This version of the page http://belarus.org.ua/?p=33 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Білорусь, Украіна » Blog Archive » Українці надіслали до Білорусі “Сигнал солідарності”

Українці надіслали до Білорусі “Сигнал солідарності”

16 червня 2007 року під стінами посольства Республіки Білорусь в Києві українські активісти провели акцію “Сигнал солідарності”.

Цього разу акція українців була присвячена кампанії боротьби з супутниковим телебаченням, яку розпочали білоруські органи влади. Учасники акції в Києві висловили переконаність, що, прикриваючись боротьбою за “збереження естетичного вигляду фасадів будинків”, власті білоруських міст цілеспрямовано обмежують права громадян Білорусі на доступ до неупередженої інформації.

Під час акції українські активісти показали журналістам, перехожим та працівникам посольства театралізований перформанс. У виставі на тротуарі було показано, як на практиці режим Лукашенка відтепер буде боротися із непідконтрольним йому міжнародним телебаченням. У розіграній виставі була показана історія сім”ї білорусів, які мають антену та дивляться різні світові канали. На думку молодих українських театралів, одного дня до них в “квартиру” постукає міліціонер з гербом РБ на кашкеті, та, посилаючись на Адміністративний кодекс, випише штраф та “демонтує” супутникові приймачі.

Організатором акції була Ініціатива “Солідарність”, в акції взяло участь близько 20 молодих людей. Всі новини про акції в Україні на підтримку Білорусі доступні на сайті www.belarus.org.ua

2 Responses to “Українці надіслали до Білорусі “Сигнал солідарності”

  • 1
    ingoo
    Червень 16th, 2007 13:21

    дуже нагадало минулорічну червневу чи липневу акцію, де kaktuse так же колоритно відзначився:)))

  • 2
    Юрій Шеляженко
    Червень 19th, 2007 14:59

    Відеозапис вистави тут:
    http://sheliazhenko.livejournal.com/19875.html#cutid1

Leave a Reply