This version of the page http://belarus.org.ua/?p=23 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-14. The original page over time could change.
Білорусь, Украіна » Blog Archive » Білорусь має намір помститися Україні

Білорусь має намір помститися Україні

Білорусь має намір ввести обмеження на ввіз українських товарів у відповідь на рішення Києва обмежити імпорт білоруського штучного хутра та ворсового полотна, повідомило державне інформагенство БелТА з посиланням на білоруське МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві вважають, що рішення української сторони “необгрунтовано закриває резидентам Республіки Білорусь доступ на ринок України”.

В МЗС Білорусі поки не знають, стосовно яких українських товарів будуть введені обмежувальні заходи. Їх приблизний список буде визначений найближчим часом. Білоруським галузевим міністерствам пропонується до 23 квітня надати відомості про товари, котрі можуть стати об’єктом розслідування.

За результатами розслідування, дата закінчення якого поки не називаєтся, буде визначено список української продукції, стосовно якої Мінськ введе обмежувальні заходи.

Сьогодні білоруський уряд вважає одним із своїх основних завдань розширення експорту при одночасному обмеженні імпорту. Таким чином він розраховує підтримати внутрішніх виробників, що особливо актуально в звязку з ростом цін на російські енергоресурси з початку поточного року.

Крім того, Білорусь, завершивши минулий рік із значним негативним сальдо торгового балансу, хоче досягнути позитивного сальдо в розмірі 500 млн. доларів за підсумками поточного року.

Джерело: Кореспондент

Leave a Reply