Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

БЮТ почав співпрацю з кримськотатарськими активістами

15-09-2007 11:45 // Політика // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1189845954.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Напередодні виборів 2007 до БЮТу долучилися відомі кримськотатарські політики та діячи, які опозиційно налаштовані до діючого Меджлісу кримськіх татар.

Серед них - екс-чільник Меджлісу правозахисник Надір Бекіров, активісти протестного руху "Койдешлєр" брати Воєнниє, Айдер Мустафаєв (громадянській рух "Азатлик").

Вчора у впливовій кримськотатарській газеті "Голос Крима" вийшла програмна стаття Надіра Бекірова "Яким не бути Меджлісу".
В ній автор звинуватив двох лідерів Меджлісу кримськотатарського народу - Мустафу Джемілєва та Рефата Чубарова - у самовисуванні до передвиборчого списку НУ-НС.
Регламент системи "Курултай-Меджліс" вимагає висунення кандидатур від імені кримськотатарського народу на спеціально скликаному Курултаєві кримськіх татар. В обхід цієї процедури, переконаний Надір Бекіров, два народні депутати фактично самі себе делегували до НУ-НС, як перед тим - до списку НРУ.

Крім того Надір Бекіров звинуватив НСНУ, як політичну силу-попередницю НУ-НС, у несприянні прийняттю закону про права депортованих народів.
Традиційним залишається також звинувачння з його боку у підтримці ідеї "широкої коаліції" з ПРУ Мустафою Джемілєвим та Рефатом Чубаровим.

Як сказав Надір Бекіров, ці та інші суперечки із діючим керівництвом Меджлісу вимусили його добровільно скласти обов'язки чільника Президії Меджлісу та відкрито закликати кримськіх татар голосувати не за НУ-НС, а за БЮТ.

Того ж дня кримській депутат від БЮТ Сергій Веліжанський повідомів, що БЮТ розробила власний законопроект про поновлення прав депортованих народів та громадян і висуне його на затвердження в перші ж дні роботи Верховної Ради 6-го скликання.

Місцеві оглядачи підкреслюють, що раніше БЮТ не мав жодної програми чи платформи, в якій бралися до уваги інтереси спільноти кримських татар.
Ситуація може значно змінітися з приходом до штабу БЮТ кримськотатарських активістів, які мають плани дій та добре поінформовані щодо процесів свого народу.

Очікується серйозне передвиборче протистояння між Меджлісом кримськотатарського народу, який підтримує НУ-НС, та групами Надіра Бекірова, Айдера Мустафаєва і братів Воєнних, що підтримують БЮТ.
За деякими данними (враховуючи анонімність голосувань, вони гіпотетичні) з 150 тисяч виборців кримськіх татар тількі 60 тисяч проголосували минулого року за НСНУ, близько 15 тисяч - за БЮТ.


Обговорити цю новину у форумі

15-09-2007 11:45 Політика // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1189845954.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Жанна Барышникова, «Цензор.НЕТ»: Почти революционно! Возмущенные гурзуфцы снесли ворота "Артека"
Нариман Джелял: Рискнув, пригубим ли мы шампанского?
CENT - официальный сайт поддержки Игоря Коктыша: Балаклавский суд против белорусского диссидента.
Марина Мануш: Дневник психиатра. «Из истории бизнес-заболеваний».
Юрій Тимощук: Що і хто святкує у Севастополі
  ПРЯМА ДІЯ :
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
Захистимося від пропаганди людиноненависництва, ксенофобії Д.Табачником!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською