This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/31 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-14. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Микола Одуха
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Субота, 14 Червня 2008
0812

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Миколою Одухою, першим заступником міського голови Львова

16 Квітня 2007
[ ТГВ ]
Скажіть будь-ласка, який відсоток коштів від бюджету міста передбачено на розширене відтворення економіки?

Думаю, що відтворенням економіки повинен займатися бізнес, а міська влада повинна йому сприяти. Тому про відсоток коштів, які закладені у бюджеті, я би не хотів говорити, тому що він мізерний і не може бути великим, бо бюджет міста на сьогоднішній день майже на 80 відсотків – це фінансування життєзабезпечення охорони здоров’я і фінасування навчальних закладів, де вчаться наші діти. Думаю, що якщо говорити про відтворення економіки міста Львова, то вона може бути у тому розумінні слова відтворена тоді, коли місто Львів створить умови, які би дали інший напрямок розвитку економіки Львова, аніж він був в останні десятиліття. Безумовно, що економіка Львова у майбутньому здебільшого буде базуватися на таких напрямках, як туризм, переорієнтація міста на науковоємкі виробництва і розширення ролі у цьому наших базових інститутів.

[ Роман ]
З метою економії газу, власники кварир проводять заміну пічного опалення на автономне з двофункціональним котлом. Чому для цього вимагається дозвіл районної міжвідомчої комісії, напр. у Залізничному районі, з оплатою за цей дозвіл? А що, хіба ця комісія може власнику заборонити це робити і не дати дозволу? Чи можна припинити ці побори чиновників? З повагою, Роман

Безумовно, якщо є побори, то на то не треба йти. Треба це висвітлювати і казати, що це непорядні люди. Чи може ця комісія заборонити це робити? Дозвіл на таку реконструкцію потрібно отримати. Це пов’язано не лише з простою заміною пічного опалення, це пов’язано з відводом газів від котла і тому така міжвідомча комісія мусить розглядати питання видачі даного дозволу. Якщо робота комісії затягується або доводить до абсурду ваші питання, прошу звератися особисто до мене – у 216 кабінет Ратуші.

[ Георгій ]
Скажіть, будь ласка, коли у Львові зникне проблема неприємних запахів?

Вся проблема періодичності появи неприємних запахів в самому місці розташування міста на рельєфі, тому більшість проблем виникають у центральній частині міста. Оскільки всі ми знаємо, що система каналізації міста вентилюється через каналізаційні стояки в будинках. Можливо, ви поставили питання, що ми мали неприємні запахи минулого року, перед святкуванням 750-річчя Львова, і запахи, які фактично охопили ціле місто цього року, між 12 і 13 квітня. Того дня з дозволу міністерства екології Львівський нафтопереробний завод без попередніх погоджень з міськими екологічними службами вирішив переробити не звичайну нафту, а нафту в суміші з відробленими маслами. Ця комерція і той дозвіл привели до того, що протягом однієї доби було викинуто в повітря неприємні гази. Міська рада зупинила цю технологічну лінію. Матеріали будуть передані в відповідні органи.

[ Віктор Васильович ]
Пане Миколо, скажіть чим закінчився анонсований Львіською міською радою аудит "Львівтеплоенерго". Як там обіцяні французи, не загрузли у нашій бухгалтерії?

Французи достатньо часу працюють з цим підприємством – близько трьох років. Якщо казати про останнє доручення, яке французькій фірмі було дане – провести аудит тарифів, які працюють у даний час, то така робота ведеться і результати її будуть у травні місяці – я очікую.

[ Олег Іванович ]
Пане Миколо, ви часто їздите до Києва, в Кабмін. Багато державних субвенцій за цей рік надійшло до Львова? І як у нинішніх умовав працюють міністерства?

Щодо поїздки у відомства Кабіенту Міністрів, то це міністерство будівництва, яке тепер розділилося на будівництво і на міністерство ЖКГ, то за неповний рік моєї роботи у міській раді, у мене не було жодних великих претензій, окрім однієї. Я вважаю, що місту Львову державну субвенцію на збереження історичного середовища необхідно було продовжити на цей рік, тим більше, що ми просили не таку вже й велику суму – у межах 15-20 мільйонів. Але її немає. Зате поки що ми маємо достатньо великі субвенції, які дозволять вирішити досить важливі питання підготовки теплового господарства, питання ремонту ліфтів та встановлення нових, придбання тролейбусів, реконструкції цілого ряду об’єктів житлового господарства. Я думаю, що міністерство житлово-комунального господарства, яке щойно створене, в цьому році вже добре працювати не буде. Потрібен час.

[ Oksana ]
Який ваш режим роботи? По вихідних не працюєте? Що робите, аби відволіктися від роботи? Дякую за відповідь

Шестиденний, інколи у неділю зранку, якщо не встиг попрацювати з документацією. Як правило, мало часу є на те, щоб щось робити. Піклуюся внуком, інколи з друзями граю в преферанс у вихідні. Їду на природу у неділю з родиною. Сподіваюся, що з потеплінням буду працювати на дачі. Люблю купувати розсаду квітів і садити на дачі. Люблю, як є вільний час, просто пішки пройтися по місту, щось нове побачити.

[ Петро Мариняк ]
Ауціони на землю у Львові можна не проводити - це без сенсу - кожного тижня на сесіях Львівської міської ради земля йде уже не одиницями, а десятками. Чому так відбувається і хто має з того зиск?

Я думаю, що аукціони будуть працювати. Це однозначно має увійти в ритм нормальної роботи міської ради. Чому так відбувається? Пояснення моє особисте у тому, що дуже багато по землі було зроблене до травня 2006 року. Наслідки цього ми сьогодні маємо.

[ cусід ]
Чому у Львові ніяк не можуть вирішити питання з побудовою сміттєпереробного заводу?

Стоїть питання, чи потрібен сміттєпререобний завод сьогодні. Досвід багатьох розвинутих країн Європи показує, що тільки багаті країни можуть будувати сміттєпереробні заводи. Корінь наших проблем лежить у площині пошуку оптимального поетапного рішення цієї проблеми. Сьогодні у першу чергу необхідно навести порядок і приступити до рекультивації існуючого сміттєзвалища. Чим нова команда Садового і почала займатися у минулому році? Ми вийшли на фінансування бюджетом розвитку в об’ємі 17,5 млн проблем, що дозволять 5-6 років проіснувати смітєввалищу, яке нині експлуатується. Це є той час, який необхідний на проектування і будівництво нового сміттєзвалища. У цей же час слід збудувати сміттєсортувальний завод, який буде щось середнє між простим сміттєзвалищем та сміттєпереробним заводом.

[ Злий чоловік ]
Пане Миколо, Ви ще не звільнили свою неввічливу секретарку?

У мене є претензії до мого помічника. Її неввічливість, на ваше питання, мав надію виправити. Життя покаже…

[ Олена ]
Скажіть, будь ласка, який із пам’ятників або будинків Львова вам найбільше подобається?

З пам’ятників мені найбліьше подобається пам’ятник Міцкевичу, а будинок… Їх є кілька, можна навіть сказати – кілька десятків, але якщо говрити про архітектуру, то найбільше подобається будинок обласної адміністрації, будинок нинішніьої обласної прокуратури, будинок на Богомольця,9, де я працював.

[ Андрій Сірий ]
Складається враження, що у Львівській міській раді не знають як дати собі раду з Грибовицьким сміттєзвалищем. Селяни вимагають Львів нарешті припинити скидувати туди відходи, а Львівська міська рада чимраз більше грузне в обіцянках, які потім сама ж не виконує. Чи можуть селяни сподівтися, що хоча би цього року питання сміттєзвалища буде вирішено?

Ви знаєте, я на відповідь – складається враження – також би так подумав, якби не мав до того відношення. Це надто складне питання і нам прийшлося багато шишок набити, поки ми не знайшли порозуміння з сільськими радами. Наша робота, яку ми провели по соціальній сфері села і продовжуємо будівництво водопроводів, а також окремі кроки, пов’язані з надійною експлуатацією сміттєзвалища, маю на увазі перешарування сміття грунтом, що не дозволяє горіння його, як це було раніше, дали можливість повірити селянам, що заплановані на цей рік і забезпечені фінасами роботи по рекультивації, проектуванню нової ділянки, дозволять пришвидшити вирішення проблеми закриття Грибовицького сміттєзвалища. Цього року всі питання сміттєзвалища не можуть бути вирішені, тому що на це необхідно більше 100 млн гривень і часу 5-6 років. Головне, цю програму цього року виконати в об’ємі 17,5 млн.

[ Олександр Василів ]
Що дозволило Вам зробити такий карколомний карєрний стрибок: у 1996 році робота у "Львівводоканалі", потім Інститут "Львівдіпрокомунбуд" і одразу перший заступник Садового... Чи зналися раніше з Садовим. Цікаво, як прихоядть люди до Андрія Івановича на такі відповідальні посади... І ще одне запитання: Генеральний план забудови Львова так і не затверджений. Разом з тим, громадські організації Львова заявляють про несдостатньо прозору процедуру його розробки та про безліч проблем у саммоу тексті. Як охарактеризуєте цей процес Ви? Що чекає Львів після затвердження цього Плану? Знищення архітектурних памяток і забудова центру сучасними ,бетонно-скляними коробками?

Розпочну з середини. Андрій Іванович мене запросив як радника в команду по виборах у середині лютого 2006 року. До цього ми не були знайомі. Ці питання, які ставив Андрій Іванович, для мене були цікавими, він багато хотів знати з життя комунального господарства міста і з ним було цікаво працювати тоді, коли необхідно було дещо деталізувати, яким же містом бачить Львів новий міський голова. Ця співпраця не була обіцянкою майбутньої роботи. На цю тему у нас розмов не було. Я мав хорошу роботу, вона мені подобається і тепер, і я,думаю, що на посаді директора інституту, або на посаді директора Водоканалу, комфортніше себе почував, аніж на цій посаді. Бо ту роботу я вмію робити. Із сьогоднішньою роботою не все так просто. Є багато складнощів, які моїми здібностями розв’язати буває неможливо. Корегування Генерального плану виконує Містопроект з субпідрядними інститутами. Очікуємо завершення цієї роботи цього року, або на початку 2008-го. Є дуже багато проблем, пов’язаних з межами міста, з узгодженнями з сусідніми територіями, але я думаю, що правий Садовий, коли говорить, що нам потрібно поміняти фідософію розробки генерального плану. Напевно, на часі залучення до цього серйозних іноземних фірм, або іноземних спеціалістів. Думаю, що ніяким новим Генеральним планом не буде завдано центральній частині міста якихось проблем. Навпаки – будуть знайдені шляхи розвантаження центру як забудовою, так і транспортними магістралями.

[ Катерина Семенівна ]
Геть заплутали львівян з так званими "тарифними війнами". Двоставковий тариф на тепло, одноставковий тариф - нічого не зрозуміло... Зараз опалювальний сезон закінчився, є можливість підготувати питання тарифів більш серйозно, отож запитання - Що буде з тарифами наступного опалювального сезону? Поділіться таємницею, до чого готуватися... До речі, як там буде з обіцяною гарячою водою? Варто надіятися?...

Розпочну з гарячої води – місто планує подачу гарячої води у літній період і ми, маючи той двоставковий тариф, про який ви кажете «тарифні війни», ми у змозі забезпечити подачу гарячої води. Щодо двоставкового та одноставкового тарифів, на превеликий жаль, це тільки недостаток проведення роз’яснювальної роботи. Якщо не буде мінятися ціна на газ, цей тариф двоставковий залишиться і на наступний опалювальний сезон. Якщо зміниться ціна на газ, то у такій пропорції прийдеться відкоригувати двоставковий тариф. Як не сварили цей двоставковий тариф, але відсоток оплати мешканцями Львова за березень місяць перевищив з окремими надходженнями за попередній місяць 100 відсотків. Це говорить про те, що двоставковий тариф не таке вже й зло, як його малюють. До цього тарифу бракує тільки дві речі – хорошої роз’яснювальної роботи і правильної організованої роботи по нарахуванню субсидій. Можу ще додати, що безумовно потрібен облік тепла на вводі у будинок і на це у місті Львові розроблена програма.

[ Степан Василів ]
Видайте таємницю, яка зарплата (з усіма доплатами) у першого заступника міського голови? Колись Андрій Івановиx жалівся, що у міськраді незрівняно менші зарплати, аніж у ЛОДА. Зараз ситуація не виправилась? Якщо ні, то чим втримуєте на роботі рядових працівників, які, я так розумію, отримують мізерні зарплати...

Оклад – 1950 гривень, з преміями, які введені цього року і надбавками середньомісячна зарплата може складати від 3000 (якщо немає премії) до 9000.

Новини

  • 13Червня 2008

    • 18:30
    • Мішель Камдесю: Екуменічні тижні повинні стимулювати уряд до ефективної соціальної політики
    • 18:24
    • Корупціонери майже нічого не бояться, єдине, що їх може злякати – суспільна ганьба, – Микола Кміть
    • 18:19
    • Коли ми скаржимось, що держава не робить те, чого ми хочемо, то вказуємо пальцем на себе, – Катерина Ющенко
    • 18:14
    • Формувати бібліотечні закупівлі слід прозоро, - вимагають львівські видавці
    • 18:10
    • Ювелірні прикраси Петра Якубука із Ялти демонструє Музей скла у Львові
    • 18:07
    • На керівництво Колиндянської амбулаторії в КРУ наскаржилися свої, але факти підтвердилися частково
    • 18:06
    • 23 делегати Північноатлантичної Ради проведуть у Львові круглий стіл щодо європейської безпеки
    • 18:00
    • Самбірська райспоживспілка відновлює сільську торгівлю
    • 17:57
    • Святкування дня народження закінчилося вбивством
    • 17:48
    • У Дрогобичі «Батьківщина» обдаровує мешканців значками, щоб вони більше любили місто

Фоторепортаж