Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
ПРЯМА ДІЯ 
• Кампанії
• Звернення
• Повідомити про порушення прав людини
• Поради правозахисників
• Блог
• Питання правозахиснику
Змінити / підписатися на розсилку
 
Реєстрація »»
Вхід »»
Фонд захисту жертв порушень прав людини
Щорічні доповіді про права людини
Україна в документах ООН з прав людини
Міжнародні інструменти та доповіді з прав людини
Рішення Європейського суду з прав людини
Надати допомогу УГСПЛ

версія для мобільника
helsinki.org.ua/wap










Регіональні аспекти прав людини в Україні

Проект спрямовано на вироблення частини державної політики в сфері прав людини з метою об’єднання країни та подолання її поділу на схід чи захід. Дослідження, окрім аналізу фактів порушень прав людини та основних свобод, міститиме рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій та донорських інституцій з метою покращити ситуацію. Проект розпочався у листопаді і триватиме до червня 2006 року.

З питань співпраці за даним проектом просимо звертатися до Володимира Яворського, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

  • Докладніше про проект
  • Експерти проекту
  • Методологія проекту

Проект здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії

Новини за темою проекту:


07.12.2006
Дотримання прав людини в системі правоохоронних органів Чернігівської області  »»
5 грудня 2006 року на засіданні Чернігівського прес-клубу реформ представники Центру „Доброчин” оприлюднили результати моніторингу „Дотримання прав людини в системі правоохоронних органів Чернігівської області” і представили Аналітичний звіт.
06.12.2006
«Національний Альянс» буде боротися з абортами, наркоманами, гомосексуалістами та сектантством  »»
У 2007 році Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний Альянс» започаткує кампанію соціального спрямування «Традиційна Україна». Вона пропагуватиме здорові українські традиції і моральні цінності, а також протистоятиме таким негативним явищам як аборти, наркоманія, гомосексуалізм, сектантство, порнографія, насилля над дітьми. Про це ЗІКу повідомили 6 грудня у інформаційному відділі Волинської ОО «Національний Альянс».
06.12.2006
Представники християнських конфесій Львівщини просять депутатів захистити почуття парафіян від «Свідків Єгови»  »»
Представники християнських конфесій Львівщини звернулися до депутатів Львівської міської ради та Львівської обласної ради з відкритим листом, в якому просять захистити релігійні почуття парафіян.
06.12.2006
Івано-франківські телеоператори і журналісти демонстративно покинули презентаційний захід  »»
5 грудня під час презентації економічно-доцільних варіантів теплопостачання Івано-Франківська один із депутатів міської ради зробив зауваження телеоператорам місцевих телестудій, які, мовляв, «своїми тілами і телекамерами заважають іншим працювати». У відповідь оператори разом із журналістами демонстративно покинули презентаційний захід.
06.12.2006
Влада Прикарпаття не проти оголошення мораторію на відчуження редакційних приміщень, майна та на заміну редакторів «районок»  »»
5 грудня під час наради за участі заступників голів районних рад, редакторів комунальних часописів Івано-Франківщини йшлося про хід передплати газет на 2007 рік, співзасновниками яких є органи влади. Учасники заходу наголошували, що органи влади мають укласти угоди з районними газетами для висвітлення своєї діяльності
05.12.2006
Рівненська єпархія УПЦ КП ініціювала акцію на захист життя  »»
Рівненська єпархія УПЦ КП спільно з молодіжним Свято-Софіївським православним братством та Рівненським прес-клубом започаткували кампанію «За життя!», спрямовану на висвітлення питання вбивства ненароджених дітей шляхом аборту. Офіційно минулого року в Україні було здійснено 250 тисяч абортів, фактично ця цифра, як стверджують фахівці, щонайменше втричі більша.
05.12.2006
В одному із сіл Чернівецької області прихильники УПЦ КП оголосили голодування  »»
Майже 50 вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату, у тому числі літні люди та діти, зачинилися у Свято-Георгіївській церкві, що в селі Шубранець Заставнівського району Чернівецької області і оголосили безстрокове голодування.
05.12.2006
Рівненський центр Медіа-профспілки вимагатиме, щоб журналістам видавали трудові договори  »»
Рівненський центр Медіа-профспілки ініціює переговори із власниками та головними редакторами ЗМІ Рівненщини, Волині й Житомирщини, щоб журналісти, які там працюють, отримали копії трудових договорів.
05.12.2006
У Чернівцях радилися, як захистити Дунай  »»
Український громадський форум неурядових організацій басейну Дунаю відбувся в Чернівцях. Його учасниками стали представники держуправлінь охорони навколишнього природного середовища, керівники громадських екологічних рад, активісти громадських екологічних організацій, науковці Закарпатської, Львівської, Одеської, Хмельницької та Чернівецької областей.
04.12.2006
В Севастополе люди в форме напали на журналиста  »»
Коллектив газеты «Слава Севастополя» заявляет о том, что фотокорреспонденту газеты оказали препятствие в съемках, применив при этом физическую силу и оскорбления.


стор.: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  »»   ...26
Огляд по темах  
Катування та нелюдське поводження
Вибори
Право на справедливий суд
Свобода совісті та релігії
Приватність
Свобода слова
Доступ до інформації
Свобода мирних зборів
Свобода асоціацій
Дискримінація
Соціально-економічні права
Екологічні права
Права біженців і мігрантів
Права дитини
Права людини за кордоном
Конституційна реформа
Проект Кримінально-процесуального кодексу України
Права людини на шляху євроінтеграції України
Інші питання
Тим часом в парламенті...
Фоторепортаж 
Навчальний курс з прав людини для юристів Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах
Перший навчальний курс для юристів з прав людини. Лекції обговорення і тренінги - тут було все. А ще цікаві дискусії та обмін досвідом, можливість знайти нових колег, до яких можна завжди звернутися за допомогою.
31 березня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини «Український контекст» відбувся відбірковий тур чемпіонату Київської міської дебатної ліги.
30 березня урочистим відкриттям в Будинку кіно розпочав свою роботу Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”




 Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
© 2008  УГСПЛ
Всі права застережено
Сайт працює за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»
При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на helsinki.org.ua обов’язкове.  Наш e-mail: