This version of the page http://presscenter.ukrinform.com/view.php?links=2363 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-14. The original page over time could change.
Прес-центр
    Послуги
  Контакти
  Представництва
  Діловий клуб
  Партнери
  Про нас
 

Президент України вважає, що перегляд макроекономічного прогнозу є одним з визначальних моментів під час роботи над змінами до Держбюджету-2008.               Україна має намір модернізувати радіолокаційні станції в Севастополі і Мукачевому - Президент України.               В Україні намітились зворотні тенденції трудової міграції - Арсеній Яценюк.               Україна може бути одним з найбільших експортерів зерна у світі - Інститут економічних досліджень і політичних консультацій (Німеччина).               Луганському національному університету імені Т.Г. Шевченка передані навчальні матеріали з японської мови.               За рівнем організації медичного обслуговування Київщина посідає друге місце в Україні згідно з рейтинговою оцінкою МОЗ.               У Києві та області у вихідні пройдуть дощі та грози, в окремих районах випадатиме град. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі 13-18°, вдень 21-26°.                                                        


 

ЛЬВІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ПРЕС-ЦЕНТР УКРІНФОРМУ ВИВОДИТЬ "З ТІНІ" ЗЕМЕЛЬНІ ОБОРУДКИ

ЛЬВІВ, 22 червня.(Ігор Бачун, Нінель Кисілевська - УКРІНФОРМ). Земля у рекреаційній зоні Львова стала індикатором владної корумпованості. Такого висновку дійшли учасники сьогоднішнього засідання регіонального прес-центру УКРІНФОРМУ, в якому взяли участь депутати Львівської міської ради, громадських об`єднань і керівники відповідних служб органів влади і місцевого самоврядування.

Вони ознайомили журналістів з матеріалами про передачу понад 15-гектарної площі, вкритої сосновим лісом, "Садівничому товариству "Краєвид". З подання регіонального управління земельних ресурсів це розпорядження завізував голова облдержадміністрації Петро Олійник. Ділянка, нещодавно вивільнена військовиками, стала власністю чергової структури-фантома, яку вже декілька місяців не може розшукати депутатська комісія.

- Ми не випадково забили на сполох,- зазначила її голова Віра Лясковська.- Адже комерційна вартісь наділу нині складає 15 мільйонів доларів. І місто, яке готується до "Євро-2012" та відчуває гостру нестачу вільних земель, не повинно втрачати такого дорогоцінного ресурсу. Ми не сумніваємось, що нові власники аж ніяк не будуть займатися вирощуванням городини, а скоріш за все спорудять нове елітне поселення на зразок столичної Конча Заспи. Українське законодавство не ставить бар`єра перед нецільовим використанням землі, що відкриває комбінаторам можливості для зловживань.

Однак, це лише один з прикладів, якими оперує представницький корпус. Нещодавно було виявлено кричущий факт незаконної передачі колишнім керівництвом муніципалітету 15 ділянок під автозаправки в різних куточках міста. А декілька років вже тягнеться справа про повернення заповідного Брюховицького масиву площею в понад 360 гектарів територіальній громаді. Він теж опинився в приватних руках через владний дерибан. І ось тепер нарешті Верховний Суд вирішив справу на користь справжніх власників.

Чимало претензій на засіданні також прозвучало на адресу військового відомства. У зв`язку зі значним скороченням контингенту десятки офіцерських містечок, а з ними й земля потрапляють до ділків. Так, територію колишнього штабу, що дислокувався у заповідній зоні ЮНЕСКО, зараз прагне захопити одна з будівельних фірм, щоб перетворити її на джерело надприбутків.

- Прецедент справедливого правового вирішення продемонстрував шлях, яким треба йти у відстоюванні інтересів громадян,- констатувала Віра Лясковська.- Під контроль постійних депутатських комісій з природокористування, охорони довкілля та благоустрою, з питань використання земель та регулювання земельних відносин, а також низки громадських організацій взято усі пов`язані із землею приватизаційні процеси. Ми проводимо масштабну інвентаризацію вільних ділянок, беремо участь у підготовці земельних аукціонів, погоджуємо документи, залучаємо до розгляду спірних питань правоохоронні структури. Ось і зараз, виявивши незаконне розпорядження, зробили подання в прокуратуру. Прозорість у вирішенні соціально важливої проблеми повинна стати нормою у владній діяльності.
Календар подій
VIP-галерея
Дискусія-форум New
Корисні посилання
Конкурси
Перевод / Translate on-line
Новини
Фотосервіс
Аудіо-служба
Країни світу
Ділова Україна
Єдина Україна
Новини ПАНІА
Запит: 
 шукати


© 2005-2006, Укрінформ. Всі права застережено. У разі використання матеріалів посилання на Укрінформ обов'язкове.

Адреса Укрінформу: вул. Б.Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").
Контактні телефони: +38 (044) 279-22-42, 244-90-47.
Факс: +38 (044) 244-90-13
E- mail: conferen@ukrinform.com

Вхід за службовими посвідченнями або картками НСЖУ.

Розробка сайту Sparkle Design Studio