Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

Битва за село

27-09-2007 21:58 // Право // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1190919511.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Битва за село

Сільське господарство в Криму найбільше страждає від стихії неприродного походження - стихійним залишається процес реформування аграрного сектора економіки, який вже понад сім років здійснюється хаотично, тобто безконтрольно.

Щоб охарактеризувати спосіб господарювання виконавчої влади автономії досить сказати, що профільне міністерство не володіє навіть даними про кількість реформованих сільськогосподарських підприємств.

Прокуратурою Криму порушено кримінальну справу щодо посадовців ялтинського колективного сільгосппідприємства, які виготовили майнові сертифікати від свого імені, чим позбавили селян права на оформлення майна. Без проведення загальних зборів обвинувачені передали весь майновий фонд виробничому кооперативу, засновниками якого були вони самі, і потім відчужували майно людям на свій розсуд.

Чиновники міністерства аграрної політики жодної перевірки за даним фактом не проводили - вони взагалі не знали, що це підприємство реформоване.

Адже законодавцем саме на виконавчу владу, зокрема Раду міністрів Криму, покладено обов'язок забезпечити проведення реформування сільгосппідприємств.

При потуранні влади, не маючи господаря, руйнуються об'єкти соціальної сфери колишніх колгоспів - зрошувальні системи, житлові будинки, дитячі садки, які за сім років так і не передано до комунальної власності.

Всупереч вимогам законодавства не передано з колективної до комунальної власності житлові будинки в Бахчисарайському, Білогірському, Джанкойському, Кіровському, Красногвардійському та Сімферопольському районах, що виключає можливість приватизації житла громадянами, чим грубо порушуються їх права на житло.

Таке ж положення з дитячими садками, пунктами надання медичної допомоги і навіть школами: вони руйнуються, бо перебувають на балансі залишкових підприємств, які їх не можуть утримувати. Якнайгірший стан справ в Джанкойському, Красногвардійському, Сакському і Сімферопольському районах.

Те ж саме з мережами зрошувальних систем, які масово демонтуються. Найбільші об'єми демонтажу зафіксовані в Бахчисарайському, Джанкойському, Красноперекопському, Роздольненському, Сакському районах автономії.

Стихійним залишається процес виділення бюджетних коштів на підтримку державного виробника - обґрунтованість виплат не контролюється владою. Наприклад, цього року компенсацію збитків від посухи одержали мисливські(!) господарства.

Стопориться розвиток в Криму тваринництва: кількість пунктів забою худоби залишається явно недостатньою, передбачена державою підтримка селян, що займаються вирощуванням худоби, не здійснюється.

Перераховані порушення встановлені в ході прокурорської перевірки, за результатами якої підготовлено лист до Ради міністрів Криму з вимогою їх усунення.

Усього ж цього року органами прокуратури автономії за фактами порушень законодавства в ході проведення аграрної реформи порушено 19 кримінальних справ. Притягнуто до відповідальності понад 50 посадовців.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування відшкодовано понад 600 тис. грн., зокрема майже 300 тис. грн. - до бюджету.


Обговорити цю новину у форумі

27-09-2007 21:58 Право // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1190919511.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Жанна Барышникова, «Цензор.НЕТ»: Почти революционно! Возмущенные гурзуфцы снесли ворота "Артека"
Нариман Джелял: Рискнув, пригубим ли мы шампанского?
CENT - официальный сайт поддержки Игоря Коктыша: Балаклавский суд против белорусского диссидента.
Марина Мануш: Дневник психиатра. «Из истории бизнес-заболеваний».
Юрій Тимощук: Що і хто святкує у Севастополі
  ПРЯМА ДІЯ :
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
Захистимося від пропаганди людиноненависництва, ксенофобії Д.Табачником!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською