This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-09 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Джордж Буш надоел Америке
Тимошенко опережает Януковича в президентской гонке
ТЕМА ДНЯ

Галина Білик: "Склалося таке враження, що багато кандидатів у мери Києва не знають, чого вони прийшли і що їм треба робити як кандидату"

 

До виборів мера Києва залишилося лише 3 тижні, тож гостею студії на "5-му каналі" у середу, 7 травня, була Галина Білик, голова Київської міської територіальної виборчої комісії. Вона розказала, як триває процес підготовки до виборів у столиці, назвала кількість виборчих дільниць, а також прокоментувала ситуацію щодо партій клонів та двійників, які будуть надруковані у виборчому бюлетені.

Андрій Портнов: "І Фонд держмайна, і уряд будуть підключаться до захисту тих інвесторів, які вкладуть свої інвестиції в Одеський припортовий завод і будуть виконувати інвестиційні соціальні зобов’язання перед трудовим колективом і країною"

 

Зараз головні події в країні розгортаються навколо Фонду державного майна України, його голів та Одеського припортового заводу. 5 травня у вечірньому ефірі "5-го каналу" виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Андрій Портнов намагався роз'яснити ситуацію стосовно правил приватизації Одеського припортового та щодо останніх звільнень у Фонді держмайна. За його словами, і профсоюзний комітет, і трудовий колектив Одеського припортового заводу вимагають проведення приватизації, їм подобаються ті соціальні умови, які запропонував уряд, їм не подобається лише те, що хтось заблоковує зараз залучення інвесторів, "і завод буде розбазарюватись і підпаде під контроль певних чиновників, які сьогодні стоять за Банковою".

Валентина Семенюк: "Одеський припортовий завод активно працює, держава є його ефективним власником, чому треба так бігом його продавати?!"

 

У понеділок, 5 травня, ситуація навкруги Одеського припортового заводу помінялася кілька разів: то повернули завдаток потенційному покупцю, то ні. У черговий раз призупинили продаж, то він все ж таки триває. Одним словом - одна голова не відає, що робить інша. Отже, до студії "5-го каналу" запросили голову Фонду держмайна України Валентину Семенюк, щоб з'ясувати її точку зору щодо приватизації Одеського припортового заводу.

Коментарі

Віктор Лисицький: "Уряду треба було б більше зосередитися на питаннях поліпшення умов заробляння грошей"

 

У середу, 7 травня, на засіданні уряду Юлія Тимошенко говорила про хороше: інфляція зменшується. За даними Державного комітету статистики, за місяць - на 0,7%. Ціни на деякі товари теж падають, але у Секретаріаті Президента здобутки уряду оцінюють критично. Там просять Кабмін нарешті домовитися з виробниками і губернаторами і не тиснути на них, аби не спровокувати нове тотальне подорожчання. Якою об'єктивною є ситуація в країні, у вечірньому ефірі "5-го каналу" розказав економічний експерт Віктор Лисицький.

Ієн Боуг: "Україна має великий поступ у напрямі Європейського Союзу, ближче підступається, дедалі більше залучається і готується тим самим до того, щоб кінець-кінцем стати кандидатом на членство"

 

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко взялася за обленерго: борги треба віддавати, бо будуть санкції, заявила вона у вівторок, 6 травня. У президента нагадали, що губернатори підзвітні главі держави, інакше - теж санкції. Як ставляться в Європі до політичної ситуації в Україні? Про це у програмі "Час інтерв'ю", що на "5-му каналі", розповів Ієн Боуг - голова представництва Єврокомісії в Україні. Також Ієн Боуг розказав, в чому Україна просунулася на шляху до ЄС, а в чому ще суттєво відстає.

Михайло Чечетов: "Чаша весов вокруг ФГИ колебалась – то продавливала свою позицию Тимошенко, то продавливал свою позицию президент. Но сегодня в бой вступила тяжелая артиллерия – в бой вступил господин Балога."

 

Нове загострення по лінії "прем'єр - президент" розгоряється навколо Фонду держмайна взагалі та приватизації Одеського припортового заводу зокрема. На приватизацію підприємства, за даними Антимонопольного комітету, надійшло уже 12 заявок. Проте відсторонена урядом голова фонду Валентина Семенюк-Самсоненко застерігає інвесторів від участі в конкурсі, оскільки його результати можуть бути оскаржені в суді. Прокоментувати цю ситуацію погодився Михайло Чечетов, народний депутат України від фракції Партії регіонів. 6 травня він був гостем студії у вечірньому ефірі на "Першому національному телеканалі". 

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Матерiалiв, що вiдповiдають запиту, не знайдено

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 2 3 4
5 6 7 8 910 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка