This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-23 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Кличко объявил Довгому бойкот
Богатырева советует смириться с новой ценой на газ
ТЕМА ДНЯ

Петро Порошенко: "Ті, хто зараз піддадуться паніці і підуть в обмінні пункти, програють. Я не маю жодних сумнівів, що ті тенденції на посилення гривні будуть мати певні відкати, що ситуація зі встановленням офіційного курсу буде стабілізована"

 

21 травня Нацбанк зменшив офіційний курс гривні до американської валюти на 20 копійок, гривню зміцнили. У Нацбанку пояснюють: надалі офіційний курс буде гнучким і більше залежатиме від ринкового. Поки експерти хвалили такий антиінфляційний захід, а люди намагалися поміняти долари, побоюючись подальшого падіння, рада Нацбанку думала інакше. Увечері 22 травня вона рекомендувала повернути офіційний курс на попередню позицію - 5,05. Рішення правління призупинили так званим відкладальним вето. Правління Нацбанку не прислухалося до рекомендації ради і зберегло на 23 травня новий курс долара, тобто 4 гривні 85 копійок. Прокоментували, як рада Нацбанку пішла проти правління, і чому, на телеканал "1+1" запросили її голову Петра Порошенка.

Юлія Тимошенко: "Коли ми з’ясували, хто є засновником компанії "Венко", то виявилося, що в офшорній зоні на Віргінських островах обличчям цієї компанії є 4 дівчинки-студентки. Так у мене питання: як президент міг допустити, щоб 13 тисяч квадратних кілометрів Чорноморського шельфу було злито невідомо кому?!"

 

У вівторок, 20 травня, у студії "5-го каналу" була прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона зробила декілька гучних заяв. За її словами, у кулуарах Верховної Ради працює коаліція тих самих кланів, з якими боролися в 2004 році і, зокрема, Секретаріат президента. Тимошенко звинуватила кулуарну коаліцію у поверненні шельфу Чорного моря компанії "Венко". Крім того, прем'єр говорила про сьогоднішню ситуацію з інфляцією у країні, спростувала інформацію, що банки призупинять видавати кредити для населення нібито за вказівкою Кабміну, а також розказала, чим завершиться в Україні конституційний процес і порушення кримінальної справи проти виконуючого обов'язки голови Фонду держмайна Андрія Портнова. 

Андрій Портнов: "Я не збираюся принижуватися перед президентом України і частиною його фракції, задля того щоб очолювати орган влади"

 

Суб`єкт приватизаційної війни між президентом і прем`єром Андрій Портнов набув іншого статусу - фігуранта кримінальної справи. Про її відкриття оголосили у Генеральній прокуратурі, за двома статтями Кримінального кодексу - замах на незаконну приватизацію та перевищення влади. Портнову загрожує до 13 років ув`язнення. У понеділок, 19 травня, у вечірньому ефірі "5-го каналу" Портнов заявив про те, що звернувся до прем`єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням підібрати іншу кандидатуру від БЮТ на посаду голови ФДМУ. Таке прохання, відзначив Портнов, викликане ситуацією з його призначенням на пост виконуючого обов`язки глави фонду. Він ще раз підкреслив, що не хоче "плазувати" перед президентом Віктором Ющенком.

Коментарі

Сергій Яременко: "Принято говорить о том, что явления ревальвации имеют положительные и отрицательные стороны. Я бы сказал, что здесь нет положительной и отрицательной стороны, потому что все страдают от нестабильности цен".

 

22 травня фінансисти, політики і прості українці стежили за тим, що буде з гривнею. Чи погодиться Рада Нацбанку з її зміцненням до 4 гривень 85 копійок? Не погодилася та вперше скористалася правом вето. Подолати його Нацбанк може двома третинами голосів. Коли відбудеться засідання, невідомо. Однак уже під вечір стало відомо, що на 23 травня лишили таки 4,85, а не 5,05 за долар, як рекомендувала Рада. Про те, що відбувається з гривнею, журналіст "5-го каналу" Лариса Губіна говорила з Сергієм Яременко, екс-заступником голови НБУ.

Юрій Мірошниченко: "Закон про Кабмін може стати детонатором вибуху і фактичного руйнування коаліції"

 

Не встиг набути чинності новий закон про Кабінет міністрів, як цим скористалися у Раді нацбезпеки та оборони. РНБО доручила уряду підготувати законопроект про припинення перебування російського флоту в Україні до 2017 року та завершити переговори з росіянами щодо визначення морського кордону. У політикумі одразу заговорили про те, чи не почне РНБО завдяки новому закону керувати урядом. Чи важливо, хто ким керує? Про це в ефірі "5-го каналу" говорив Юрій Мірошниченко - народний депутат Партії регіонів. Він також прокоментував скандал з компанією "Венко". За словами Мірошниченка, найнегативнішим впливом цього конфлікту є відлякування інвесторів від України. 

Володимир Полохало: "Президент, можливо, не до кінця був проінформований, хто стоїть за компанією "Венко", чиї інтереси. Це було б добре для президента, і тоді можна визнати свою помилку".

 

Прем`єр непохитна. Компанія "Венко" не добуватиме газ і нафту з дна нашого моря. Задарма віддавати ресурси - світ засміє, угода була незаконна - такі головні аргументи Тимошенко. У світі не засміють, а обуряться, та ще й мільярдні штрафи накладуть, відбиваються у Секретаріаті. Рішенням уряду розчаровані і в американському посольстві. Переглянути його або бодай сісти за стіл переговорів прем`єра закликає посол США Вільям Тейлор. 21 травня гостем програми "Час. Важливо" на "5-му каналі" був Володимир Полохало, народний депутат від БЮТу. Він розказав про ту ситуацію, яка склалася з американською компанією "Венко". Адже останніми днями вона на піку обговорення у країні.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Медведчук подал в суд на Наливайченко 23-05-2008 16:03

Путин передумал и встретится с Тимошенко 23-05-2008 15:50

Путин отказался встречаться с Тимошенко 23-05-2008 15:44

Семь президентов принимают участие в саммите по энергобезопасности в Киеве 23-05-2008 15:36

Партия регионов хочет отправить Стельмаха в отставку 23-05-2008 15:07

Пинзеник: Страна способна справиться с проблемой инфляции 23-05-2008 15:01

Астрономы обнаружили "утраченное звено" 23-05-2008 14:21

Стельмах: Действия Нацбанка дали возможность немного обуздать инфляцию 23-05-2008 14:07

Мэр Донецка приостановил решение горсовета об ограничении использования украинского языка в учебе 23-05-2008 12:27

На выборах в Грузии правящая партия получила 59,48% 23-05-2008 12:08

Верховная Рада вызвала главу Нацбанка 23-05-2008 11:08

В секретариате президента поддерживают вето Совета НБУ на укрепление курса гривны 23-05-2008 10:33

На мировых биржах обвалились цены на нефть 23-05-2008 09:56

Ющенко создал межведомственную рабочую группу по проработке вопросов работы нефтепровода "Одесса–Броды" проектным направлением 23-05-2008 09:17

"Черные списки" Москвы и Киева 23-05-2008 08:44

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 2324 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка