This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-06-24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Богатырева советует смириться с новой ценой на газ
Коалиции в парламенте больше нет?
ТЕМА ДНЯ

Европа прощается с Бушем

 

Президент Джордж Буш отправился в свой последний крупный вояж по Европе. После саммита США-ЕС в Словении он посетит Берлин, Рим, Париж и Лондон, и везде будет говорить об опасности ядерной программы Ирана, о «демократическом и независимом» Косове и атлантическом взаимодействии союзников. Впрочем, Европа уже не особо прислушивается к словам Буша, понимая, что совсем скоро Белый дом и Овальный кабинет перейдут к другому человеку.

Михайло Болотських: "С первого момента аварии все подразделения ни на секунду не прекращали аварийно-спасательные работы. И они будут продолжаться до тех пор, пока не будет выполнена задача по спасению людей".

 

Версій вибуху на шахті імені Карла Маркса у Єнакієво зараз вже є кілька і у урядовців, і у рятувальників. Втім говорити остаточно ще зарано. Зі свого боку прем'єр-міністр заявляє: такі трагедії на шахтах - це наслідок руйнації вугільної галузі останні 17 років та колосальної корупції. Юлія Тимошенко доручила уряду розробити комплекс заходів, щоб запобігти цьому у майбутньому. І один з тих, хто розроблятиме комплекс заходів, - заступник міністра з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських увечері 9 червня був на прямому зв'язку з "5 каналом". Він повідомив про роботу рятувальників, зокрема, про труднощі під час порятунку гірників, а також про час, який знадобиться, аби дістати усіх людей.

Раїса Богатирьова: "Ми мусимо відійти від емоцій і перейти до нової політики міждержавних стосунків Україна-Росія"

 

Зовні політичні пристрасті минулого тижня підігріла Росія. Держдума запропонувала президенту Медвєдєву посваритися з Україною - вийти з великого договору, якщо українська сторона форсуватиме вступ до НАТО. А наприкінці тижня голова російського МЗС Сергій Лавров порадував ще однією заявою. Мовляв, з наступного року ціна на газ для нас збільшиться майже удвічі. Чи не загрожує це національній безпеці України? Про це у неділю, 8 червня, журналіст телеканалу "ICTV" Оксана Соколова говорила із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Раїсою Богатирьовою.

Коментарі

Тетяна Меліхова: "Ми в опозиції будемо проти тих намірів і проти тих рішень, які будуть намагатися приймати Черновецький і оточення"

 

Після чергової перерви депутати таки взялися обирати секретаря Київради. Кандидатуру Олеся довгого підтримали 62 присутніх - це всі, хто взяв участь у голосуванні. Одразу після волевиявлення він заявив, що співпрацюватиме з кожним депутатом, незалежно увід політичних барв. Пообіцяв відмовитися від політичного протистояння під час засідань і закликав перетворити Київраду передусім на господарський, а не політичний орган. Також новообраний секретар гарантував депутатам позбавити їх травм на виробництві. Славнозвісне скло, що відгороджувало мера і секретаря від депутатів, і яке вони весь час ламали, знімуть. Ці події прокоментувала Тетяна Меліхова, перший заступник лідера фракції БЮТ у Київраді.

Ігор Кріль: "На сьогоднішній день підстав розпускати Верховну Раду у президента точно немає, оскільки дискусія про те, є коаліція чи нема, вона ще не дає підстав взагалі проводити якісь юридичні дії по розпуску парламенту"

 

Подвійний удар. Коаліція готує відступникам - Юрію Буту та Ігорю Рибакову - політичну відповідь. Міжпартійний з'їзд БЮТ планує виключити втікача-"бютівця" Рибакова з фракції і вигнати з парламенту. Як це зробити і ще більше не послабити хитку парламентську більшість, нині мізкують "бютівські" юристи. НУ-НС таких юридичних комбінацій не знає, тож свого зрадника, а саме так "нашоукраїнці" називають Юрія Бута, якщо і планує ганяти, то лише парламентськими коридорами. Проблема коаліції стала темою розмови з Ігорем Крілем, народним депутатом від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і лідером партії "Єдиний центр".

Роман Зварич: "Підставою блокування трибуни Партією регіонів було те, що Семенюк мала б прозвітувати за свою роботу, хоча вимоги про те, щоб керівник будь-якого відомства, який має бути звільнений, прозвітував перед Верховною Радою, ніде немає"

 

У четвер, 5 квітня, коаліція впритул наблизилася до вирішення проблеми Фонду державного майна. Блок Тимошенко погодився змінити кандидатуру керівника органу з Портнова на Кожем'якіна, "Наша Україна - Народна самооборона" погодилася. Але проти виступила опозиція. "Регіонали" навіть заблокували парламентську трибуну. Це і було темою розмови у програмі "Час. Інтерв'ю" на "5-му каналі" з народним депутатом з блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Романом Зваричем.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Матерiалiв, що вiдповiдають запиту, не знайдено

ПОШУК

« ЧЕРВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 131415
16171819202122
23242526272829
30

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка