This version of the page http://ukraine.usaid.gov/ukr/article.shtml?p=460 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
USAID/Україна - Новини та події > Статті
Ви знаходитесь тут: > Новини та події > Статті
 Початок 
 Про нас 
 Програми 
 Новини та події 
 Досягнення 
 Публікації 
 Типові питання 
 Карта сайту 

Новини та події

   Україна
  • Економічне зростання
  • Демократія та самоврядування
  • Охорона здоров'я та соціальний сектор
  • Протидія корупції
  • Альянси для потреб розвитку (GDA)
  • Окремі завдання
   Молдова
   Білорусь

Карта діяльності

Перейти до карти діяльності>>>

Календар подій

Червень 2008
Пн 29162330
Вт 3101724 
Ср 4111825 
Чт 5121926 
Пт 6132027 
Сб 7142128 
Вс18152229 
<<Травень

USAID пропонує організаціям української діаспори у США змогу отримати кошти для втілення проектів в Україні

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) – установа Уряду США, яка надає основну частину американської державної допомоги на потреби розвитку в Україні – повідомило про те, що пропонує організаціям української діаспори у США унікальну можливість залучити та доповнити кошти державної допомоги для реалізації проектів сталого розвитку.  Ці проекти мають поліпшити соціальний та економічний стан країни їхніх батьків.  

Хоча USAID і раніше надавало гранти організаціям української діаспори, та програма, яка пропонується сьогодні – Глобальне партнерство для потреб розвитку (Global Development Alliance – GDA) передбачає формування партнерських стосунків між державними і приватними структурами та є першою спробою створити такі партнерства на базі спільного фінансування з метою розвитку.
«Організації української діаспори налаштовані працювати в Україні, і ми це бачимо», - підкреслює Ерл Гаст, директор Місії USAID в Україні, Молдові та Білорусі.

«Вони виконують проекти у сфері розвитку.  Одні з них працюють краще, інші – гірше, а деякі потребують ресурсів.  До нас постійно надходять ініціативні пропозиції від таких організацій.  Ми бажаємо з ними працювати, і ця програма повинна створити структуру для такої співпраці», - пояснює він.  

Організації, які мають доведений досвід успішної роботи у сфері розвитку, та можуть доповнити кошти USAID за рахунок власних фінансових чи негрошових ресурсів, матимуть змогу отримати кошти на суму 100 тис.  доларів чи більше.  Угоди про отримання таких коштів є одноразовими та не підлягають відновленню.

USAID здійснюватиме відбір пропозицій, які забезпечують сталий розвиток у таких сферах, як охорона здоров'я, сільське господарство, енергозбереження та ефективне використання енергоресурсів, інформаційні технології, освіта, ЗМІ, а також розвиток місцевого самоврядування, територіальних громад та економіки.  

Починаючи з 15 травня, USAID приймає та розглядає пропозиції в рамках програми GDA, які відрізняються від звичайних програм міжнародних донорів чи надання грантів, оскільки вимагають від заявників доповнити кошти USAID суттєвими обсягами власного фінансування.  При цьому, обидві сторони спільно здійснюють планування проектів та розподіляють між собою ризики і отриману користь.

Задіяння недержавних ресурсів – це можуть бути як гроші, так і технології, досвід чи навички – має у кілька разів підвищити позитивний ефект від використання бюджетних коштів USAID для вирішення питань розвитку України.
Керівник сектору зв’язків з громадськістю Місії USAID у Києві Роман Воронович зауважує, що у 2006-му фінансовому році, бюджет USAID в Україні складав 73 млн.  доларів, тоді як наприкінці 1990-х років він становив понад 120 млн.
Для того, щоб претендувати на отримання коштів, учасники партнерства за програмою GDA повинні переконливо показати своє бажання та спроможність внести до проекту суттєві ресурси, які за своєю вартістю мають бути принаймні не меншими, аніж обсяг коштів, запитуваний у USAID.  

На додачу до грошових коштів, учасники можуть вносити до проекту ресурси не грошового характеру – такі, як послуги, майно, робочий час фахівців-волонтерів, обладнання чи матеріали.  

Вони також повинні запропонувати приватні ресурси, які складають не менше 25% від вартості ресурсів, запитуваних у USAID.  Окрім того, розробники пропозиції мають довести, що, у поєднанні з коштами USAID, ці ресурси будуть достатніми для виконання завдань пропонованого проекту.  

Детальну інформацію про цю програму можна отримати у мережі Інтернет за адресою: http://www.grants.gov/search/search.do?oppId=13072&mode=VIEW.


Початок | Про нас | Програми | Новини та події | Досягнення | Публікації | Посилання | Типові питання | Карта сайту
Вакансії | Інформація для партнерів | Наші контакти


Цей сайт створений та підтримується Агентством США з міжнародного розвитку, Київ, Україна
Останнє оновлення: березень 2008 року