КМІС): Через що політикам вдається розколювати україну  »»
Сум і тривогу викликає територіальна розбіжність результатів голосування на останніх президентських і парламентських виборах: електоральні преференції мешканців двох майже рівних частин нашої країни за останні півтора роки двічі виявилися протилежними.
20.06.2006  | коментарі: 1
97 батьків Львівщини було позбавлено батьківських прав у 2005 році. У 2006 – уже 39  »»
97 батьків Львівщини було позбавлено батьківських прав у 2005 році. У 2006 – уже 39. Про це повідомив сьогодні, 20 червня, начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис, під час засідання колегії Львівської ОДА.


стор.: ««  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  »»   ...26
Огляд по темах  
Катування та нелюдське поводження
Вибори
Право на справедливий суд
Свобода совісті та релігії
Приватність
Свобода слова
Доступ до інформації
Свобода мирних зборів
Свобода асоціацій
Дискримінація
Соціально-економічні права
Екологічні права
Права біженців і мігрантів
Права дитини
Права людини за кордоном
Конституційна реформа
Проект Кримінально-процесуального кодексу України
Права людини на шляху євроінтеграції України
Інші питання
Тим часом в парламенті...
Фоторепортаж 
Навчальний курс з прав людини для юристів Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах
Перший навчальний курс для юристів з прав людини. Лекції обговорення і тренінги - тут було все. А ще цікаві дискусії та обмін досвідом, можливість знайти нових колег, до яких можна завжди звернутися за допомогою.
31 березня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини «Український контекст» відбувся відбірковий тур чемпіонату Київської міської дебатної ліги.
30 березня урочистим відкриттям в Будинку кіно розпочав свою роботу Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”




 Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
© 2008  УГСПЛ
Всі права застережено
Сайт працює за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»
При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на helsinki.org.ua обов’язкове.  Наш e-mail: