This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-20 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Коалиции в парламенте больше нет?
Тимошенко опережает Януковича в президентской гонке
ТЕМА ДНЯ

Андрій Портнов: "Я не збираюся принижуватися перед президентом України і частиною його фракції, задля того щоб очолювати орган влади"

 

Суб`єкт приватизаційної війни між президентом і прем`єром Андрій Портнов набув іншого статусу - фігуранта кримінальної справи. Про її відкриття оголосили у Генеральній прокуратурі, за двома статтями Кримінального кодексу - замах на незаконну приватизацію та перевищення влади. Портнову загрожує до 13 років ув`язнення. У понеділок, 19 травня, у вечірньому ефірі "5-го каналу" Портнов заявив про те, що звернувся до прем`єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням підібрати іншу кандидатуру від БЮТ на посаду голови ФДМУ. Таке прохання, відзначив Портнов, викликане ситуацією з його призначенням на пост виконуючого обов`язки глави фонду. Він ще раз підкреслив, що не хоче "плазувати" перед президентом Віктором Ющенком.

Віктор Янукович: "Трошки неприродно виглядає влада і опозиція. І прийде час, коли український народ поміняє нас місцями".

 

У п'ятницю, 16 травня, парламент запрацював, хоча після перевиборів дієздатна Верховна Рада - рідкість. Тому і немає ніякої гарантії, що блокування трибуни не поновиться, допоки політики не припинять використовувати парламент для досягнення власних політичних цілей, ніяк не пов`язаних із конкретними законопроектами, довкола яких нібито і точиться суперечка. Тим часом на тлі боротьби всередині коаліції опозиція справжня збоку спостерігає за чварами у владі. Варіант очікування виявився вигідним для "регіоналів", мовляв, нехай чубляться: розбрат у більшості сам собою спровокує навіть чергові дочасні вибори до парламенту. Цього не виключив лідер Партії регіонів. В інтерв`ю "Подробицям тижня" на телеканалі "Інтер" Віктор Янукович підтвердив: опозиція готова піти на ще одні дострокові вибори, але ініціювати їх не буде.

Віктор Балога: "Той інфаркт, який є в стосунках між БЮТ і "Нашою Україною", він є виліковним ще станом на сьогодні"

 

"Антиінфляційні ідеї уряду", "профанація", "перевиборів не буде", "я готовий піти у відставку" - це тези з ексклюзивного інтерв'ю голови Секретаріату президента Віктора Балоги, яке він дав у неділю, 18 травня, на телеканалі "1+1" у програмі "Підсумковий випуск ТСН". Балога дав прогноз стосовно терміну існування коаліції, а також висловив упевненість у тому, що ніхто - ні суспільство, ні політичні сили - перевиборів не хоче.

Коментарі

Богдан Соколовський: "Нема жодних підстав сьогодні сумніватися у чесності і патріотизмі президента України Ющенка, і для цього є надзвичайно багато фактів і доказів"

 

У понеділок, 19 травня, в уряді пообіцяли скасувати всі документи, що дають дозвіл американській компанії "Ванко" видобувати корисні копалини з дна Чорного моря. Юлія Тимошенко, яка звинувачує президента у корупційному продажу ділянки шельфу, просить парламент створити з цього приводу тимчасову слідчу комісію. У президента всі звинувачення відкидають. За словами про повернення чорноморського шельфу у державну власність криється бажання керівника уряду підпорядкувати собі цілу галузь економіки, переказала слова Ющенка його прес-секретар Ірина Ваннікова. Ці заяви в ефірі "5-го каналу" прокоментував Богдан Соколовський, уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки.

Владислав Каськів: "Важко уявити, як способом блокування трибуни можна вирішити будь-яку політичну проблему"

 

В Україні загострюється протистояння поміж президентом і прем`єром. У вівторок, 13 травня, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко нарізно виступили у Верховній Раді, але не на трибуні, а в кулуарах: парламентську президію заблокували депутати БЮТ. Глава уряду зробила резонансну заяву про те, що сьогодні альтернативи демократичній коаліції немає. "Але я починаю діяти, і діяти достатньо жорстко", - заявила Тимошенко. Як сприйняли ці слова у блоці "Наша Україна - Народна самооборона", в ефірі "5-го каналу" розказав Владислав Каськів.

Володимир Литвин: "Ми повинні довести киянам, що оте протиборство, яке відбувається на рівні центральної влади, опускається на рівень міста Києва"

 

Нинішні вибори у столиці - не останні. Вже після травня кияни можуть знову переобирати мера Таку думку минулого тижня висловив народний депутат і лідер фракції Володимир Литвин. На чому засновані такі припущення? Про це журналіст телеканалу "ICTV" Оксана Соколова запитала у Володимира Михайловича Литвина - у неділю, 11 травня, він був гостем програми "Факти тижня".

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Луценко не исключает силового варианта на выборах в Киеве 20-05-2008 17:34

Генпрокуратура встала на защиту Vanco 20-05-2008 17:07

У Луценко пришли к выводу, что пересмотр решения о предоставлении Жвании гражданства – политический заказ Балоги 20-05-2008 16:46

Украина добилась уступок от России при разделе Азовского моря 20-05-2008 16:24

Милиция задержала бомжа по подозрению в убийстве агитатора блока Катеринчука в Киеве 20-05-2008 15:57

ВР приняла в первом чтении законопроект по тендерным закупкам 20-05-2008 14:39

Курить в Турции становится очень дорого 20-05-2008 14:27

Кандидатура Портнова на должность главы ФГИ остается неизменной, заявляет лидер фракции БЮТ 20-05-2008 13:52

Жена разводится после попытки мужа посмотреть на ее лицо 20-05-2008 12:58

Центральные улицы Киева вскоре могут стать платными 20-05-2008 11:52

Генпрокуратура хочет лишить Жванию гражданства Украины 20-05-2008 11:38

Ющенко: Перенесение конкурса по продаже ОПЗ поспособствует нормализации ситуации вокруг предприятия 20-05-2008 10:30

Портнов намерен исправно ходить на допросы 20-05-2008 09:57

Украине стоит воздержаться от административных методов борьбы с инфляцией, – ЕБРР 20-05-2008 09:06

В центре Киева убит активист блока Катеринчука 20-05-2008 08:42

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 2021 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка