This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-05-02 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Тимошенко опережает Януковича в президентской гонке
Кличко объявил Довгому бойкот
ТЕМА ДНЯ

Віктор Янукович: "Поки ми не побудуємо систему відповідальності влади перед державою і перед суспільством, ситуація покращуватися не буде"

 

У неділю, 27 квітня, великодні дзвони зібрали у храмах мільйони людей. Особливо багатолюдно було в Лаврах - Києво-Печерській, Почаївській, адже ці місця оповиті легендами і дивами. Відстояли всеношну і українські політики. Про що молилися, які бажання загадували? Про свої великодні традиції і справи мирські у програмі "Факти тижня" на телеканалі "ICTV" розповів лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Юлія Тимошенко: "Я переконана, що до кінця цього року ми приймемо зміни в Конституції, і це дасть повний баланс і спокій у політикумі"

 

Двобій між президентом і прем'єр-міністром триває. Минулого тижня відбулося чергове загострення. У четвер, 24 квітня, Віктор Ющенко зібрав журналістів на щоквартальну прес-конференцію. На ній переважно критикував уряд. Той, за словами Ющенка, неефективно бореться з інфляцією, керує економікою в ручному режимі, а гроші від приватизації планує віддати на проїдання. У недільному інтерв'ю "Подробицям тижня" на телеканалі "Інтер" прем'єр-міністр уникала персональних звинувачень. Вона намагалася бути спокійною, врівноваженою та стриманою.

Петро Порошенко: "За квітень місяць Національний банк викупив більше 500 мільйонів доларів для забезпечення плавної зміни курсу"

 

Зміну офіційного курсу гривні пообіцяв 24 квітня голова Нацбанку. Володимир Стельмах вважає, що гривня має піти за ринковими тенденціями, а вони останнім часом натякують на її зміцнення. За готівковий долар комерційні банки сьогодні пропонують щонайбільше 4 гривні 88 копійок. Міжбанківський курс - 4,93, а валютний коридор, встановлений Нацбанком при цьому - 4,95-5,25. Рада НБУ у четвер, 24 квітня, мала розглядати пропозицію розширити ці межі для гривні в обидві боки на 5 копійок. Чи відбулося розширення валютного коридору і що це означатиме для українців, журналісти телеканалу "1+1" запитали у голови наглядової ради Нацбанку Петра Порошенка.

Коментарі

Петро Симоненко: "Розмова про дострокові вибори – це результат того, що у нас точиться жорстка боротьба за владу між кланами, а влада їм потрібна тільки для того, щоб ділити залишки власності, що залишилися нам у спадщину від попередніх років"

 

Напередодні першотравневого свята лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко дав інтерв'ю у вечірньому ефірі "5-го каналу". Він висловив свою точку зору щодо можливих дострокових парламентських виборів і розказав про готовність комуністів до нової передвиборчої гонки. Також лідер КПУ висловив своє бачення нинішньої ситуації в парламенті. За його словами, сьогодні призначення у Верховній Раді відбувається в залежності від певних домовленостей потужного капіталу, незалежно від того, до якої фракції належить депутат. Зараз у парламенті діє принцип: "поцарював трохи, вкрав чималенько і втік потихенько", сказав Симоненко.

Дмитро Табачник: "Тестування стає не моніторингом якості освіти і засобом підвищення знань, а засобом боротьби із корупцією. Таким чином, кидається звинувачення сотням тисяч вчителів і вузівських викладачів"

 

Політичні пристрасті відійшли на другий план. Кілька днів поспіль Україна жваво обговорює зовнішнє оцінювання в середніх школах. Деякі урядовці вже встигли охрестити тести з української мови та літератури, у яких взяли участь понад 90% учнів, наймасштабнішою подією у вітчизняній освіті за роки незалежності. Проте, не всі так гаряче вітають нововведення. На думку першого заступника голови Комітету ВР з питань науки і освіти, народного депутату фракції Партії регіонів Дмитра Табачника, сьогоднішня ситуація із зовнішнім тестуванням зовсім не відроджує віру у справедливість і чесність в отриманні освіти.

Юрій Щербак: "Нам треба мати цілісну, продуману політику щодо Росії, вона не повинна бути ворожою"

 

22 квітня Україна приєдналася до заяви Євросоюзу із закликом до Росії переглянути рішення щодо встановлення офіційних зв'язків із конфліктними грузинськими регіонами - Абхазією та Південною Осетією. Крім цього, у штаб-квартирі ООН була розповсюджена заява Міністерства закордонних справ України щодо антиукраїнських заяв російських високопосадовців. Офіційний Київ просить Організацію Об'єднаних Націй закликати Кремль зупинити погрози на адресу України через бажання вступити в НАТО. Чим загрожує Росії це звернення? Що воно означає - силу чи слабкість нашої держави? На ці та інші питання у прямому ефірі "5-го каналу" відповів Юрій Щербак, який з 94-го по 98-й рік був послом України у Сполучених Штатах Америки.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Матерiалiв, що вiдповiдають запиту, не знайдено

ПОШУК

« ТРАВЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
   1 23 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка