This version of the page http://gpu-ua.info/print.php?&id=203240 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
www.gpu-ua.info - Газета по-українськи - Луценко ще раз пояснив, за що він вліпив Черновецькому
http://gpu-ua.info/index.php?&id=203240

Луценко ще раз пояснив, за що він вліпив Черновецькому

"Я не збираюся йти у відставку"
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не збирається йти у відставку після інциденту з мером Києва Леонідом Черновецьким.

Про це він сказав журналістам в Івано-Франківську під час проведення всеукраїнського фестивалю вертепів "Карпатія".

"А чому я повинен піти у відставку? Я працюю міністром внутрішніх справ і ніяких законів не порушував. Але як людина я маю право на захист своєї гідності", - сказав Луценко.

Він назвав всі обвинувачення Черновецького безпідставними й брехливими.

Луценко обурений також тим, що Черновецький оббрехав його не на вулиці, не під час політичних дебатів, а на засіданні конституційного органа - РНБО - під час розгляду земельних питань.

"Людина, яка повинна відповідати за повне пограбування столиці України кидає абсолютно брехливі обвинувачення", - зазначив він.

Луценко ще раз підкреслив, що його вчинок відповідає традиціям захисту людської гідності й він не має наміру йти у відставку.

"Я не збираюся йти у відставку, маю багато роботи, у тому числі щодо розслідування пограбування Києва й, мабуть, про роль керівників ми довідаємося найближчим часом", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Партія регіонів ініціює створення комісії Ради із розслідування інциденту між Луценком й Черновецьким.

18 січня між Луценком й Черновецьким відбулася бійка після засідання Ради національної безпеки й оборони після того, як Черновецький обвинуватив Луценка у вимаганні землі.

Зі слів міністра, після засідання він підійшов до Черновецького й назвав його брехуном і негідником.

У відповідь мер ударив міністра ногою в коліно, а Луценко, у свою чергу, дав Черновецькому ляпаса.

За версією Черновецького, Луценко накинувся на нього зненацька, ударив у пах і по обличчю, повідомляють Українські Новини.