This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-14 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Джордж Буш надоел Америке
Коалиции в парламенте больше нет?
ТЕМА ДНЯ

Йосип Вінський: "Ми чітко сказали, що є ряд законопроектів, які стосуються життя мільйонів людей. І без розв’язання цих проблем робота парламенту в режимі такого холостого ходу, як зараз, немає ніякого сенсу"

 

У вівторок, 13 травня, президентсько-прем'єрський конфлікт досяг свого апогею. Уранці фракція Блоку Тимошенко заблокувала трибуну Верховної Ради, чим завадила звернення президента до парламенту. БЮТ вимагає спершу ухвалити антиінфляційні законопроекти. Про це Юлія Тимошенко повідомила у парламенті, куди спеціально приїхала. У тій самій будівлі Віктор Ющенко сказав, що дії прем'єрської фракції спрямовані проти національних інтересів України. Гостем вечірнього ефіру на "5-му каналі" був Йосип Вінський - міністр транспорту та зв'язку України, один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко. Він розповів, чому БЮТ заблокував трибуну парламенту, зірвавши цим виступ президента, і про подальші дії прем'єр-міністра.

Борис Тарасюк: "Лужков своїми висловлюваннями зазіхнув на територіальну цілісність України, отже, є всі підстави для того, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності згідно з українським законодавством"

 

Мер Москви Юрій Лужков більше не зможе приїздити до України. Служба безпеки внесла його до "чорного списку" осіб, які ставлять під сумнів територіальну цілісність нашої держави. У неділю, 11 травня, російський посадовець в чергове дозволив назвати собі Севастополь не українським містом. Свою точку зору стосовно заяв Лужкова у вечірньому ефірі "5-го каналу" висловив народний депутат блоку НУ-НС Борис Тарасюк, який у 1998-2000-му, 2005-2007-му очолював Міністерство закордонних справ України. Також на прямому зв'язку із "5-м каналом" був російський журналіст Євген Кисельов, він повідомив про те, як російські ЗМІ висвітлюють інцидент з мером Лужковим.  

Александр Турчинов: «Мы не боимся досрочных выборов, хотя я бы не сказал, что досрочные выборы – это панацея»

 

Первый вице-премьер Украины, кандидат на пост киевского городского головы, один из лидеров БЮТ Александр Турчинов дал интервью информационному агентству «Интерфакс-Украина». Турчинов рассказал о предстоящих выборах мэра Киева, о своих планах в случае победы на них. Также речь шла о внутриполитической ситуации в Украине, в частности, о намерении БЮТ на следующей неделе внести в Верховную Раду законопроект об изменениях в Конституцию Украины.

Коментарі

Владислав Каськів: "Важко уявити, як способом блокування трибуни можна вирішити будь-яку політичну проблему"

 

В Україні загострюється протистояння поміж президентом і прем`єром. У вівторок, 13 травня, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко нарізно виступили у Верховній Раді, але не на трибуні, а в кулуарах: парламентську президію заблокували депутати БЮТ. Глава уряду зробила резонансну заяву про те, що сьогодні альтернативи демократичній коаліції немає. "Але я починаю діяти, і діяти достатньо жорстко", - заявила Тимошенко. Як сприйняли ці слова у блоці "Наша Україна - Народна самооборона", в ефірі "5-го каналу" розказав Владислав Каськів.

Володимир Литвин: "Ми повинні довести киянам, що оте протиборство, яке відбувається на рівні центральної влади, опускається на рівень міста Києва"

 

Нинішні вибори у столиці - не останні. Вже після травня кияни можуть знову переобирати мера Таку думку минулого тижня висловив народний депутат і лідер фракції Володимир Литвин. На чому засновані такі припущення? Про це журналіст телеканалу "ICTV" Оксана Соколова запитала у Володимира Михайловича Литвина - у неділю, 11 травня, він був гостем програми "Факти тижня".

Віктор Лисицький: "Уряду треба було б більше зосередитися на питаннях поліпшення умов заробляння грошей"

 

У середу, 7 травня, на засіданні уряду Юлія Тимошенко говорила про хороше: інфляція зменшується. За даними Державного комітету статистики, за місяць - на 0,7%. Ціни на деякі товари теж падають, але у Секретаріаті Президента здобутки уряду оцінюють критично. Там просять Кабмін нарешті домовитися з виробниками і губернаторами і не тиснути на них, аби не спровокувати нове тотальне подорожчання. Якою об'єктивною є ситуація в країні, у вечірньому ефірі "5-го каналу" розказав економічний експерт Віктор Лисицький.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Симоненко: Совещание у Президента превратилось в очередные разборки в самой коалиции 14-05-2008 16:52

Тимошенко одобрила план Васюника по преодолению кризиса в демократической коалиции 14-05-2008 15:55

Ющенко просит коалицию прекратить все авантюры и популизм 14-05-2008 15:07

Эксперты считают опасным для Ющенко обострение противостояния с Тимошенко 14-05-2008 14:49

Васюник предлагает план преодоления кризиса власти 14-05-2008 14:23

Жебривский считает, что действия "бютовцев" – это "ноу-хау во всемирной истории парламентаризма" 14-05-2008 13:37

Тимошенко вновь обвиняет глав областей в саботаже антиинфляционных мер правительства 14-05-2008 12:15

Заявление политсовета НУ-НС о деструктивной деятельности БЮТ не согласовано с позицией «Народной самообороны» 14-05-2008 11:42

Украинские банки перестали выдавать гривну 14-05-2008 11:25

БЮТ снова заблокировал парламентскую трибуну 14-05-2008 10:52

Кабмин повышает цены на газ для промпотребителей 14-05-2008 09:31

Во Франции открывается 61-й Каннский кинофестиваль 14-05-2008 08:56

Ющенко и Президент Израиля Перес обсудили создание зоны свободной торговли между Украиной и Израилем 14-05-2008 08:48

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 1415 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка