This version of the page http://presscenter.ukrinform.com/view.php?links=2225 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Прес-центр
    Послуги
  Контакти
  Представництва
  Діловий клуб
  Партнери
  Про нас
 

Україна досягла істотного прогресу у взаємодії з НАТО після Бухарестського саміту Альянсу, переконаний Віктор Ющенко.               Україна виходить з того, що рішення по ПДЧ має бути ухвалене у грудні 2008 року - Президент Віктор Ющенко.               Україна не має наміру розміщувати на своїй території військові бази інших держав та ядерну зброю, заявив Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Генсеком НАТО Я. де Хооп Схеффером.               Питання про приєднання України до ПДЧ і вступ у НАТО буде вирішуватися на референдумі - Віктор Ющенко               Розвиток відносин між Україною і Альянсом у жодному разі не спрямований проти будь-якої країни, в тому числі Росії - Генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер.               У Києві відбулося спільне засідання Комісії Україна-НАТО на високому рівні у контексті Інтенсифікованого діалогу.               Віктор Ющенко високо оцінює ініціативу щодо створення Міжпарламентської Асамблеї України, Литви і Польщі.               Арсеній Яценюк сподівається, що Міжпарламентська асамблея України, Литви і Польщі стане одним із важливих чинників реалізації Україною євроінтеграційних прагнень.               Декларацію про підтримку міжрегіонального і транскордонного співробітництва ухвалено на першому засіданні Міжпарламентської асамблеї ВР України, сейму Литви та сейму і сенату Польщі.               Пошуково-рятувальні роботи на шахті ім.Карла Маркса тривають, доля 12 гірників залишається невідомою - МНС.               Виробництво янтарної кислоти розпочали у ВАТ "Рівнеазот".               Польща і Литва вітають досягнутий Україною прогрес у реалізації реформ, необхідних для її європейської і євроатлантичної інтеграції - Декларація Міжпарламентської асамблеї.               Великобританія збільшить військовий контингент у Афганістані до 8 тисяч військовослужбовців - прем'єр-міністр Гордон Браун.              


 

УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС МАЄ СТАТИ НА ШЛЯХ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ - УЧАСНИКИ "КРУГЛОГО СТОЛУ"

КИЇВ. 17 квітня. (Валерій Іваськів - УКРІНФОРМ). Український бізнес на основі добровільності та свідомого вибору має стати на шлях соціальної відповідальності щодо інтересів споживачів та партнерів, працівників, громадськості, зокрема у здійсненні бізнесом соціальних проектів та програм. На цьому наголошували сьогодні учасники "круглого столу" "Соціальне партнерство бізнесу, влади, громадськості: від декларацій - до побудови механізмів діалогу" в УКРІНФОРМі.
Учасники "круглого столу", зокрема, зазначали, що "сьогодні необхідно чітко визначити принципи соціального партнерства у практиці реалізації діалогу влади та бізнесу, які мають поділяти як владні інституції, так й підприємці". Керівник департаменту з корпоративних зв'язків компанії "Київстар" Жанна Ревнова з цього приводу підкреслила, що у нашому суспільстві є сталий інтерес споживачів, громадськості до компаній, які ведуть активну соціальну корпоративну пролітику, громадяни країни хочуть більше знати про соціальну відповідальність бізнесу. "Має бути бути конструктивний діалог між бізнесом, владою та громадськістю - це основа економічного та соціального розвитку суспільства. Ефективний діалог базується, зокрема, на пошуку та усвідомленні спільних інтересів всіх зацікавлених сторін, розробці та реалізації спільних довгострокових соціальних проектів". Як зазначали виступаючі, діалог - це не монолог. Держава зацікавлена в податках, нових робочих місцях, соціальній стабільності. У свою чергу бізнес зацікавлений у прозорості, передбачуваності правил гри, суспільство - у добробуті. Держава має стимулювати бізнес у здісненні соціальних проектів. Наша спільна мета - краще майбутнє держави, активна життєва позиція людей, говорилося у виступах.
"На жаль, сьогодні немає стандартів соціальної відповідальності бізнесу, механізмів ефективної співпраці влади та бізнесу, - зазначив голова правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Олександр Бубен. - Тому зараз на обласному рівні лише формується усвідомлення змісту, завдань соціально відповідального бізнесу. Нам вдалося подолати систему "нав'язування", "рекомендацій", "ініціативи з примусу" з боку влади, однак у багатьох місцях влада сприймає прибуткові підприємства як безвідмовних донорів для усіх проектів, чимало з яких економічно необгрунтовані та соціально безвідповідальні. Щоб відбувся справжній прорив у цьому напрямі, три учасники діалогу - влада, бізнес і громадськість повинні розробити єдиний механізм соціально відповідального руху, усі мають однаково розуміти суть, філософію соціальної відповідальності", - відзначали учасники "круглого столу" .
Календар подій
VIP-галерея
Дискусія-форум New
Корисні посилання
Конкурси
Перевод / Translate on-line
Новини
Фотосервіс
Аудіо-служба
Країни світу
Ділова Україна
Єдина Україна
Новини ПАНІА
Запит: 
 шукати


© 2005-2006, Укрінформ. Всі права застережено. У разі використання матеріалів посилання на Укрінформ обов'язкове.

Адреса Укрінформу: вул. Б.Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").
Контактні телефони: +38 (044) 279-22-42, 244-90-47.
Факс: +38 (044) 244-90-13
E- mail: conferen@ukrinform.com

Вхід за службовими посвідченнями або картками НСЖУ.

Розробка сайту Sparkle Design Studio