This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-22 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Богатырева советует смириться с новой ценой на газ
Тимошенко опережает Януковича в президентской гонке
ТЕМА ДНЯ

Юлія Тимошенко: "Коли ми з’ясували, хто є засновником компанії "Венко", то виявилося, що в офшорній зоні на Віргінських островах обличчям цієї компанії є 4 дівчинки-студентки. Так у мене питання: як президент міг допустити, щоб 13 тисяч квадратних кілометрів Чорноморського шельфу було злито невідомо кому?!"

 

У вівторок, 20 травня, у студії "5-го каналу" була прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона зробила декілька гучних заяв. За її словами, у кулуарах Верховної Ради працює коаліція тих самих кланів, з якими боролися в 2004 році і, зокрема, Секретаріат президента. Тимошенко звинуватила кулуарну коаліцію у поверненні шельфу Чорного моря компанії "Венко". Крім того, прем'єр говорила про сьогоднішню ситуацію з інфляцією у країні, спростувала інформацію, що банки призупинять видавати кредити для населення нібито за вказівкою Кабміну, а також розказала, чим завершиться в Україні конституційний процес і порушення кримінальної справи проти виконуючого обов'язки голови Фонду держмайна Андрія Портнова. 

Андрій Портнов: "Я не збираюся принижуватися перед президентом України і частиною його фракції, задля того щоб очолювати орган влади"

 

Суб`єкт приватизаційної війни між президентом і прем`єром Андрій Портнов набув іншого статусу - фігуранта кримінальної справи. Про її відкриття оголосили у Генеральній прокуратурі, за двома статтями Кримінального кодексу - замах на незаконну приватизацію та перевищення влади. Портнову загрожує до 13 років ув`язнення. У понеділок, 19 травня, у вечірньому ефірі "5-го каналу" Портнов заявив про те, що звернувся до прем`єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням підібрати іншу кандидатуру від БЮТ на посаду голови ФДМУ. Таке прохання, відзначив Портнов, викликане ситуацією з його призначенням на пост виконуючого обов`язки глави фонду. Він ще раз підкреслив, що не хоче "плазувати" перед президентом Віктором Ющенком.

Віктор Янукович: "Трошки неприродно виглядає влада і опозиція. І прийде час, коли український народ поміняє нас місцями".

 

У п'ятницю, 16 травня, парламент запрацював, хоча після перевиборів дієздатна Верховна Рада - рідкість. Тому і немає ніякої гарантії, що блокування трибуни не поновиться, допоки політики не припинять використовувати парламент для досягнення власних політичних цілей, ніяк не пов`язаних із конкретними законопроектами, довкола яких нібито і точиться суперечка. Тим часом на тлі боротьби всередині коаліції опозиція справжня збоку спостерігає за чварами у владі. Варіант очікування виявився вигідним для "регіоналів", мовляв, нехай чубляться: розбрат у більшості сам собою спровокує навіть чергові дочасні вибори до парламенту. Цього не виключив лідер Партії регіонів. В інтерв`ю "Подробицям тижня" на телеканалі "Інтер" Віктор Янукович підтвердив: опозиція готова піти на ще одні дострокові вибори, але ініціювати їх не буде.

Коментарі

Юрій Мірошниченко: "Закон про Кабмін може стати детонатором вибуху і фактичного руйнування коаліції"

 

Не встиг набути чинності новий закон про Кабінет міністрів, як цим скористалися у Раді нацбезпеки та оборони. РНБО доручила уряду підготувати законопроект про припинення перебування російського флоту в Україні до 2017 року та завершити переговори з росіянами щодо визначення морського кордону. У політикумі одразу заговорили про те, чи не почне РНБО завдяки новому закону керувати урядом. Чи важливо, хто ким керує? Про це в ефірі "5-го каналу" говорив Юрій Мірошниченко - народний депутат Партії регіонів. Він також прокоментував скандал з компанією "Венко". За словами Мірошниченка, найнегативнішим впливом цього конфлікту є відлякування інвесторів від України. 

Володимир Полохало: "Президент, можливо, не до кінця був проінформований, хто стоїть за компанією "Венко", чиї інтереси. Це було б добре для президента, і тоді можна визнати свою помилку".

 

Прем`єр непохитна. Компанія "Венко" не добуватиме газ і нафту з дна нашого моря. Задарма віддавати ресурси - світ засміє, угода була незаконна - такі головні аргументи Тимошенко. У світі не засміють, а обуряться, та ще й мільярдні штрафи накладуть, відбиваються у Секретаріаті. Рішенням уряду розчаровані і в американському посольстві. Переглянути його або бодай сісти за стіл переговорів прем`єра закликає посол США Вільям Тейлор. 21 травня гостем програми "Час. Важливо" на "5-му каналі" був Володимир Полохало, народний депутат від БЮТу. Він розказав про ту ситуацію, яка склалася з американською компанією "Венко". Адже останніми днями вона на піку обговорення у країні.

Богдан Соколовський: "Нема жодних підстав сьогодні сумніватися у чесності і патріотизмі президента України Ющенка, і для цього є надзвичайно багато фактів і доказів"

 

У понеділок, 19 травня, в уряді пообіцяли скасувати всі документи, що дають дозвіл американській компанії "Ванко" видобувати корисні копалини з дна Чорного моря. Юлія Тимошенко, яка звинувачує президента у корупційному продажу ділянки шельфу, просить парламент створити з цього приводу тимчасову слідчу комісію. У президента всі звинувачення відкидають. За словами про повернення чорноморського шельфу у державну власність криється бажання керівника уряду підпорядкувати собі цілу галузь економіки, переказала слова Ющенка його прес-секретар Ірина Ваннікова. Ці заяви в ефірі "5-го каналу" прокоментував Богдан Соколовський, уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Совет НБУ ветировал решение о ревальвации гривны 22-05-2008 17:27

Президенты Украины и Азербайджана подписали Декларацию о дружбе и стратегическом партнерстве между странами 22-05-2008 17:17

СБУ допросила Медведчука 22-05-2008 16:49

НСНУ призывает прокуратуру опротестовать решение Донецкого горсовета об ограничении обучения на украинском языке 22-05-2008 16:12

Россия ограничила въезд ряду украинских политиков 22-05-2008 15:41

Бросай курить – и ты увидишь, как изменится твое окружение 22-05-2008 15:30

Тимошенко настаивает на утверждении Портнова главой ФГИ 22-05-2008 15:09

Из-за ВТО Украина может лишиться отечественных сахаропроизводителей 22-05-2008 14:46

Vanco намерена судиться с Тимошенко 22-05-2008 12:57

МВД обнародовало списки привлекавшихся к уголовной ответственности кандидатов в мэры Киева и в депутаты Киевсовета 22-05-2008 12:16

Украина гарантирует европейцам поставки качественного подсолнечного масла 22-05-2008 11:20

Огрызко в Словении обсудит усиленное соглашение с ЕС 22-05-2008 10:50

США призвали правительство Тимошенко пересмотреть свою позицию по Vanco 22-05-2008 10:28

Нацбанк понизил официальный курс доллара 22-05-2008 09:51

Тимошенко возлагает большие надежды на сегодняшний совет коалиции 22-05-2008 09:18

ПФТС понизился на 14,79 пункта – до 925,57 22-05-2008 08:42

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 2223 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка