This version of the page http://presscenter.ukrinform.com/view.php?links=2123 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Прес-центр
    Послуги
  Контакти
  Представництва
  Діловий клуб
  Партнери
  Про нас
 

Україна досягла істотного прогресу у взаємодії з НАТО після Бухарестського саміту Альянсу, переконаний Віктор Ющенко.               Україна виходить з того, що рішення по ПДЧ має бути ухвалене у грудні 2008 року - Президент Віктор Ющенко.               Україна не має наміру розміщувати на своїй території військові бази інших держав та ядерну зброю, заявив Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Генсеком НАТО Я. де Хооп Схеффером.               Питання про приєднання України до ПДЧ і вступ у НАТО буде вирішуватися на референдумі - Віктор Ющенко               Розвиток відносин між Україною і Альянсом у жодному разі не спрямований проти будь-якої країни, в тому числі Росії - Генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер.               У Києві відбулося спільне засідання Комісії Україна-НАТО на високому рівні у контексті Інтенсифікованого діалогу.               Віктор Ющенко високо оцінює ініціативу щодо створення Міжпарламентської Асамблеї України, Литви і Польщі.               Арсеній Яценюк сподівається, що Міжпарламентська асамблея України, Литви і Польщі стане одним із важливих чинників реалізації Україною євроінтеграційних прагнень.               Декларацію про підтримку міжрегіонального і транскордонного співробітництва ухвалено на першому засіданні Міжпарламентської асамблеї ВР України, сейму Литви та сейму і сенату Польщі.               Пошуково-рятувальні роботи на шахті ім.Карла Маркса тривають, доля 12 гірників залишається невідомою - МНС.               Виробництво янтарної кислоти розпочали у ВАТ "Рівнеазот".               Польща і Литва вітають досягнутий Україною прогрес у реалізації реформ, необхідних для її європейської і євроатлантичної інтеграції - Декларація Міжпарламентської асамблеї.               Великобританія збільшить військовий контингент у Афганістані до 8 тисяч військовослужбовців - прем'єр-міністр Гордон Браун.              


 

УКРАЇНІ СЛІД АКТИВНІШЕ ШУКАТИ ШЛЯХИ СПІВРОБІТНИЦТВА З КИТАЄМ - КРАЇНОЮ ВЕЛИКОГО СВІТОВОГО ВПЛИВУ, ВВАЖАЄ ПОЧЕСНИЙ ПРЕЗИДЕНТ АСОЦІАЦІЇ "УКРАЇНА - КИТАЙ" ЛЕОНІД КРАВЧУК

КИЇВ, 20 лютого. /Яна Лемешенко - УКРІНФОРМ/. Китай із величезною увагою ставиться до України і хоче співпрацювати з нашою державою як на двосторонньому рівні, так і на міжнародній арені. На цьому наголосив екс-президент України, почесний президент Асоціації "Україна-Китай" Леонід Кравчук під час прес-конференції в УКРІНФОРМІ, присвяченої поїздці до КНР української делегації з нагоди 15-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами.
За словами Л.Кравчука, за 15 років /з часу його останнього відвідання КНР/ Китай дуже змінився. Рівень новітніх технологій та індустрії став надзвичайно високим. На його переконання, такі зміни відбулися завдяки трьом чинникам: по-перше, народ пишається своєю країною та історією; по-друге, стратегічний курс держави у зовнішній та внутрішній політиці є зрозумілим; і по-третє, китайський народ підтримує свою владу.
Л. Кравчук вважає, що українцям слід узяти приклад з КНР, зокрема у питаннях ставлення до історії. "Ставлення до нашої історії дуже добре показало голосування у Верховній Раді по Голодомору", - зазначив він. Ми спромоглися визнати Голодомор 1932-1933 рр. в Україні лише після того, як багато країн світу визнали його актом геноциду проти українського народу. В нашій країні немає єдності і у баченні стратегічного курсу держави, і у питаннях підтримки влади. Всі наші проблеми від цього, вважає Л.Кравчук.
За його словами, Китай не знає цих проблем і тому впевнено розвивається. На сьогодні золотий запас КНР становить трильйон 300 млрд доларів США. КНР - це країна великого майбутнього, і нам треба шукати шляхи співробітництва з цією державою, наголосив Л.Кравчук.
З цією думкою погодився член центрального правління Асоціації "Україна-Китай", відомий український модельєр Михайло Воронін. Він зазначив, що 90 відсотків продукції провідних країн світу виготовляється у КНР, і Україні необхідно тісніше співпрацювати з цією державою.
Наразі товарообіг між Україною та КНР становить 4 млрд дол. США, повідомив на прес-конференції заступник голови Асоціації "Україна-Китай" Олексій Соколов. Від'ємне сальдо не на користь Україні, і з кожним роком воно збільшується для нашої держави. Щоб змінити цю ситуацію, ми повинні довести КНР, що у нас стабільна економіка і влада, наголосив О.Соколов.
Календар подій
VIP-галерея
Дискусія-форум New
Корисні посилання
Конкурси
Перевод / Translate on-line
Новини
Фотосервіс
Аудіо-служба
Країни світу
Ділова Україна
Єдина Україна
Новини ПАНІА
Запит: 
 шукати


© 2005-2006, Укрінформ. Всі права застережено. У разі використання матеріалів посилання на Укрінформ обов'язкове.

Адреса Укрінформу: вул. Б.Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").
Контактні телефони: +38 (044) 279-22-42, 244-90-47.
Факс: +38 (044) 244-90-13
E- mail: conferen@ukrinform.com

Вхід за службовими посвідченнями або картками НСЖУ.

Розробка сайту Sparkle Design Studio