Майдан • Майдан-Захід • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

Асоціація медіа-юристів Львівщини: 42 голоси «за» приватизацію комунальної газети «Ратуша»

додано: 23-03-2007 // // URL: http://maidan.org.ua/static/lvivmai/1174640890.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

• Влада •



Минулого четверга відбулося пленарне засідання Львівської міської ради, на якому розглядалося питання «Про приватизацію комунального підприємства «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша».

Пропозиція надати можливість трудовому колективу приватизувати підприємство за 1 гривню із збереженням фінансування на перше півріччя поточного року, набрала 42 голоси депутатів міської ради. На жаль, це голосування не стало результативним, адже для прийняття позитивного рішення потрібно було набрати мінімум 46 голосів.

Не зважаючи на те, що рішення не прийнято, Асоціація медіа-юристів Львівщини оцінює результати голосування як доволі високі. Потрібно зважати, що депутати міської ради приймали рішення у непростих умовах, коли, з одного боку, невирішеним залишалося питання фінансування видання, з другого боку, здійснювалися постійні спроби дискредитувати саму ідею приватизації комунальної газети.

Враховуючи такі обставини, слід віддати належне значній кількості депутатів, які усвідомлюють значення роздержавлення преси для демократичного поступу країни, і вчиняють безпосередні кроки на реалізацію вимог Парламентської Асамблеї Ради Європи.

В першу чергу йдеться про депутатів фракцій «Пори», «Свободи», ПРП та УНП, які практично в повному складі підтримали проект ухвали. В той же час певне здивування викликає позиція найбільших фракцій Львівської міської ради - «Нашої України» та БЮТу, які віддали лише 10 та 4 голоси відповідно. Адже програмні засади цих партій передбачають європейський вибір України, в тому числі підтримку роздержавлення державних та комунальних ЗМІ.

Наприклад, Хартія свободи слова – 2006 Блоку Юлії Тимошенко одним з пунктів визначає: «Роздержавлення преси дасть місцевим громадам незалежні видання замість чиновницьких рупорів» (http://byut.info/ukr/news-1074). Неодноразово з підтримкою роздержавлення ЗМІ виступав Президент України, почесний голова партії «Народний Союз Наша Україна» Віктор Ющенко.
В зв’язку з цим не зрозуміло, чому позиції фракцій у місцевій раді відрізняються від ідеології їхніх політичних партій, слова розходяться з ділами, а голосування по конкретних питаннях суперечить принципам лідерів відповідних політичних сил?

Асоціація медіа-юристів Львівщини вважає правильним і пропонує продовжити процес роздержавлення комунальної газети «Ратуша». Для цього потрібно узгодити всі спірні моменти, врахувати інтереси трудового колективу та повторно винести дане питання на розгляд сесії Львівської міської ради.

P.s. З повними результатами голосування проекту ухвали «Про приватизацію комунального підприємства «Редакція газети «Ратуша» Ви можете ознайомитися на сайті Асоціації медіа-юристів Львівщини за адресою:
http://www.mediapravo.com/articles/2007/03/20/62.html


Обговорити цю статтю у форумі

додано: 23-03-2007 // URL: http://maidan.org.ua/static/lvivmai/1174640890.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Ірина Магдиш: Моральний Голодомор. Коли зупинимо?
Дарія Василик: Героїв душі невмирущі
Якуб Лоґінов: Львів таки стане морським містом
Аскольд Лозинський: Важливість героїв у нашій національній спадщині
Лука Костелина: Окрасім нашу землю пам'ятниками Українським Героям
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською