This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-16 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Богатырева советует смириться с новой ценой на газ
Джордж Буш надоел Америке
ТЕМА ДНЯ

Владислав Каськів: "Можна було через дипломатичні канали проінформувати, що мій в’їзд на територію Росії небажаний, і не робити з цього ціле політичне шоу, розпалюючи протиріччя між Україною і Росією"

 

Росія 15 травня депортувала зі своєї території народного депутата Владислава Каськіва. Затримання "нашоукраїнця" стало відповіддю російських спецслужб на нещодавню заборону на в'їзд до України московського мера Юрія Лужкова. Владислав Каськів був гостем студії на "5-му каналі". Він не пов'язує своє невпускання до Росії з тим, що відбулося кілька днів тому на території України з Лужковим. "Але якщо це так, то це абсолютно безглуздо, адже на відміну від Лужкова, жодних заяв, які би ставили під сумнів територіальну цілісність Росії не робив би, хоча може би і варто було, а також я ніяким чином у внутрішню політику Росії не втручався", - заявив Каськів. Також телефонному зв'язку із "5-м каналом" був політичний експерт із Росії Андрій Окара, він розказав, як російські ЗМІ повідомили про депортацію українського народного депутата Владислава Каськіва.

Олександр Турчинов: "Ми вважали, що Ющенко хоч чомусь навчився в 2005 році. На жаль, сьогодні я змушений констатувати: ні, нічому не навчився. Треба, мабуть, повторити урок".

 

14 травня президент, прем'єр і спікер провели зустріч із лідерами парламентських фракцій. В результаті - виходу з кризи знайдено не було. Шукати вирішення конфлікту, здається, ніхто не збирається. Керівник технічного органу президента знову звинувачує прем'єра. Цього разу - у блефі. Ніяких антиінфляційних законопроектів не існує, вважає Балога. Навіть більше - частина документів уряду несуть ризик для економіки. Як на такі заяви відреагував уряд? За словами першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова, команда Тимошенко звикла працювати у будь-яких умовах, вона і далі працюватиме, не зважаючи на бруд і безглузду критику, але ж не буде погоджуватися з тим, "коли починають не просто поливати брудом Кабмін, а просто починають дестабілізувати ситуацію в країні".

Йосип Вінський: "Ми чітко сказали, що є ряд законопроектів, які стосуються життя мільйонів людей. І без розв’язання цих проблем робота парламенту в режимі такого холостого ходу, як зараз, немає ніякого сенсу"

 

У вівторок, 13 травня, президентсько-прем'єрський конфлікт досяг свого апогею. Уранці фракція Блоку Тимошенко заблокувала трибуну Верховної Ради, чим завадила звернення президента до парламенту. БЮТ вимагає спершу ухвалити антиінфляційні законопроекти. Про це Юлія Тимошенко повідомила у парламенті, куди спеціально приїхала. У тій самій будівлі Віктор Ющенко сказав, що дії прем'єрської фракції спрямовані проти національних інтересів України. Гостем вечірнього ефіру на "5-му каналі" був Йосип Вінський - міністр транспорту та зв'язку України, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко. Він розповів, чому БЮТ заблокував трибуну парламенту, зірвавши цим виступ президента, і про подальші дії прем'єр-міністра.

Коментарі

Владислав Каськів: "Важко уявити, як способом блокування трибуни можна вирішити будь-яку політичну проблему"

 

В Україні загострюється протистояння поміж президентом і прем`єром. У вівторок, 13 травня, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко нарізно виступили у Верховній Раді, але не на трибуні, а в кулуарах: парламентську президію заблокували депутати БЮТ. Глава уряду зробила резонансну заяву про те, що сьогодні альтернативи демократичній коаліції немає. "Але я починаю діяти, і діяти достатньо жорстко", - заявила Тимошенко. Як сприйняли ці слова у блоці "Наша Україна - Народна самооборона", в ефірі "5-го каналу" розказав Владислав Каськів.

Володимир Литвин: "Ми повинні довести киянам, що оте протиборство, яке відбувається на рівні центральної влади, опускається на рівень міста Києва"

 

Нинішні вибори у столиці - не останні. Вже після травня кияни можуть знову переобирати мера Таку думку минулого тижня висловив народний депутат і лідер фракції Володимир Литвин. На чому засновані такі припущення? Про це журналіст телеканалу "ICTV" Оксана Соколова запитала у Володимира Михайловича Литвина - у неділю, 11 травня, він був гостем програми "Факти тижня".

Віктор Лисицький: "Уряду треба було б більше зосередитися на питаннях поліпшення умов заробляння грошей"

 

У середу, 7 травня, на засіданні уряду Юлія Тимошенко говорила про хороше: інфляція зменшується. За даними Державного комітету статистики, за місяць - на 0,7%. Ціни на деякі товари теж падають, але у Секретаріаті Президента здобутки уряду оцінюють критично. Там просять Кабмін нарешті домовитися з виробниками і губернаторами і не тиснути на них, аби не спровокувати нове тотальне подорожчання. Якою об'єктивною є ситуація в країні, у вечірньому ефірі "5-го каналу" розказав економічний експерт Віктор Лисицький.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

НУ-НС отомстил БЮТ за то, что тот послушался Президента 16-05-2008 16:51

Арьев: "Народная Самооборона" не видит своего будущего c НСНУ 16-05-2008 16:25

«Народная Самооборона» намерена выйти из НУ-НС 16-05-2008 15:53

Ющенко: Украина должна сделать все, чтобы ни у кого не возникало сомнения относительно принадлежности Крыма нашему государству 16-05-2008 15:42

Рынки акций Европы растут благодаря нефти, акциям фармсектора 16-05-2008 14:22

Рост цен на бензин в США способствует борьбе с глобальным потеплением, - эксперты 16-05-2008 13:34

Рада приняла закон о Кабмине 16-05-2008 12:51

Янукович не видит будущего коалиции БЮТ-НУНС 16-05-2008 12:38

Вступление в ВТО отвечает национальным интересам Украины, - глава Минэкономики 16-05-2008 11:53

Ющенко обвиняет в возникновении кризиса Тимошенко и Медведчука 16-05-2008 10:54

Открыта самая молодая взорвавшаяся звезда Млечного пути 16-05-2008 10:30

Украина стала 152-м членом ВТО 16-05-2008 09:53

Госказначейство отказалось обслуживать счета ФГИУ 16-05-2008 09:10

Каськив не исключает, что его не пустили в Россию в ответ на запрет Лужкову въезжать в Украину 16-05-2008 08:32

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 1617 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка