ШКОЛА АВТОВБИВЦЬ :.: Богдан Гдаль :.: Статті :.: 5team :.: Вільне видання
 
[ Головна ] [ Місія ] [ Автори ] [ Статті] [ Новини ] [ ЗМІ ] [ Дописувачі ] [ Xobot TV ]
Богдан Гдаль
 
ШКОЛА АВТОВБИВЦЬ
 18.07.2007 18:39

Статистика аварій на дорогах – річ невблаганна. Щодня сотні-тисячі людей калічаться, влітають на великі гроші, зазнають моральних травм. Кажуть – це було, є і буде. Й нікуди від цього не втечеш. Мало не кожен автомобіліст божиться, що дотримується всіх правил, боїться гніву «даішника» як чорт ладана, і щодня перевіряє чи у нього аптечка під сидінням. А правоохоронці знизують плечима – за всіма не вженешся і не примусиш дотримуватися тієї ж автомобільної «біблії» - дорожніх правил. Але виникає питання: хто задає правил гри на малих і великих дорогах? Хто, власне, робить водіями спраглих до швидкого пересування співвітчизників? Чи тяжка це праця – отримати право доводити до інфаркту пенсіонерок на перехрестях?

Щоб не вдаватися у лірику – відразу ж до суті. Вдалося поспостерігати за системою отримання одного з пластикових документів, без якого ти приречений на вічне тертя об спини пасажирів у тролейбусах чи маршрутках. Шлях до великої мети: бажання – автошкола – Київський екзаменаційний центр ДАІ на вул. Туполєва. Назву автошколи, прізвищ викладачів не вказую, так як система очолювана саме представниками МВС, і без благословення згори автошколи ніколи б не робили тих речей, які їм забороняє робити закон. Звісно, з офіційного боку все доволі пристойно.

Майже три місяці навчання. Теорія у навчальному класі. Доволі непоганий викладач. Одним словом, згадав університетські часи, і таки багато цікавих речей з автомобільної мудрості набрався, хоча перед цим не думав, що дізнаюся чогось нового. Потім почалося водіння вулицями міста. Інструктор намагався стримувати свої емоції, але іноді прохоплювалося.

Далі починається цікаве. Офіційний платіж за послуги автошколи – понад тисячу гривень включно з вартістю пального і обслуговування автомобілів. Тут все так, як має бути. Далі минає час, від ведений на навчання. Одного дня до нас в аудиторію приходить керівництво, і розповідає про те, що ми всі ледарі, ходити на заняття не хочемо, не все вчимо, і хто особливо безвідповідальний, до екзамену в ДАІ не дійде. Всі понуро мовчать. Закрадаються думки про серйозність першого етапу оцінювання – внутрішнього екзамену. Кілька років тому його не було. Потім запровадили. Офіційна причина – додаткове фільтрування неуків. Неофіційна – додатковий засіб для хабарництва. Вияснилося це згодом. На першому іспиті його склали з понад 20-и осіб лише кілька. Далі – запланована перездача. Якби здав з першого разу – не побачив би загальної картини. Як виявилося – другого разу прийшли лише кілька осіб. Інші «якось здали». Ті, хто не визубрив дорожню грамоту і цього разу, все одно якось «здали». Врешті, погрози про не допуск до іспиту в ДАІ, стали не зверненням до сумління майбутніх водіїв, а натяком на інші можливості виходу із ситуації. Врешті, до екзамену допустили практично всі, хто цього хотів, навіть якщо знань в голові не було.

Далі – система «сприяння» здачі іспиту в ДАІ. Знову ж таки, неофіційно про все можна домовитися ще на рівні автошколи. Картина – звична не лише для столиці. З відгуків теперішніх автомобілістів, все робиться дуже просто – підходиш до керівництва автошколи, або інструктора, і просиш посприяти. Такса, «до честі» інспекторів, не міняється вже багато років – 100 «зелених». 50 – за теоретичний екзамен на комп'ютерах, 50 – за водіння на вулицях столиці або автодромі. Далі – справа техніки. За екзаменаційними білетами можна не сидіти. До того ж, якщо ти не хочеш "сприяння", у автошколі тобі неодноразово нагадають про це, лякаючи дуже суворими і вимогливими до знань інспкторами.

За 3 місяці – довгоочікуваний іспит на Туполєва у Києві. Велика кількість груп з різних автошкіл. Надходить черга заходити у екзаменаційний клас. Грізний інспектор гримає на курсантів з приблизними словами: «Будете неслухняні – екзамен не здасте!». Сумління  теоретична підготовка і всі 20 питань на екзамені вирішуються. Теза про те, що хитрі «даїшники» запрограмували на іспиті принаймні одну помилку – не справджується. Час іспиту вичерпано. В коридорі дехто з курсантів з гарним настроєм хвалиться «відмінним» результатом: «Майже на всі питання відповів невірно». Всі вони очікують 2 етапу іспиту – водіння. До нього їх допустили.

Далі автодром. До речі, відкритий для спостереження збоку. Ніхто не ховається. Все практично відкрито, мовляв, дивіться, як ми працюємо. Інспектор має сісти з кожним перспективним водієм і підловити його на незнанні правил дорожнього руху. Без образ – не вмієш їздити, нічого тобі бути водієм! На практиці все «трохи інакше». Інспектор їздить лише зі «скупими». Таких на полігоні майже немає. Тому, доки представник ДАІ просто розбирається з документами, екзамен за нього приймають інструктори автошколи. Тих, хто не здає іспит – немає. «Чесні» водії, якщо все ж не впевнені, чи заїдуть в «гараж» заднім ходом, навіть на місці можуть вирішити «проблему». Знову ж таки, за встановленим тарифом. На цьому іспит завершений. «За тиждень приїжджайте по права!»

Безболісно, і вигідно всім. Яку би підготовку не мали водії, вони матимуть документ. А інспектори отримали винагороду за сприяння. Питання навіть не у коштах, які осідають у кишенях правоохоронців. Адже, багато хто з тих, хто дає і бере хабарі, навіть не задумуються про порушення закону, і вважають, що просто допомагають один одному. Справа у кількості тих же водіїв, яких система не поставила в умови, коли вони мали вивчити закон про дорожній рух. Без нагайки над душею у вигляді викладача і екзаменатора вони, ймовірно, ніколи досконало не знатимуть, чи слід пропускати пішохода, чи провчити його, щоб не ліз «поперед батька в пекло». Щоправда коло знову замикається. Водії-неуки порушуватимуть законодавство, а за свої гріхи знову ж платитимуть автоінспекторам. Хіба не вигідно?

коментарі
Микола Фельдман 02.08.2007 22:42
Що справді цікаво. В нашій країні співробітник патрульної служби на дорогах ховається під знаками, щоб гроші заробити. В цивілізованих країнах стежать за перевищенням швидкості та за паркуванням, щоб убезпечити численні ДТП. Якщо вони отримають інформацію про нетверезого водія - то будуть переслідувати. В Україні паркуються там, де заманеться. Швидкість перевищують всі, кому не ліньки. В нетверезому стані їздять дуже багато людей. Це безкарність, яку породжують міліціянти самі, бо власне і вони часто-густо також їздять як заманеться, в тому числі нетверезі. Справа не в мізерних штрафах, а у тому, як використовують свої інструменти впливу на водіїв даїшники, як вони виконують обов’язки. Те, що інструктори за 100 баксів вирішують все - теж проблема, яку хто може вирішити - тільки органи внутрішніх справ. Хіба вони будуть цим займатись?
Богдан Гдаль 28.07.2007 16:54
Я би іще виступав за зростання штрафів настільки, щоб одне порушення заставило добряче задуматися над своїми діями.. трохи більше 10 гривень за перевищення швидкості - це смішно.. До речі, нещодавно в інеті бачив американську соціальну рекламу проти перевищення швидкості на дорогах.. Там постановочний ролик, у якому через перевищення швидкості на очах у дівчини гине її хлопець у той момент коли її він підіймає в пориві щастя на руки.. Машина просто розчленовує його нижню частину тіла.. Без завуальованості все як є.. Жахливо і залишає слід надовго.. А у нас бігборди на зразок - "Київ - місто квітів".. Відчуйте різницю..
Ніна Міщенко 28.07.2007 16:23
ото ж бо. а я нещодавно їздила у такій машині такого водія. Він так вивернувся на повороті. Що мене із заднього сидіння за пасажиром віднесло плечем у дверцята позаду водія. Результом були ще розбиті 2 мобільника і великий синець на плечі. А коментар горе-водія - "А чого ж ти не пристебнулася на задньому сідінні?". А потім питають звідки беруться ДТП?!
Наталка Якимович 20.07.2007 17:41
Мда...погоджуюсь - на дорогах творяться жахіття і статистика це підтверджує
"В столице ежедневно происходит около 200 ДТП
Корреспондент.net
20 Июля 2007, 15:44

За шесть месяцев в Киеве произошло почти 33 тыс. ДТП, в результате которых погибли 103 человека.
Как отметил в своем выступлении заместитель генерального прокурора Украины - прокурор города Киева Евгений Блаживский, водители пренебрегают правилами дорожного движения, их не пугают мизерные штрафы.
Причиной этого также является неудовлетворительное техническое состояние автомобилей, дорог и другое.

доречні новини
Глава МВС пов’язує порушені проти нього кримінальні справи з активізацією міліції у боротьбі з корупцією
Саботаж судів є головною проблемою в боротьбі з хабарництвом і корупцією, - Ю.Луценко.
МВС викликає О.Довгого на допит за підозрою у скоєнні посадових злочинів, - Ю.Луценко.
Найбільшим джерелом корупції є порушення закону і махінації у сфері земельних відносин - Ю.Луценко.
Рекорд у Криму. Сільський голова попався на хабарі в $5 мільйонів

 
22:48 Премьер Ирландии не видит быстрого решения проблемы Лиссабонского договора
[Інтер]
22:29 Буш перепутал "холодную" войну с гражданской
[Інтер]
22:26 Скандал у конгресі США (відео)
[1+1]
22:20 На Північному Кавказі - знову постріли (відео)
[1+1]
22:18 У Донецьку замість двірників прибиратимуть ув'язнені (відео)
[1+1]
22:15 Солана прибыл на переговоры в Иран
[Інтер]
22:14 Пожежа в центрі Полтави
[1+1]
22:05 У Києві перевіряють якість повітря
[1+1]
22:02 Глава Европарламента сожалеет по поводу итогов референдума в Ирландии
[Інтер]
22:01 Рекордного хабара зафіксували у Криму - $5.200.000
[5 канал]
21:53 Семирічний хлопчик хотів стрибнула з вікна (відео)
[1+1]
21:47 Эстония сожалеет об итогах голосования по Лиссабонскому договору
[Інтер]
21:45 Війна з трамадолом відгукнулася у регіонах (відео)
[1+1]
21:38 35-річний чоловік закував свою 14-річну доньку в ланцюг (відео)
[1+1]
21:26 Українська армія в критичному стані
[1+1]
:: ПОВНА СТРІЧКА НОВИН 

 
за темою публікації
Роман Скрипін
Василь Цушко: "Да, я был хорошим колхозником"
Наталка Якимович
ВІКОНЕЧКА
статті автора
ПАМ'ЯТЬ У ВІКНІ
ЧИ Є ЖИТТЯ БЕЗ ВЛАДНОГО КРІСЛА?
Картопля як альфа і омега
Равлик, що виїдає гниль
ТЕЛЕБЛЮВОТИННЯ
 
© 5tv.com.ua, 2007

Контакт
5tv.com.ua не несе відповідальності за розміщені авторські матеріали.
Дозволяється вільне використання інформації сайту, але за умови гіперпосилання (URL) на http://5tv.com.ua
Програмування: WEBO