This version of the page http://internews.ua/ukraine/projects/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Проекти
про ╤нтерньюзукра╖нська|русский|english
    ╤нновац╕╖, Профес╕онал╕зм, Ефективн╕сть
Утвердження ╓вропейських ц╕нностей в Укра╖н╕ через становлення усп╕шних мед╕а!
Пошук
Проекти
ВАН - в╕ртуальна агенц╕я новин
GIPI - Глобальна ╤н╕ц╕атива в розвитку ╤нтернет пол╕тики
В╕дд╕л трен╕нг╕в з журнал╕стики
Конференц╕╖
Засади редакц╕йно╖ пол╕тики
Статт╕
Плани роботи МГО ╤нтерньюз-Укра╖на
ВИЧ/СПИД: без страха и стереотипов
Зворотн╕й зв'язок
╤нтерньюз-Укра╖на |   Проекти

 Мед╕а-центр "Кандидат"

|  МЕД╤А-ЦЕНТР „КАНДИДАТ”

У вересн╕ 2003 року ╤нтерньюз-Укра╖на розпочала вт╕лення проекту мед╕а центр „Кандидат”, метою реал╕зац╕╖ якого ╓ повне та неупереджене висв╕тлення ╕ анал╕з укра╖нських виборчих кампан╕й в Укра╖н╕, поширювання об’╓ктивно╖ ╕нформац╕╖ з метою забезпечення громадського впливу на результат президентських вибор╕в 2004 року.

В рамках ц╕╓╖ ╕н╕ц╕ативи було створено:

- спец╕ал╕зований ╤нтернет-сайт http://www.kandydat.com.ua, де користувач╕ можуть знайти ╕нформац╕ю про виборч╕ кампан╕╖ та анал╕з останн╕х пол╕тичних под╕й та тенденц╕й;
- щотижневу ╕нформац╕йно-анал╕тичну програму «Прояв Тижня», що розповсюджу╓ться серед станц╕й-партнер╕в в рег╕онах Укра╖ни;
- базу даних звуково╖, в╕део та текстово╖ ╕нформац╕╖ щодо виборчих кампан╕╖;
- проф╕льну базу даних для журнал╕ст╕в (б╕ограф╕╖ пол╕тик╕в, головн╕ под╕╖ п╕д час передвиборчо╖ кампан╕╖);
- щоденна рад╕опрограма розповсюджу╓ться серед партнерських ФМ станц╕й у рег╕онах ;
- арх╕в ауд╕о та в╕део матер╕ал╕в та програм. Мед╕а-центр «Кандидат» ма╓ високий авторитет не лише серед партнер╕в в рег╕онах, але й серед загальноукра╖нських та м╕жнародних орган╕зац╕й в Укра╖н╕.

Зараз МЦК визнають ефективним ╕нформац╕йним центром, що виробля╓ та розповсюджу╓ як╕сний та незаангажований ╕нформац╕йний продукт не лише журнал╕сти, а також пол╕тики, соц╕ологи, громадськ╕ д╕яч╕, пол╕тологи, представники державних та недержавних орган╕зац╕й.

|  В╤ДД╤Л ТРЕН╤НГ╤В З ЖУРНАЛ╤СТИКИ

В╕дд╕л трен╕нг╕в з журнал╕стики 
╤нтерньюз-Укра╖на проводить р╕зноман╕тн╕ трен╕нги, сем╕нари, консультац╕╖ з метою п╕дтримки та посилення недержавних мед╕а орган╕зац╕й в Укра╖н╕.

Одн╕╓ю з найусп╕шн╕ших навчальних програм ╤нтерньюз-Укра╖на ╓ Школа новин – ╕нтенсивний 6-тижневий практичний курс з виробництва новин – де журнал╕сти навчаються вс╕м аспектам виробництва новин, виконуючи рол╕ в╕д ведучого до оператора, в╕д репортера до редактора. Представники недержавних мас-мед╕а приймають участь в наступних сем╕нарах, як╕ проводить Трен╕нговий Центр ╤нтерньюз-Укра╖на:

- Практичн╕ сем╕нари для техн╕чного персоналу теле- та рад╕окомпан╕й;
- Висв╕тлення таких питань, як В╤Л, торг╕вля ж╕нками, пенс╕йна реформа, тощо;
- Спец╕альн╕ курси з журнал╕стського розсл╕дування;
- Передвиборн╕ новини та тематична журнал╕стика;
- Граф╕ка та дизайн студ╕й.

 Консультац╕╖ на м╕сцях спрямован╕ на розвиток комерц╕йного усп╕ху та покращення виробництва на недержавних рег╕ональних станц╕ях та охоплюють наступн╕ питання:

- Орган╕зац╕я роботи в╕дд╕лу новин, вдосконалення програмно╖ пол╕тики
- Орган╕зац╕я та виробництво передвиборчих дебат╕в та форум╕в
- Розроблення орган╕зац╕йно╖ структури та стратег╕чне планування роботи в╕дд╕лу продаж на ТБ та рад╕о.

|  В╤ДД╤Л РОЗВИТКУ Б╤ЗНЕСОВОГО МЕД╤А СЕРЕДОВИЩА

 В╕дд╕л розвитку б╕знесового
мед╕а середовища 

Цей в╕дд╕л працю╓ задля п╕дтримки та посилення ф╕нансово╖ спроможност╕ мед╕а орган╕зац╕й, перш за все рег╕ональних, через р╕зноман╕тну д╕яльн╕сть, що буду╓ться навколо 3 завдань:

Навчальна програма та практичн╕ консультац╕╖ на м╕сцях для менеджер╕в телерад╕оорган╕зац╕й вищо╖ та середньо╖ ланки. На даний час було розроблено 2 програми, кожна з яких склада╓ться з 10 сем╕нар╕в та стосу╓ться таких важливих питань, як стратег╕чне планування, ф╕нансовий менеджмент, розробка маркетингово╖ пол╕тики та досл╕дження ринку, усп╕шн╕ продаж╕, створення торгово╖ марки та промоц╕я, ефективне управл╕ння персоналом, мотивац╕я та оц╕нка роботи п╕длеглих. Цей департамент також бере безпосередню участь в проведен╕ досл╕дження з ф╕нансово╖ спроможност╕ мед╕а шляхом надання необх╕дно╖ ╕нформац╕╖ та проведення пост╕йних консультац╕й та обговорень з ╤нтерньюз Нетворк та ╖х партнерами. Результати досл╕дження використовуються п╕д час сем╕нар╕в, зокрема сес╕й з маркетингових досл╕джень.

╤н╕ц╕атива Доступу до Ринк╕в Кап╕талу спрямована на досл╕дження можливостей «доступу до кап╕талу» для стратег╕чного розвитку мед╕а орган╕зац╕й. Ми анал╕зу╓мо ╕нформац╕ю щодо спец╕альних програм ╕з надання позик, як╕ пропонують банки та ╕нш╕ можливост╕ отримання кредиту, кр╕м того, непрям╕ методи зб╕льшення кап╕талу, так╕ як мед╕а-п╕дтримка та програми розвитку.

|  П╤ДТРИМКА РОЗВИТКУ ╤НТЕРНЕТ

 П╕дтримка  розвитку ╤нтернет
http://gipi.internews.ua 

Глобальна ╤н╕ц╕атива з Розвитку ╤нтернет Пол╕тики (GIPI) в Укра╖н╕:

http://gipi.internews.ua

Проект створений як ресурс для м╕сцевих учасник╕в розвитку ╤нтернет законодавства в Укра╖н╕. Ц╕лями проекту ╓ сприяння наступним принципам: прозор╕сть та прогнозован╕сть законодавства, що регулю╓ комерц╕йний аспект ╤нтернет; конкуренц╕я, приватизац╕я, в╕дкрит╕ мереж╕ та загальн╕ послуги в сфер╕ розвитку телекомун╕кац╕й; оптимальн╕ ринков╕ р╕шення, захист прав людини та користувач╕в ╤нтернет в рамках державного контролю. Сп╕льно з м╕сцевими партнерами, GIPI п╕дтриму╓ сп╕льн╕ зусилля, спрямован╕ на визначення конкретних м╕сцевих перепон у правов╕й та законодавч╕й базах на шляху до розвитку та реформування ╤нтернет.

|  ТЕЛЕВ╤З╤ЙН╤ ПРОЕКТИ ╤НТЕРНЬЮЗ-УКРА╥НА

 Телев╕з╕йн╕ проекти 
 З 1998 року ╤нтерньюз випустив понад 470 телев╕з╕йних програм та понад 60 ролик╕в соц╕ально╖ реклами (б╕льш н╕ж 6500 годин еф╕рного часу) ), в яких п╕дн╕маються важлив╕ соц╕альн╕, пол╕тичн╕ та економ╕чн╕ проблеми. Свою продукц╕ю ╤нтерньюз-Укра╖на безкоштовно розповсюджу╓ на б╕льш н╕ж 100 рег╕ональних недержавних телекомпан╕й Укра╖ни. Завдяки цьому, вироблений продукт досяга╓ якнайширшо╖ аудитор╕╖, а мовники отримують як╕сний укра╖нський продукт, що в свою чергу допомага╓ виконувати умови л╕ценз╕╖ щодо м╕сцевого продукту. Кр╕м того, телев╕з╕йний в╕дд╕л ╤нтерньюз-Укра╖на нада╓ консультативну та техн╕чну п╕дтримку мовникам у виробленн╕ власного телев╕з╕йного продукту.

|  ВИБОРЧ╤ ТЕЛЕВ╤З╤ЙН╤ ДЕБАТИ

Виборч╕ телев╕з╕йн╕ дебати 
╤нтерньюз-Укра╖на разом з Коал╕ц╕╓ю Свобода Вибору ╕н╕ц╕ювали проект орган╕зац╕╖ нац╕ональних, публ╕чних президентських телев╕з╕йних дебат╕в без цензури у прямому еф╕р╕ м╕ж кандидатами на пост Президента Укра╖ни. Дебати на незалежному майданчику ╕з залученням незалежних експерт╕в та диверсиф╕кованими джерелами ф╕нансування не мали ран╕ше прецедент╕в в Укра╖н╕ та в кра╖нах СНД. Мета цього проекту – надання можливост╕ громадянам Укра╖ни отримати напередодн╕ президентських вибор╕в достов╕рну ╕нформац╕ю з перших рук шляхом проведення теледебат╕в м╕ж 2 головними кандидатами, надаючи ╖м можлив╕сть викласти сво╖ програми та пор╕вняти позиц╕╖ щодо найважлив╕ших питань – без втручань та коментар╕в сторонн╕х експерт╕в - та допомогти виборцям зробити виважений виб╕р щодо майбутнього Укра╖ни. Нам вдалося створити пул з 5 нац╕ональних укра╖нських телеканал╕в, 1 рос╕йського телеканалу та 1 нац╕онально╖ рад╕о мереж╕, що погодились транслювати дебати з незалежного майданчику, що ще раз довело бажання та готовн╕сть до сп╕впрац╕ м╕сцевих мед╕а у в╕дпов╕дь на потреби укра╖нського сусп╕льства та на благо наших громадян. Кр╕м того, пров╕дн╕ експерти, громадськ╕ д╕яч╕, пол╕тики ув╕йшли до складу Наглядово╖ Ради дебат╕в, яка була створена для забезпечення дотримання розробленого формату та стандарт╕в. Наш╕ теледебати не були проведен╕ через в╕дмову одного з кандидат╕в, проте ╤нтерньюз-Укра╖на вдалося ╕н╕ц╕ювати громадську дискус╕ю в укра╖нському сусп╕льств╕ та промотувати ╕дею проведення дебат╕в без цензури у прямому еф╕р╕. Ми започаткували об’╓ктивний, в╕дкритий, неупереджений та ефективний механ╕зм для розповсюдження достов╕рно╖ ╕нформац╕ю з перших рук щодо найважлив╕ших пол╕тичних, соц╕альних та економ╕чних питань без перекручень напередодн╕ вибор╕в та зробили св╕й вагомий внесок у п╕дтримку процесу встановлення м╕жнародних виборчих стандарт╕, норм та процедур в Укра╖н╕.

|  В╤РТУАЛЬНА АГЕНЦ╤Я НОВИН

В╕ртуальна агенц╕я новин  
В╕ртуальна Агенц╕я Новни – система, що дозволя╓ оптим╕зувати виробництво новин на ТВ чи рад╕останц╕╖; система обм╕ну новинами м╕ж рег╕ональними теле та рад╕останц╕ями Укра╖ни; ╕нтернет-ресурс, повн╕стю в╕дкритий т╕льки для учасник╕в проекту. Фабрика Новин - це комп'ютерна програма, використання яко╖ дозволя╓ структурувати роботу служби ╕нформац╕╖, прискорити ╕ покращити процес виробництва новин, та п╕дключитися до системи обм╕ну новинами проекту ВАН. Б╕льш╕сть укра╖нських станц╕й не можуть дозволити соб╕ купити под╕бний продукт через його високу ц╕ну. Учасники проекту VAN отримують програму “Фабрика Новин” безкоштовно. Проект Обм╕ну Новинами забезпечу╓ обм╕н ╕нформац╕╓ю в текстовому формат╕ м╕ж станц╕ями-членами, яка вже була оброблена та редагована редакторським складом ╤нтерньюз-Укра╖на. Цей проект започаткову╓ обм╕н ╕нформац╕╓ю безпосередньо м╕ж рег╕онами. Цю ╕нформац╕ю можна використовувати як ╕нформац╕йний прив╕д для майбутн╕х сюжет╕в. Репортери зможуть в╕дстежувати загальн╕ тенденц╕╖ ╕нших рег╕он╕в та використовувати цю ╕нформац╕ю для журнал╕стських досл╕джень.

|  РАД╤ОПРОЕКТИ ╤НТЕРНЬЮЗ-УКРА╥НА

"Ранкова Пол╕тична Кава" - щоденна ╕нформац╕йна програма, що пода╓ незалежний та об’╓ктивний анал╕з пол╕тичних та економ╕чних под╕й в контекст╕ того, як вони стосуються перес╕чних громадян. Ц╕ програми розповсюджуються безкоштовно серед мереж╕ з 29 незалежних FM-рад╕останц╕й в рег╕онах Укра╖ни. Рад╕оролики соц╕ально╖ реклами висв╕тлюють корупц╕ю, боротьбу з торг╕влею ж╕нками, вибори, питання пов’язан╕ з В╤Л-╕нфекц╕╓ю, зловживання алкоголем чи наркотиками, домашн╓ насильство, пенс╕йну реформу. Рад╕ов╕дд╕л також нада╓ консультативну допомогу незалежним станц╕ям в галуз╕ виробництва власного ╕нформац╕йного комерц╕йно-усп╕шного рад╕о продукту.

розробка сайту

© copyright
«╤нтерньюз-Укра╖на» - 2005

04112, Укра╖на, м.Ки╖в, а/с 57
вул.Ризька, 15 тел./факс: (+38044) 458-44-40, 501-92-03


info@internews.ua