This version of the page http://gpu-ua.info/?&id=183633 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-17. The original page over time could change.
Газета по-українськи - ”Від цих виборів суттєво виграє лише Тимошенко”
17 червня 2008 [19:03]
ПОЛІТИКА
Пошук по сайту: 
УКР РУС
ГОЛОВНАПОЛІТИКАУКРАЇНАКИЇВСВІТСПОРТЧЄ-2008СКАНДАЛИГРОШІКУЛЬТУРАЛЮДИФОТОРОЗВАГИ
ФОРУМБЛОГИ
Коментарі   Історія   Здоров'я   Подорожі   Нерухомість   Дім   Авто   Технології    Архів   Реклама   Вакансії   Контакти
Тільки у нас
Конфронтація є природним станом правлячої еліти
(Коментарі)
Ані Лорак не хоче заміж
(Люди)
ПОЛІТИКА ONLINE / ВСІ НОВИНИ
Депутати відмовилася обмежувати пільги та запроваджувати імперативний мандат   18:33
Комуністи і вітренківці у ході акції проти НАТО блокували центр Києва (ФОТО)   18:12
Тимошенко запросила Черновецького   17:15
Тимошенко змусила генсека НАТО взятися за голову (ФОТО)   16:45
Осередок "Єдиного Центру" з'явиться у Києві   16:40
"Регіони" хочуть дострокові вибори, але у них нічого не вийде - Шкіль   16:21
Схеффер пообіцяв допомогти Україні з ПДЧ   16:11
З БЮТ готуються вийти ще багато депутатів - Рибаков   15:54
Схеффер: НАТО загрози не несе, а Росія ні на кого не тисне   15:40
МЗС Росії: В Україні не знають ні української, ні російської мови   15:27
Головне за тиждень
Найголовніше за суботу, 14 червня
14.06.2008
Україна не проміняє НАТО на російський газ
13.06.2008
Ющенко дав державну гарантію Росії
13.06.2008
Ющенко відмовився зустрічатися з євродепутатами без будь-яких пояснень
13.06.2008
Бут розповів про формат нової коаліції і пояснив чому розвалюється стара
12.06.2008
Найбільше відгуків
У Донецьку заборонили відкривати україномовні школи і дитсадки [292]
”Ситуацію в Україні дестабілізує Росія” [27]
Нові факти про отруєння Ющенка від Жванії: "Всі аналізи - абсолютна підробка" [18]
Порно [11]
Україна не проміняє НАТО на російський газ [10]
Що найбільше читають
Янукович про нову коаліцію, вибори та "довірливу розмову з Гриценком"
Син Ющенка ходить в інститут без охорони (ФОТО)
Міс Україна вирушила боротися за звання міс Всесвіт (ФОТО)
У темношкірого Тайгера Вудса - біла донечка (ФОТО)
Як напівоголений Кіану Рівз відпочивав на пляжі зі своєю подружкою (ФОТО)
PLAY - цікаве відео
Загрузка...
Новини TV.ukr.net
Загрузка...
Новини KINO.ukr.net
Загрузка...
Новини від RedTram.com
Загрузка ...
”Від цих виборів суттєво виграє лише Тимошенко”
”Регіонали” сподіваються на приріст голосів у центральній Україні


 
Вадим Карасьов: ”Нинішня кампанія Володимира Литвина була набагато кращою, ніж 2006 року”
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 49 років, прогнозує створення помаранчевої коаліції в новій Верховній Раді й каже, що ”регіонали” в такому випадку оскаржуватимуть результати виборів.


Чим здивувала нинішня виборча кампанія?

— На жаль, нічим. Усе пройшло більш-менш спокійно, було не дуже цікаво. Основна причина цього — в тому, що нинішня кампанія є дограванням парламентських виборів 2006 року. Брали участь ті ж самі обличчя. Звучали ті ж самі ідеї. Різниця була лише в нюансах.

Чи допомогла Партії регіонів ідея про референдум щодо НАТО та надання російській мові статусу другої державної активізувати власний електорат?

— Ідея проведення такого референдуму була спрямована швидше не на мобілізацію їхнього електорату, а на підготовку масових протестів прихильників Партії регіонів. Якщо президент Віктор Ющенко не подасть кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем’єра, ці протести знадобляться. Друге завдання референдуму — мобілізувати виборців не стільки на парламентську, скільки на майбутню президентську кампанію.

Вони чекають, що ця ідея спрацює в післявиборний період. Коли формуватиметься нова коаліція та просуватиметься план про дострокові президентські вибори.

Наскільки дієвими виявилися походи Віктора Януковича в народ — проїзд у тролейбусі, відвідання гастроному?

— Це вдалий політичний хід. Тут відчувається ”рука” політтехнологів зі США, які консультують прем’єра. Адже є навіть таке політичне американське прислів’я: ”Ти набереш рівно стільки голосів на виборах, скільки потиснеш рук”.

Проте факт, що Віктор Янукович вийшов до народу, приховує й серйозніше завдання. Партія регіонів уже зараз розуміє, що післявиборний період буде дуже непростим для всіх політичних гравців і для самого прем’єра також. Сьогодні ”регіонали” не мають жодних гарантій щодо того, що саме Януковича президент висуне на посаду прем’єра. Тому мітинги, що організовує партія, та походи ”в люди” — це репетиція перед президентськими перегонами. Партія регіонів прагне перевірити так звану майданну активність власних прибічників, і не обов’язково в Києві. Переконатися в тому, що люди піднімуться за партію в разі чого саме в післявиборний період.

Парламентська кампанія фактично розпочала наступну президентську

Як подіяла на виборців реклама ”регіоналів” із зображеними дітьми та щасливими родинами?

— Така реклама впливає на тих, хто не визначився. Вони живуть переважно в центрі країни та голосують не з власних ідейних переконань, а відповідно до соціального пакета, який пропонують людям політичні сили. Тобто реклама Партії регіонів була розрахована на так званих проміжних, ”пограничних” виборців. ”Регіонали” сподівалися на суттєвий приріст голосів саме в центральній Україні. Нині можна сказати, що фішка ”дитячого соціалізму” спрацювала на їхню користь.

Чи вдалося Юлії Тимошенко розширити коло своїх прихильників за допомогою гасла ”Український прорив” і використання в кампанії образів Ванги та Нострадамуса?

— Так, усі ці гасла спрацювали на користь Тимошенко, проте не стали вирішальними для її успіху. Тимошенко сьогодні — єдина з політичних гравців, яка суттєво виграє від цих виборів. Приріст голосів її блоку коливатиметься в межах 6–7 відсотків порівняно з результатами торішніх виборів.

Та цей результат буде пов’язаний не стільки з рекламною кампанією БЮТу, скільки з тим, що сьогодні Тимошенко — єдина опозиційна сила в країні. Партія регіонів сьогодні при владі. Те ж саме з ”Нашою Україною — Народною самообороною”, адже президент країни — їхній формальний лідер. Тому як єдина потужна опозиція Тимошенко додатково отримає голоси від так званого протестного виборця. У цьому плані реклама з образами Ванги та Нострадамуса й програма ”Український прорив” були швидше передумовами для такого успіху, ніж вирішальним чинником для збільшення голосів БЮТ.

Чи доцільно було Юрієві Луценку в рамках загальної програми ”Нашої України — Народної самооборони” закликати до зміни влади в Києві?

— До зміни влади в столиці сьогодні закликають усі, навіть Партія регіонів. Нинішній мер Леонід Черновецький справді  має велику недовіру серед киян. Тому всі основні політичні гравці прагнуть привернути увагу електорату й тим самим набрати додаткові голоси за рахунок жителів столиці. Це — правильний політичний хід. Проте він не вирішує питання успіху чи неуспіху рекламної кампанії будь-якої політичної сили.

Кому з партій-аутсайдерів вдалося здивувати виборця?

— За великим рахунком, не здивував ніхто. Можливо, окрім Володимира Литвина. Його нинішня кампанія була набагато кращою, ніж 2006 року. А ще вразив блок ”КУЧМА”. По-перше, своєю неординарною назвою. По-друге, антирумунською передвиборною кампанією. В їхній програмі наголос було зроблено на проблемах України та Румунії, пов’язаних з островом Зміїний. Таке враження, ніби в Україні немає серйозніших проблем. Упевнений, сам Леонід Кучма таку ”антирумунщину” ніколи б не підтримав.

Якою буде нова коаліція в парламенті?

— Коаліція буде, скоріше за все, помаранчевою. Проте не виключений і варіант, коли її складуть Партія регіонів із комуністами.

Якщо в парламенті таки об’єднаються ”помаранчеві”, ”регіонали” оскаржуватимуть результати виборів. Знову будуть використані суди, які в нашій країні ніколи не дають жодних гарантій. Знову підтягуватимуть під стіни людей, які братимуть їх в облогу. Тобто знову тиснутимуть на суддів не лише грішми, але й людським ресурсом.

За різних коаліційних розкладів хто реально претендуватиме на посаду прем’єра?

— Тут варіантів небагато. Прем’єром стануть або Юлія Тимошенко, або Віктор Янукович. Та може бути й технічний уряд. У цьому випадку на крісло глави уряду зможе претендувати Віктор Балога, керівник Секретаріату президента.

Загалом же нинішня парламентська кампанія фактично розпочала наступну президентську. Це була кампанія не стільки партій, скільки їхніх лідерів — Тимошенко, Януковича й де-факто президента. Але помилка Віктора Ющенка була в тому, що він надто пізно включився в передвиборний процес і не міг брати в ньому участі прозоро та відкрито. Тому й кампанія ”Нашої України — Народної самооборони” не була достатньо ефектною й ефективною.

На головну Обговорити на форумі Всі новини
Коментарі (0)
Коментарі відвідувачів

Правила

Коментарі, які не суперечать загально визнаним моральним і етичним нормам, публікуються вільно. Коментарі, які не невідповідають Правилам, будуть вилучені модератором.

Забороняється: вживання нецензурних висловів та ненормативної лексики; ображання відвідувачів; прояви ненависті; пропаганда расової, національної та релігійної ворожнечі; реклама та самореклама.

Просимо: будьте ввічливими, терпимими; шануйте один одного.

* - обов'язкові поля
Ім'я *:
Місто *:
Коментар *:
 
Ющенко і Янукович прийшли в Лавру без дружин (ФОТО)
Литвин дав коаліції менше місяця
Генсек НАТО про вступ України до Альянсу
Якщо ви виявили на цій сторінці помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Друкована версія   Відправити поштою
    интернет-каталог цен и описаний №1

Мобильные телефоны от $44

Ноутбуки от $319

Цифровые камеры от $78

Стиральные машины от $199

LCD-телевизоры от $249
Погода, Новости , загрузка...
Новини від marketgid.com
Загрузка ...
Новини від RedTram.com
Загрузка ...
Загрузка...
Гороскопи на сьогодні
Загрузка...
ФОТО ДНЯ ( Всі | Політика)
Ющенко змусив Медведєва нахилитися
 
Семенюк розважилась на "Льон-Фесті"
Блоги
Вакула Назар
Режисер Найт Ш'ямалан пропагує самогубства
Гунько Олександр
Вболіватимемо за Росію
Коментарів [58] !!!
Форум
– Повнометражний фільм "Секс у великому місті"
(В світі)
– Чи все так добре з нашим українським пивом?
(Дім)
КОЛОНКА / Всі автори
Світлана Пиркало
Італьяно веро
Привіт, кумо! Пишу з Італії. За три дні перелетіла з Криму до Флоренції. Вранці розплющила очі й не могла зрозуміти, в якій я країні. Потім дісталася до Інтернету, де легко можна...
ГОЛОСУВАННЯ
Чи розірве Росія Договір про дружбу з Україною через НАТО ?
так
ні
важко сказати
мене це не цікавить
Результати
Гороскопи
Ексклюзивний гороскоп
від Олени Максимової
Читати!
ЦІКАВО / ВСІ НОВИНИ
Суд вилучив у найбагатшої болонки світу $10 мільйонів (ФОТО)    
Вчені виявили схожість мозку гомосексуалістів і жінок    
Астрономи знайшли спосіб знаходити планети, схожі на Землю    
Якими "бридкими каченятами" були раніше світові супермоделі (ФОТО)    
У Саудівській Аравії вибрали найгарнішу козу (ФОТО)    
Чайний пакетик відзначає 100-річний ювілей    
Модель-товстуха стала "Міс Лондон" (ФОТО)    
Археологи знайшли найпершу християнську церкву (ФОТО)    
Найтовстіша людина в світі збирається одружуватися (ФОТОРЕПОРТАЖ)    
Найтовстіша людина у світі сподівається, що кохання допоможе стати йому на ноги (ФОТО)    
Загрузка...
Новини від join.com.ua
Загрузка...
Розваги :)
У Китаї народилося двоголове порося (ФОТО)
Андрій Шевченко носить труси танга (ФОТО)
На площу в Берліні впав автомобіль (ФОТО)
В Україні встановили пам'ятник крокодилу Годзіллі (ФОТО)
У Лівані знайдено древню змію із двома кінцівками
У Лондоні за $100 продають каву з лайна
Коментарі   Історія   Здоров'я   Подорожі   Нерухомість   Дім   Авто   Технології    Архів   Реклама   Передплата   Експорт   Вакансії   Карта сайту   Контакти
ГОЛОВНАПОЛІТИКАУКРАЇНАКИЇВСВІТСПОРТЧЄ-2008СКАНДАЛИГРОШІКУЛЬТУРАЛЮДИФОТОРОЗВАГИ
ФОРУМБЛОГИ
Copyright © 2006-2008 "Газета по-українськи"
Всі права на матеріали, які містить цей сайт, охороняються у відповідності із законодавством України, в тому числі, про авторське право і суміжні права.
Використання матерiалiв "Газети по-українськи" дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань - гiперпосилання) на www.gpu.ua.
Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини", УНIАН, а також Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється.
Матеріали з позначкою (PR) друкуються на правах реклами.